صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نظامیان آمریکایی زیر فشار سنگین مقاومت منطقه

۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶:۲۲
کد خبر: ۴۷۵۳۹۴۲
پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا از ماه اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ۱۲۷ بار هدف حمله قرار گرفتند.

خبرگزاری میزان – پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق و سوریه در هفته‌های اخیر شاهد تشدید موج عملیات‌های گروه‌های مقاومتی بوده‌اند.

محور مقاومت منطقه غرب آسیا در واکنش به تداوم جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه اقدام به هدف قرار دادن پایگاه‌های نظامی آمریکا و دیگر اهداف مرتبط با آن‌ها در منطقه کرده‌اند.

براساس جدیدترین گزارش‌ها، سنتکام ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا صبح روز چهارشنبه، ۲۰ دی ادعا کرد که نیرو‌های آمریکایی و انگلیسی ۲۱ پهپاد و موشک را که روز سه‌شنبه از سوی یمن به سمت دریای سرخ به سوی خطوط کشتیرانی بین‌المللی شلیک شده بودند، سرنگون کردند.

به گزارش رویترز، به ادعای سنتکام، این بیست‎وششمین عملیات یمن علیه خطوط کشتیرانی تجاری مرتبط با رژیم صهیونیستی در دریای سرخ از ۱۹ نوامبر بوده است.

خبرگزاری اسپوتنیک نیز از حمله به پایگاه نظامیان آمریکایی در میدان گازی کونیکو در استان دیرالزور در شرق سوریه خبر داده و اعلام کرد که هنوز گزارشی از تلفات یا خسارات این حمله اعلام نشده است.

خبرگزاری تاس نیز در گزارشی در این باره نوشت: پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا از ماه اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ۱۲۷ بار مورد حمله قرار گرفتند.

پنتاگون اعلام کرد که این آمار شامل ۹ حمله است که از ۴ ژانویه رخ داده‌اند؛ در عین حال، پایگاه‌های آمریکا در عراق در دوره گزارش شده ۵۲ بار مورد حمله قرار گرفتند، در حالی که تاسیسات نظامی سوریه ۷۵ حمله را متحمل شدند.

برخی از این حملات به تلفات و خسارات جدی نیز منجر شدند.

در حالی که مقاومت منطقه بر تداوم این رشته عملیات‌ها در پاسخ به تداوم جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه تحت حمایت آمریکا تاکید دارند، وزارت دفاع آمریکا مدعی است که ارتباطی میان افزایش عملیات‌ها علیه پایگاه‌های نظامی آمریکا و جنگ غزه وجود ندارد.

آمریکا ۲ هزار و ۵۰۰ نظامی در عراق و ۹۰۰ نظامی دیگر در سوریه دارد که از سال ۲۰۱۴ به بهانه تشکیل آنچه ائتلاف بین‌المللی ضد تروریسم خوانده شد، بخش‌هایی از دو کشور مذکور را تصرف کردند.

پیشتر خبرگزاری رویترز در گزارشی با عنوان «در حالی که آمریکا به سمت لبه پرتگاه می‌لغزد، نیرو‌های آمریکایی در غرب آسیا زیر آتش قرار دارند»، به موضوع رشته عملیات‌های مکرر علیه نظامیان و پایگاه‌های آمریکا در این منطقه در روز‌های اخیر پرداخته بود.

گزارش رویترز با اشاره به جدیدترین عملیات پهپادی علیه پایگاه نظامیان آمریکایی در پایگاه هوایی اربیل، اقلیم کردستان عراق، آورده بود که براساس گزارش پنتاگون، عملیات مذکور یکی از دست‌کم ۴۰ عملیاتی است که در سه هفته گذشته علیه پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق و سوریه در واکنش به تحولات غزه و حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی رخ داده است.

این گزارش اعلام می‌کرد که این عملیات‌ها تاکنون سبب جراحت ده‌ها نظامی آمریکایی شده‌اند.

دیوید شنکر، دستیار سابق وزیر خارجه آمریکا هشدار داد که خطرات برای نظامیان آمریکایی در حال افزایش است و احتمال یک حمله بزرگ که آمریکا را به درگیری بکشاند، یک نگرانی بسیار واقع‌بینانه است.

گزارش رویترز تاکید می‌کرد که جو بایدن با دریافت مداوم اخبار مربوط به عملیات علیه پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق و سوریه و نیز عملیات یمن علیه ناوشکن نیروی دریایی آمریکا در سواحل این کشور، با دوراهی دشواری مواجه است؛ این کشور که با خروج از افغانستان پس از ۲۰ سال اشغالگری تمرکز خود را بر بحران اوکراین و تشدید تنش‌ها با چین قرار داده بود، برخی از دارایی‌های نظامی خود را نیز از منطقه غرب آسیا خارج کرده است.

از این رو هرگونه پاسخ احتمالی بایدن باید بسیار محتاطانه باشد؛ ضمن اینکه باید امیدوار باشد که نمایش قدرت از طریق اعزام ۲ گروه ناو هواپیمابر به منطقه، مانع از هرگونه حمله جدی شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *