وزیر بهداشت: سالانه ۱۰ هزار پرستار به کادر درمان اضافه میشوند/ وظیفه ما جذب نیروهای طرحی در دوران کرونا است
خبرگزاری میزان- بهرام عیناللهی در نشست صحن علنی امروز (سهشنبه ۱۹ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی سوال رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم گرگان و آق قلا و تعداد دیگری از نمایندگان مبنی بر اینکه چرا پرستاران و کادر درمان فعال در زمان پاندمی کرونا، جذب و تبدیل وضعیت نشده اند، از تلاشها و زحمات همه نمایندگان بابت توجه به مسائل حوزه سلامت تشکر کرد و گفت: حوزه سلامت یکی از حوزههای راهبردی کشور است و کادر سلامت و کارکنان آن در پیشرفت حوزه سلامت نقشی حائز اهمیت دارند؛ به ویژه آن که در طول تاریخ ایثارگری کردند و تلاش و جهاد دائمی در وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی در جریان است.
وی با بیان اینکه در حادثه کرمان ۱۱۰ عمل جراحی انجام شد، افزود: تعداد نیروهای داوطلب برای کمکرسانی بسیار بالا بود و توانستند خدمات خوبی را به مردم ارائه کنند و وجود نیروهای متخصص و متعهد در وزارت بهداشت میتواند در زمانهای حساس موجب انجام اقدامات موثر شود.
عیناللهی با یادآوری اینکه کادر درمان در دوران کرونا وظایف خود را به خوبی انجام دادهاند، ادامه داد: وظیفه ما جذب نیروهایی است که در زمان کرونا به مردم خدمترسانی کردند؛ اخیراً کارکنان حوزه سلامت در پویش ملی سلامت به صورت شبانه روزی به مردم خدمترسانی کردند و در واقع ۳۸ میلیون نفر از مردم نیز در این پویش شرکت کرده و رکورد بسیار خوبی در این رابطه ثبت کردند.
وی با یادآوری این که از جمله مشکلات اساسی ما تأمین نیروی انسانی است، گفت: در آزمونهایی که در وزارت بهداشت برگزار شد، بسته به سابقه خدمت نیروهایی که در زمان کرونا فعالیت داشتند به آنها امتیاز داده و از دو درصد تا ۲۰ درصد نمرات منظور شد و در آزمون اول حدود ۲۸ هزار و ۹۶۱ نفر استخدام شدند که ۲۲ هزار و ۹۷ نفر از این تعداد امتیاز آزمون کرونا را داشتند.
وزیر بهداشت افزود: از ۹۸۸ هزار نفر که در آزمون جدید شرکت کرده بودند، ۵۰ هزار نفر از امتیاز حضور در دوران کرونا استفاده کردند و برگزاری این آزمون پس از طرح سوال نماینده محترم گرگان بود که نتایج آن به زودی اعلام خواهد شد. البته حدود ۲۶ هزار نفر هم اضافه خواهند شد، در واقع نزدیک به ۳۲ هزار پرستار طی این چند سال اضافه شده و حدود ۲۲ هزار نفر هم بر اساس قانون ایثارگران جذب شدند؛ البته نیاز ما به نیروی انسانی بیش از این تعداد است و از سازمان امور اداری و استخدامی تأمین ۷۵ هزار نیرو را درخواست کردیم که از این تعداد از ۲۵ هزار نفر آزمون گرفته شد که ۱۴ هزار نفر از آنها کارکنان حوزه پرستاری و اتاق عمل هستند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در دولت سیزدهم ۱۶ هزار تخت و دو هزار خانه بهداشت افتتاح شده است، گفت: بر این اساس ما به تأمین نیروی انسانی بیشتری احتیاج داریم و برای تأمین نیروی انسانی بر اساس بخشنامه تمدید طرح نیروی انسانی به ویژه برای آن عده که در دوره کرونا فعالیت داشتند، فرآیندی بین وزارت بهداشت، سازمان اموز اداری و استخدامی و برنامه و بودجه برای تأمین نیروی انسانی در جریان است.
وی تربیت نیروی انسانی را یکی از اقدامات موثر برای تأمین نیروی مدنظر دانست و ادامه داد: سالانه حدود ۱۰ هزار نیروی پرستاری در کل کشور در حال تربیت هستند و خوشبختانه در رشتههای تخصصی حدود ۳ هزار و ۲۰۰ نیروی دستیاری و تخصصی داشتیم که این تعداد را به ۵ هزار و ۴۰۰ نیرو افزایش دادیم؛ البته ۴ سال طول میکشد که این تعداد نیرو فارغالتحصیل شوند و این نیروها در تمامی مناطق کشور بکارگیری خواهند شد.
عیناللهی از جمله اقدامات موثر در وزارت بهداشت دولت سیزدهم را طرح سلامت خانواده دانست و افزود: مراقبان بهداشت بر اساس این طرح بکارگیری میشوند و میبایست در حوزههای بهداشتی برای هر ایرانی پرونده سلامت ایجاد کنند که این طرح در حال حاضر در ۱۸۰ شهرستان در حال انجام است.
وی یکی از مشکلات جدی جامعه را عدم توجه مردم به سلامت خودشان دانست و گفت: در پویش ملی سلامت که تاکنون ۳۸ میلیون نفر در آن شرکت کرده اند، متأسفانه حدود یک میلیون نفر دچار فشار خون بالا بودند و حدود ۵۰۰ هزار نفر دیابت و قند داشتند؛ در حالی که خودشان از این موضوع بیخبر بودند و وجود مراقبان بهداشت میتواند بسیاری از مشکلات حوزه سلامت را حل کند.
عیناللهی با اشاره به پرداختهای حوزه سلامت گفت: از نمایندگان تقاضا داریم در بودجه ۱۴۰۳ توجه جدی به کارکنان حوزه سلامت داشته باشند؛ ماههاست فوقالعاده خاص کارکنان سلامت را پیگیری میکنیم و نیاز است این مهم در بودجه مدنظر قرار گیرد و با توجه به اینکه رشد سختافزاری در بسیاری از شهرستانها را در نظر داریم، لازم است نیروی مورد نیاز و هزینههای این موضوع نیز تأمین شود.
انتهای پیام/