صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ناپدید کردن اجباری؛ جنایت رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان

۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۹:۱۲
کد خبر: ۴۷۵۵۴۳۰
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
رژیم صهیونیستی با تصویب یک قانون جدید در کنست، پوششی قانونی را برای ناپدید کردن اجباری فلسطینیان در نوار غزه ایجاد می‌کند.

خبرگزاری میزان - مجمع عمومی کنست رژیم صهیونیستی به‌تازگی مقرراتی را تصویب کرد که از ملاقات اسرای فلسطینی غزه با وکلای خود به مدت ۴ ماه دیگر جلوگیری می‌کند.

پوششی قانونی برای ناپدید شدن اجباری فلسطینیان

این اقدام کنست پوشش قانونی برای جنایت ناپدید شدن اجباری علیه هزاران اسیر فلسطینی ایجاد می‌کند.

ناپدید شدن اجباری طولانی مدت اسرای فلسطینی ممکن است نشانه‌ای از میزان شکنجه و خشونتی باشد که آن‌ها در طول دستگیری، بازجویی و بازداشت متحمل شده اند.

ارائه پوشش قانونی برای پنهان کردن اسرای فلسطینی نشان دهنده دخالت مقامات متعدد صهیونیست در نقض حقوق بشر علیه فلسطینیان به‌ویژه در نوار غزه است.

 

ناپدید شدن اجباری؛ جنایت علیه بشریت

با توجه به اینکه ناپدید شدن اجباری در اساسنامه دادگاه کیفری بین‌المللی رم جنایت علیه بشریت تلقی می‌شود، این پوشش بی‌ارزش است.

ناپدید شدن اجباری به‌عنوان «دستگیری، بازداشت، آدم‌ربایی یا هر شکل دیگری از سلب آزادی از سوی کابینه رژیم صهیونیستی یا از سوی افراد یا گروه‌هایی از افراد که با مجوز، حمایت یا موافقت کابینه عمل می‌کنند»، تعریف می‌شود.

براساس کنوانسیون بین‌المللی حمایت از همه افراد در برابر ناپدید شدن اجباری، این امر به دنبال امتناع از به رسمیت شناختن سلب آزادی یا با پنهان کردن سرنوشت یا محل اختفای شخص ناپدید شده روی می‌دهد که چنین شخصی را خارج از حمایت قانون قرار می‌دهد.

 

 

این همان چیزی است که رژیم صهیونیستی در واقع از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ علیه تعداد زیادی از فلسطینی‌هایی که در جریان عملیات زمینی این رژیم در نوار غزه دستگیر شده‌اند، اجرا کرده است.

نهاد‌های حقوق بشری روزانه گزارش‌هایی را از افرادی در نوار غزه دریافت می‌کنند که ارتباط خود را با فرزندان یا سایر اعضای خانواده خود از دست داده‌اند.

تایید شده که برخی از آن‌ها در بازداشت ارتش رژیم صهیونیستی هستند، در حالی که خانواده‌های دیگر گزارش داده‌اند تماس با برخی اعضای خانواده در مناطقی که تهاجمات رژیم صهیونیستی انجام شده، قطع شده است.

 

 

همچنین گزارش‌هایی درباره دستگیری تعدادی مجروح و بیمار از بیمارستان‌های المعمدانی و الشفا شهر غزه علاوه بر ۹۹ پرسنل پزشکی و ۸ خبرنگار دریافت کرده که هنوز محل نگهداری آن‌ها مشخص نیست.

مقامات صهیونیست درخواست‌های چندین سازمان حقوق بشری، برای کسب اطلاعات درباره بازداشت‌شدگان غزه را رد کرده‌اند؛ اسیران فلسطینی از نوار غزه در بازداشتگاه‌های تازه تاسیس ارتش رژیم صهیونیستی که در سراسر نقب و قدس اشغالی پراکنده شده‌اند، نگهداری می‌شوند، جایی که آن‌ها آزار شدید، شکنجه و گرسنگی را تحمل می‌کنند.

شواهد تازه ارائه شده از سوی اسیرانی که به‌تازگی آزاد شده‌اند نشان می‌دهد که آن‌ها از همان لحظه دستگیری تحت انواع شکنجه‌های وحشیانه قرار گرفته‌اند، از جمله مجبور به برهنه ماندن، ضرب و شتم شدید، ماندن در فضای باز به مدت چندین ساعت علیرغم هوای یخبندان و بارانی، آزار جسمی، آزار و اذیت کلامی و جنسی، شوک الکتریکی، انواع مختلف شکنجه معروف به «شبح» و محرومیت از غذا و آب برای مدت طولانی.

 

براساس شهادت‌های دریافتی پس از آزادی آخرین گروه از بازداشت‌شدگان، که متشکل از حدود ۱۴۰ نفر از جمله ۸ زن بودند، شکنجه شامل زنان، کودکان و سالمندان می‌شود و عمدتا بر کسب اطلاعات در مورد افرادی متمرکز است که بی‌ارتباط با بازداشت‌شدگان هستند.

ارتش رژیم صهیونیستی به‌طور نظام‌مند بازداشت‌شدگان را شکنجه می‌کند، آن‌ها را برای مدت طولانی بدون ارائه دلیل موجه نگه‌می‌دارد و آن‌ها را مجبور می‌کند که به نفع رژیم صهیونیستی شعار دهند و در عین حال رژیم صهیونیستی گروه‌ها و افراد فلسطینی را هدف توهین قرار می‌دهد.

 برخی از بازداشت‌شدگان از سوی نظامیان صهیونیست و پلیس این رژیم هدف سرقت قرار گرفته‌اند.

شمارش غیردقیق اسیران فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی

نهاد‌های حقوق بشری به شمارش نشدن دقیق بازداشت‌شدگان در غزه اشاره می‌کنند؛ ارتش رژیم صهیونیستی به‎تازگی ادعا کرده که ۲ هزار و ۳۰۰ اسیر در غزه وجود دارد.

 

 

با این حال، برآورد‌های مبتنی بر شهادت افراد نشان می‌دهد که تعداد واقعی بازداشت‌شدگان بسیار بیشتر است.

یکی از اسیران فلسطینی می‌گوید که افسران صهیونیست شخصا به آن‌ها اطلاع داده‌اند که حدود ۷ هزار اسیر فلسطینی در بازداشتگاه‌های رژیم صهیونیستی در غزه وجود دارد.

اردوگاه «سد تیمان» رژیم صهیونیستی، واقع بین بئرشعب و غزه، به زندانی شبیه گوانتانامو تبدیل شده است؛ در آنجا، اسیران فلسطینی در شرایط بسیار سختی مانند قفس در فضای باز، بدون دسترسی به غذا و آب برای مدت طولانی نگهداری می‌شوند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *