صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تقویت انشاءنویسی و اعتماد به نفس نتیجه همپاشدن مادران روستای دوستدار کتاب با کودکان

۲۲ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۳:۳۸
کد خبر: ۴۷۵۴۰۶
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
همپا شدن مادران روستای دوستدار کتاب استان خوزستان با کودکان، در برنامه‌های کتابخوانی و خلاصه‌نویسی کتاب باعث تقویت انشاءنویسی و حس اعتماد به نفس کودکان شده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، باصدی حاج بارون از روستاهای شهرستان رامهرمز استان خوزستان است که به دلیل قرار گرفتن در میان هشت روستای دیگر توانسته در زمینه کتاب و کتابخوانی پل ارتباطی خوبی میان روستاها باشد.

این روستا 1500 نفر جمعیت دارد و در مدارس مقطع‌های ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان چیزی حدود 200 دانش‌آموز را آموزش می‌دهد.

این روستا که یکی از روستاهای دوستدار کتاب شناخته شده توانسته با محوریت قرار دادن بانوان، روش خوبی برای آموزش کودکان و نوجوانان را در پیش گیرد. مسئولان یان روستا معتقدند که درگیر کردن مادران با موضوع کتابخوانی نقش مهمی در تشویق و جذب کودکان و نوجوانان داشته است. به گفته معمان این روستا خواندن کتاب و مطالعه کتاب‌های غیردرسی تاثیر زیادی در انشاءنویسی، اعتماد به نفس و روانی‌خوانی داشته است.

مسئول طرح روستای دوستدار کتاب باصدی حاج بارون تاکنون توانسته با راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی از دهیاران روستاهای مختلف دعوت کند تا با خرد و کار جمعی زمینه کتابخوانی و کتاب‌خواندن در روستاها فراهم شود و روستائیان ترغیب به خواندن کتاب شوند.

یکی دیگر از اقداماتی که در این روستا بسیار حائز اهمیت است آموزش شاهنامه‌خوانی به کودکان است که ماحصل آن نقالی یکی از بچه‌های روستا به مناسبت‌های مختلف در میدان روستاست.

جدای از همکاری بزرگان روستا در بازگویی خاطرات و قصه‌ها، گردآوری ضرب‌المثل‌ها به شکل مکتوب و برگزاری نمایشگاه کتاب به مناسبت هفته کتاب، این روستا بسترساز رویدادها و مشارکت‌های زیادی از سوی اهالی روستا نیز بوده چراکه با جمع‌کردم مردم طی دو روز در هر هفته از میدانی که تا پیش از این صرفا برای عرضه محصولات کشاورزی استفاده می‌شد برای کتابخوانی بهره برده می‌شود.

به گفته مسئول طرح روستاهای دوستدار کتاب، با گرد هم آمدن بانوان روستا در مرکز بهداشت، اهدای کتاب، مسابقه و برنامه کتابخوانی رضوی برگزار شد. همچنین با قرار دادن برخی کتاب‌ها در تعاونی روستا فرهنگ اهدای کتاب در روستائیان نهادینه شد و مردان روستا با مراجعه به تعاونی و دریافت کتاب، شرایطی را پیدا کردند تا آثار متنوعی و جدیدی را مطالعه کنند.

بر اساس صحبت‌های این مسئول، در سال جاری 18 میلیون تومان هزینه صرف خرید کتاب روستای باصدی حاج بارون استان خوزستان شده است که در قالب نمایشگاه، هدیه، مسابقات مختلف ویژه کودکان در دسترس دوستداران کتاب قرار گرفته است.

روستای باصدی حاج بارون خوزستان تصمیم دارد در شب یلدای امسال هم برنامه‌های متنوعی با محوریت کتاب برگزار کند که از جمله آن جمع‌خوانی و خلاصه‌نویسی کتاب است. مسئول این طرح در این باره هم به ساخت تنور و منقل گلی اشاره دارد که با طبخ غذاهای سنتی، موسیقی فولکلور و محلی و بازی‌های بومی و محلی در شب یلدا همراه خواهد بود. در این روستا قرار است با دعوت از کودکان و نوجوانان مدارس دیگر، زمینه‌ای برای ترویج کتاب در سایر روستاها نیز فراهم شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *