صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش|

مرور سه دوره اخیر جام ملت‌های آسیا؛ درس‌هایی که تیم ملی باید از گذشته بگیرد

۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۱:۲۱
کد خبر: ۴۷۵۴۱۴۲
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
تیم ملی ایران پس از ۱۱ دوره ناکامی در جام ملت‌های آسیا، بیش از هر زمانی به قهرمانی در قاره کهن نیاز دارد.

خبرگزاری میزان - تیم ملی فوتبال ایران فردا (یکشنبه، ۲۴ دی ماه) و در دیدار مقابل تیم ملی فلسطین رسماً حضور خود را در جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ آغاز خواهد کرد. در این دوره از این رقابت‌ها، شاگردان امیر قلعه‌نویی امکان هیچ خطا و اشتباهی را ندارند و کسب هر نتیجه و مقامی جز قهرمانی به منزله‌ی شکست خواهد بود.

قهرمانی در آسیا برای دهه‌هاست تبدیل به آرزویی دست نیافتنی شده و تیم ملی ایران پس از ۲۳ خرداد ۱۳۵۵ و قهرمانی در جام ملت‌های ۱۹۷۶ (بیش از ۴۷ سال و ۷ ماه پیش) که در خاک کشورمان اتفاق افتاد، در ۱۱ دوره بعدی حتی به فینال هم نرسیده‌ و بهترین رتبه یوز‌ها سومی در آسیا بوده است!

در این مطلب نگاهی به ۳ دوره اخیر جام ملت‌های آسیا خواهیم داشت: 

جام ملت‌های ۲۰۱۱ قطر؛ ناکامی با چاشنی اختلاف سرمربی و کاپیتان

سال ۲۰۱۱ تیم ملی با هدایت افشین قطبی و ترکیبی با حضور مهدی رحمتی، جلال حسینی، جواد نکونام، هادی عقیلی، مسعود شجاعی، محمدرضا خلعتبری، آندرانیک تیموریان، ایمان مبعلی و... راهی قطر شد.

پس از بازماندن از صعود به جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی، قهرمانی در آسیا می‌توانست فضای فوتبال ایران را آرام کند. در مرحله گروهی با شکست عراق، کره شمالی و امارات مقتدرانه به مرحله بعد رفتیم، اما در یک چهارم پایانی و در وقت‌های اضافه و پس از یک بازی پرحاشیه و ضعیف، یک بر صفر مغلوب کره جنوبی شدیم.

در پایان رقابت‌ها، به عملکرد ضعیف چند بازیکن از جمله جواد نکونام و مسعود شجاعی انتقاد شد و آن‌ها نیز ناگفته‌هایی از اختلاف و درگیری با افشین قطبی مطرح کردند.

 

جام ملت‌های ۲۰۱۵ استرالیا؛ نشد که نشد!

کارلوس کی‌روش در نخستین تجربه جام ملت‌های آسیا با ستارگانی، چون خسرو حیدری، جلال حسینی، احسان حاج‌صفی، جواد نکونام، مسعود شجاعی، آندرانیک تیموریان، رضا قوچان‌نژاد، اشکان دژاگه و... راهی استرالیا شد. سردار آزمون برای اولین بار در یک تورنمنت رسمی تیم ملی را همراهی می‌کرد.

در دور گروهی با شکست بحرین، قطر و امارات راهی حذفی شدیم، اما در یک بازی عجیب و پس از تساوی ۳ بر ۳ با عراق، در ضربات پنالتی مغلوب کشور همسایه شدیم. در این بازی ابتدا با گل آزمون پیش افتادیم، اما با گل تساوی عراق بازی به ۱۲۰ دقیقه کشید. عراق گل دوم را زد، اما پورعلی گنجی جوان کار را مساوی کرد، عراقی‌ها گل سوم را در دقیقه ۱۱۶ زدند، اما این بار رضا قوچان‌نژاد باز هم در نقش یک منجی ظاهر شد و دقیقه ۱۱۹ کار را ۳ بر ۳ کرد تا ضربات پنالتی تیم صعود کننده را معین کنند.

با خراب شدن پنالتی‌های احسان حاج صفی و وحید امیری، عراقی‌ها ۷ بر ۶ در پایتخت استرالیا، تیم ملی را شکست دادند تا یک دوره ناکامی دیگر در پرونده ملی‌پوشان ثبت شود.

 

جام ملت‌های ۲۰۱۹ امارات؛ بدترین سناریو برای حذف شدن!

پس از عملکرد خوب تیم ملی در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه، امید زیادی می‌رفت تا کارلوس کی‌روش و شاگردانش ناکامی استرالیا را جبران کرده و حداقل در سطح قاره، ایران را به موفقیت برسانند، اما این اتفاق نیفتاد و عملکرد تیم ملی از ۲۰۱۵ هم فاجعه بارتر شد.

شاگردان کی‌روش در نیمه نهایی این جام و مقابل ژاپن، هنگامی که توپ در جریان بازی بود بصورت کاملا آماتور و از روی هیجان به سمت داور هجوم بردند و به راحتی یک گل تقدیم سامورایی‌ها کردند. احسان حاج صفی، رامین رضاییان، حسین کنعانی زادگان و مرتضی پورعلی گنجی اصلی‌ترین مقصران این گل مضحک بودند. سپس اوضاع بدتر شد و تیم ملی در پایان با نتیجه ۳ بر صفر از جام کنار رفت و قطر در فینال با شکست ژاپن، فاتح قاره زرد شد.

 

و حالا قطر...

قهرمانی در جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ قطر و درخشش در این تورنمنت می‌تواند باعث تغییر فضای فوتبال ایران و شادی تمام مردم شود. بهره‌گیری از ستاره‌های لژیونر و بازیکنان با تجربه داخلی، پشتیبانی و حمایت‌های مناسب فدراسیون، حضور سرمربی با تجربه‌ای، چون امیر قلعه‌نویی و درس گرفتن از دوره‌های قبلی می‌توانند زمینه ساز قهرمانی ایران در آسیا باشند، اما برای این کار بزرگ کافی نیستند و لازم است ملی‌پوشان تلاش و تمرکز بسیار بالایی داشته باشند و کادرفنی و مدیریتی تیم ملی از حواشی و مشکلات احتمالی هم جلوگیری کنند.

به هر حال چشم امید ملت ایران به درخشش قهرمانی این تیم ملی در آسیاست و این اتفاق می‌تواند پس از چندین دهه ناکامی، باز هم نشاط و سرزندگی را نه تنها به فوتبال ملی و باشگاهی ایران بلکه جامعه هدیه کند و تیم ملی باز هم اقتدار خود را در آسیا به اثبات برساند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *