صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سمفونی مرگ در مرزهای اروپا؛ مهاجرت بزرگ‌ترین چالش اروپا می‌شود؟

۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۶:۰۹
کد خبر: ۴۷۵۳۷۸۰
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
اتحادیه اروپا همچنان با بحران مهاجرتی دست و پنجه نرم می کند و توافق جدید در این زمینه راهگشا نبوده است.

خبرگزاری میزان - دونالد تاسک، نخست وزیر جدید لهستان، گفته که کشورش پناهجویانی را که طبق پیمان جدید اتحادیه اروپا برای مهاجرت به آنجا منتقل شوند، نمی‌پذیرد، با این حال، او مشخص نکرد که این امر در عمل چه معنایی می‌تواند داشته باشد.

اظهارات دقیق او در ۲ ژانویه اینگونه بود: من می‌خواهم به شما اطمینان دهم که لهستان مهاجران غیرقانونی را تحت هیچ سازوکاری نمی‌پذیرد.

تاسک تصریح کرد که دولتش قاطعانه با معرفی سیستم جابجایی مخالف است: لهستان هرگز بخشی از چنین سازوکاری نخواهد بود، این اظهارات پس از آن مطرح شد که مخالفان سیاسی تاسک ادعا کردند که او مدافع این طرح است.

تنها ۳ هفته قبل از آن، اتحادیه اروپا به‌طور آزمایشی پیمان جدیدی را تصویب کرده بود که به موجب آن، مهاجرانی که به بخش‌های جنوبی این بلوک می‌رسند، بخشی از پناهجویان را به مناطق دیگر منتقل می‌کنند.

از سوی دیگر، همین سازوکار به کشور‌هایی که بیشترین آسیب را از ورود مهاجران می‌بینند، به‌اصطلاح «پرداخت‌های همبستگی» می‌دهد.

 این بدان معناست که به جای پذیرش مهاجران، کشور‌های عضو اجازه خواهند داشت با پرداخت جریمه از این طرح خارج شوند که سپس برای تقویت خدمات مهاجران در سایر بخش‌های بلوک استفاده می‌شود.

جزئیات بیشتر در مورد این پیمان مهاجرت تنها در اواخر سال آشکار خواهد شد، زیرا اتحادیه اروپا قرار است در مورد جنبه‌های مختلف بحث کند.

تصویب نهایی این طرح با شورای اروپاست؛ نهادی که مجموعه‌ای از دولت‌های اتحادیه اروپا را نمایندگی می‌کند.

آیا مهاجرت بزرگ‌ترین چالش ۲۰۲۴ اروپاست؟

موضوعات کمی به اندازه مهاجرت در شکل‌گیری گفتمان اجتماعی در سال گذشته تأثیرگذار بودند و احتمالاً در سال جدید دوباره بر دستور کار اتحادیه اروپا مسلط خواهد شد.

تعداد درخواست‌های پناهندگی به اتحادیه اروپا در ۲ سال گذشته افزایش یافته است، در حالی که در سال ۲۰۲۲ کمتر از یک میلیون نفر وجود داشت.

آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا پیش‌‍بینی کرده که این رقم اکنون می‌تواند به بالاترین میزان از سال ۲۰۱۵ رسیده باشد، سالی که در آن تعداد زیادی از مردم به اروپا وارد شدند و آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان شعار «ما می‌توانیم این کار را انجام دهیم!» را مطرح کرد.

به گفته آژانس حفاظت از مرز‌های اتحادیه اروپا (فرانتکس)، بیش از ۳۵۰ هزار نفر از کسانی که به دنبال حفاظت هستند، در ۱۱ ماه اول سال ۲۰۲۳ به‌طور نامنظم (بدون مجوز) وارد اتحادیه اروپا شده‌اند.

اما به گفته کمیسیون اتحادیه اروپا، مهاجرت غیرقانونی تنها بخشی از مهاجرت به ۲۷ کشور عضو را تشکیل می‌دهد.

پیش‌بینی ادامه سفرهای مرگبار پناهجویی

کارشناسان انتظار دارند که بسیاری از پناهجویان در سال ۲۰۲۴ به سفر خطرناک و گاه مرگبار به اروپا ادامه دهند.

کاترین وولارد، مدیر شورای اروپایی پناهندگان، گفت که تعداد بی‌سابقه‌ای از مهاجران در حال حاضر در سراسر جهان آواره می‌شوند و بخش کوچکی از آن‌ها به دنبال حمایت در اتحادیه اروپا خواهند بود.

وولارد گفت: احتمالا در سال ۲۰۲۴ حدود یک میلیون نفر به دنبال محافظت [در اروپا] خواهند بود و بیشتر آن‌ها واقعا نیاز به محافظت دارند.

دیوید کیپ، که روی سیاست مهاجرت آلمان و اروپا در موسسه آلمان برای امور بین‌الملل و امنیت در برلین کار می‌کند، گفت: در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از تغییر روند وجود ندارد، زیرا تعداد بحران‌ها در سراسر جهان در حال افزایش است.

وولارد با اشاره به مثالی از نحوه ادغام اوکراینی‌هایی که در سال ۲۰۲۲ به اتحادیه اروپا رفتند، گفت: با این حال، اسکان این مهاجران قابل مدیریت است. طبق گزارش شورای اروپا، حدود ۴.۲ میلیون اوکراینی در سپتامبر ۲۰۲۳ در اتحادیه اروپا حمایت موقت دریافت کردند.

وولارد به جای وحشت در مورد اعداد، پیشنهاد کرد که عملکرد سیستم‌های پناهندگی اروپایی باید بهبود یابد.

اتحادیه اروپا اکنون باید تغییرات مورد انتظار در مورد پناهندگی را اجرا کند.

در اواسط دسامبر گذشته، پارلمان اروپا و ۲۳ کشور عضو بر روی تغییرات گسترده در سیاست مهاجرت و پناهندگی اتحادیه اروپا توافق کردند.

 قبل از اجرایی شدن آن، هنوز باید به‌طور رسمی از سوی کشور‌های عضو و پارلمان اتحادیه اروپا در نیمه اول سال ۲۰۲۴ تصویب شود تا جزئیات فنی روشن شود.

کیپ انتظار دارد که قوانین جدید طی ۲ تا ۳ سال اجرا شود و در حال حاضر توافق نمادین که وی آن را رهایی سیاسی برای دست‌اندرکاران نامید، در پیش‌زمینه قرار دارد.

انتهای پیام/

فاطمه سرلک


برچسب ها: اروپا پناهجویان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *