نماینده وزیر بهداشت: ایران آماده همکاری با همسایگان شرقی برای ریشهکنی بیماریهای عفونی است
خبرگزاری میزان- به گزارش وبدا، حبیب غزنوی، در در اجلاس جهانی امنیت بهداشت در پاکستان که در اسلامآباد برگزار شد، با اشاره به برابری شاخصهای برتر جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت و بهداشت با استانداردهای بین المللی، گفت: یکی از دلایل حضور ما در این اجلاس مهم، پیشبرد دیپلماسی سلامت و علمی جمهوری اسلامی ایران به عنوان شیوهای برای تعامل با جهان است.
نماینده ایران در اجلاس جهانی امنیت بهداشت در پاکستان با بیان اینکه نظام شبکه بهداشت ایران به عنوان عملکردی موفق و قدرتمند در حیطه مراقبتهای بهداشتی برای نظام سلامت کشورمان است، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به برکت خدمات ارزنده دانشمندان و متخصصانش توانسته الگوی منطقهای و جهانی ارزندهای را برای ایجاد یک ساختار قدرتمند در نظام سلامت ارائه دهد.
غزنوی گفت: جمهوری اسلامی ایران در خصوص بیماریهای واگیردار از جمله ریشه کنی فلج اطفال، حذف سرخک و مالاریا و کنترل بیماریهای عفونی از جمله سل و سایر بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن، موفقیتهای چشمگیری داشته و در مواردی مثل حذف سرخک، موفق به اخذ گواهینامه بین المللی از سوی سازمان جهانی بهداشت شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به ابتلای برخی افراد در پاکستان و افغانستان به برخی بیماریهای عفونی مانند فلج اطفال و مالاریا، تعاملات و همکاریهای مرزی با کشورهای همسایه را یک ضرورت اجتناب ناپذیر دانست.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری با همسایگان شرقی برای ریشهکنی بیماریهای عفونی است چرا که مشکلات کشورهای همسایه در حوزه سلامت و محدودیتهای موجود در ساختار نظام سلامت این کشورها، دستیابی به اهداف برنامههای سلامت در منطقه را با چالشهای جدی مواجه میکند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطرنشان کرد: باوجود اینکه حدود بیست سال از ریشه کنی فلج اطفال در ایران میگذرد، اما همچنان سالیانه دو نوبت واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در استانهای مرزی از جمله سیستان و بلوچستان انجام میشود. ایران در زمینه حذف بیماری سرخک نیز موفقیتهای بزرگی بدست آورده است، اما ناچاریم برای حفظ سلامت کشور و مرزهای شرقی نسبت به اجرای پویشهای واکسیناسیون تکمیلی سرخک و سرخجه اقدام کنیم.
غزنوی تاکید کرد: با مشارکت کشورهای پاکستان و افغانستان و از جمله اجرای اقدامات هماهنگ و مشترک میتوان اقداماتی نتیجه بخشتر، موثرتر و سریعتر برای حل مشکلات مشترک بهداشتی منطقه به ویژه در جهت کنترل بیماریهای عفونی را طراحی و اجرا کرد.
گفتنی است اجلاس جهانی امنیت بهداشت با حضور هیاتهایی از کشورهای مختلف، نمایندگان سازمانهای بین المللی و همچنین نماینده جمهوری اسلامی ایران به میزبانی پاکستان در اسلام آباد برگزار شد.
انتهای پیام/