صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مخالفت با طرح ضدصهیونیستی سناتور آمریکایی در سنا و کاخ سفید

۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۴:۱۳
کد خبر: ۴۷۵۵۰۴۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
یک سناتور ارشد آمریکایی طرحی درباره نظارت بر حقوق بشر در ارائه کمک‌های این کشور به رژیم صهیونیستی در سنای آمریکا ارائه کرد اما این طرح با شکست مواجه شد.

خبرگزاری میزان - سناتور‌های آمریکایی اقدامی را که از سوی برنی سندرز، سیاستمدار و سناتور آمریکایی از ایالت ورمونت ارائه شده بود و کمک نظامی را به رژیم صهیونیستی، مشروط به بررسی نقض حقوق بشر و توافقات بین‌المللی در جنگ می‌کرد، رد کردند.

اکثریت سناتور‌ها شب گذشته این پیشنهاد را رد کردند؛ ۷۲ نفر به حذف این طرح رای دادند و ۱۱ نفر از آن حمایت کردند.

افزایش نارضایتی از حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی

 اگرچه تلاش سندرز به راحتی شکست خورد، اما این آزمون قابل توجهی بود که نشان دهنده نارضایتی فزاینده از حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی بود.

این طرح اولین اقدام در نوع خود و ارجاع به قانونی با قدمت چند دهه‌ای بود که وزارت خارجه آمریکا را ملزم می‌کرد ظرف ۳۰ روز گزارشی در مورد اینکه آیا تلاش جنگی رژیم صهیونیستی در غزه نقض حقوق بشر و توافقات بین‌المللی است یا خیر، ارائه کند.

براساس این قانون  اگر دولت آمریکا در انجام این بررسی و ارائه گزارش شکست بخورد، کمک نظامی این کشور به رژیم صهیونیستی، که مدت‌ها بدون هیچ گونه سوالی تضمین شده بود، می‌تواند به سرعت متوقف شود.

این طرح یکی از چندین موردی است که درباره حملات رژیم صهیونیستی به غزه، جایی که تعداد شهدا از ۲۴ هزار نفر فراتر رفته است و بمباران رژیم صهیونیستی ۲.۳ میلیون ساکن غزه را آواره کرده، از سوی نهاد‌های مختلف در جهان مطرح شدند.

سندرز در یک سخنرانی قبل از رای‌گیری که خواستار حمایت از این قطعنامه شد، با ابراز تاسف از آنچه او به عنوان شکست سنا در بررسی هرگونه اقدامی برای بررسی آثار جنگ غزه علیه غیرنظامیان، گفت: ما باید اطمینان حاصل کنیم که از کمک‌های آمریکا مطابق با حقوق بشر و قوانین خودمان استفاده می‌شود.

مخالفت کاخ سفید با طرح سندرز

کاخ سفید گفته بود که با این قطعنامه مخالف است و این مخالفت در حالی صورت می‌گیرد که آمریکا سالانه ۳.۸ میلیارد دلار کمک امنیتی به رژیم صهیونیستی ارائه می‌دهد، از جت‌های جنگنده گرفته تا بمب‌های قدرتمندی که می‌توانند تخریب گسترده‌ای ایجاد کند.

علاوه بر این جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از کنگره خواسته ۱۴ میلیارد دلار اضافی را برای کمک به رژیم صهیونیستی تصویب کند.

طرح سندرز چه می‌گوید؟

اقدامی که سندرز پیشنهاد کرد به سازوکاری در قانون کمک خارجی ۱۹۶۱ آمریکا استناد کرده که کنگره برای نظارت بر کمک‌های نظامی آمریکا، که باید مطابق با موافقت‌نامه‌های بین‌المللی حقوق بشر باشد، به کار می‌برد.

این طرح با یک مخالفت سرسخت مواجه شد؛ هم دموکرات‌ها و هم جمهوری‌خواهان کنگره مخالف هرگونه شرطی برای کمک به رژیم صهیونیستی هستند و جو بایدن در طول مبارزات انتخاباتی خود در غزه به شدت در کنار رژیم صهیونیستی ایستاده است.

این امر سندرز را با یک نبرد دشوار روبه‌رو کرد، اما سندرز با وادار کردن سناتور‌ها به رای‌گیری در مورد اینکه آیا مایل به شرطی کردن کمک به رژیم صهیونیستی هستند یا خیر، بحث‌هایی را در مورد این موضوع برانگیخت.

۱۱ سناتوری که در رای‌گیری رویه‌ای از سندرز حمایت کردند، اکثرا از حزب دموکرات بودند.

برخی از قانونگذاران به‌طور فزاینده‌ای برای ایجاد شرایط برای کمک به رژیم صهیونیستی، که انتقاد‌های بین‌المللی را به دلیل حمله به غزه برانگیخته است، فشار آورده‌اند.

سندرز در مصاحبه‌ای پیش از رای‌گیری مانند دیگر مقامات آمریکایی و غربی مدعی «حق دفاع» برای رژیم صهیونیستی شده و گفت: اما کاری که اسرائیل حق انجام آن را با استفاده از کمک نظامی آمریکا ندارد این است که وارد جنگی علیه همه مردم فلسطین شود و به نظر من، این چیزی است که اتفاق افتاده است.

در بحبوحه اعتراضات ضد جنگ در سراسر آمریکا، برخی اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از جمله رشیده طلیب، ایلهان عمر، باربارا لی و الکساندریا اوکاسیو کورتز خواستار آتش‌بس در غزه شدند و بسیاری از این قانونگذاران در نامه‌ای به رئیس جمهور آمریکا تاکید کردند که هزاران کودک در بمباران رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت رسیده‌اند.

برنی سندرز با اشاره به تبعاتی که حملات رژیم صهیونیستی در غزه داشته، تاکید کرد که نتایج حملات نظامی این رژیم فاجعه‌بار بوده است.

این سناتور دموکرات تاکید کرد که عملیات نظامی رژیم صهیونیستی به شهادت بیش از ۲۰ هزار نفر منجر شده و هزاران نفر نیز همچنان زیر آوار هستند.

وی یادآور شد: ویرانی‌های به جای مانده در غزه از ویرانی‌هایی که در شهر درسدن آلمان در جنگ جهانی دوم به جای ماند، بیشتر است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *