صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

ایجاد شغل توسط یک زندانی مالی آزاد شده برای ۴۳۰ زندانی و ۲۶ محکوم رأی باز /اشتغال ۹۹ درصدی مددجویان در شرکت پستایی دوزی اراک

۱۶ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۸:۴۷
کد خبر: ۴۷۵۲۷۲۷
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
مدیرعامل شرکت پستایی‎دوزی اراک، گفت: ۴۳۰ نفر از مددجویان داخل زندان و ۲۶ نفر از محکومانی که آزاد شدند و در قالب رای باز هستند در خارج از زندان در مجموعه تولیدی پستایی‎دوزی اراک مشغول به کار هستند.

خبرگزاری میزان - بازاجتماعی شدن و جلوگیری از تکرار جرم و بازگشت زندانیان به زندان‌ها همواره یکی از دغدغه‌های قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور بوده و تلاش شده است با حرفه‌آموزی زندانیان و کسب مهارت‌های حرفه‎‌ای و شغلی برای آنان زمینه‌های لازم برای اشتغال و ورود زندانیان به بازار کار در دوران پس از حبس فراهم شود تا از این طریق از ارتکاب مجدد به جرم و افزایش جمعیت کیفری زندان‌ها جلوگیری شود بنابراین از سیاست‌های مهم قوه قضاییه اهتمام به حرفه آموزی و اشتغال مددجویان زندانی است.

به‌طور کلی می‌توان ساختن کفش را به دو مرحله اساسی پستایی و پیشکاری تقسیم کرد. پستایی به قسمت رویه کفش که در زیبایی کفش نقش موثری دارد، گفته می‌شود و پیشکاری کفش به قسمت نهایی ساخت کفش گفته می‌شود. پستایی‎سازی کفش شامل مراحل اتصال و دوخت قطعات برش خورده رویه یک کفش و آماده نمودن آن جهت تحویل به واحد پیشکاری کفش بوده و پیشکاری شامل مرحله قالب زدن و اتصال رویه کفش (پستایی) به بخش زیره کفش است.

ایجاد اشتغال یک مددجو مالی غیر عمد برای زندانیان

 

یک مددجوی مالی غیر عمد به دلیل ورشکستگی در سال ۹۳ وارد زندان شد و در حوزه کیف دوزی، تولید صندل و کفش شروع به حرفه‎آموزی و در نهایت اقدام به ایجاد شغل برای مددجویان کرده است و در حال حاضر پس از گذراندن دوران محکومیت مدیرعامل شرکت پستایی‎دوزی اراک است.

وی می‎گوید: به دلیل ورشکستگی در سال ۹۳ به عنوان یک زندانی مالی غیر عمد وارد زندان شدم. در برهه زمانی که در زندان بودم کیف دوزی را آموزش دیدم و توانستم در زندان کیف‌های دست دوز تولید کنم در ادامه یک چرخ خریداری کردم و با چرخ کیف دوزی را ادامه دادم.

کسب ۲۸ مدرک مربیگری فنی حرفه‌ای در چهاررشته

مدیرعامل شرکت پستایی دوزی اراک بیان کرد: سپس کار صندل را آموزش دیدم و در مدت زمانی که داخل زندان دوران محکومیتم را سپری می‌کردم توانستم ۲۸ مدرک مربیگری فنی حرفه‌ای در چهار رشته کسب کنم.

وی ادامه داد: آغاز تولید بدین صورت بود که کیف دوزی را در داخل زندان با مددجویان زن شروع کردیم سپس تولید صندل و کفش را انجام دادیم.

مدیرعامل شرکت پستایی دوزی اراک اظهار کرد: زمانی که دوره محکومیتم را سپری می‌کردم توانستم یک اشتغال ۹۳ درصدی در نسوان ایجاد کنم همچنین توانستم برای مددجویان زن رای باز نیز در بیرون از زندان اشتغال ایجاد کنم.


وی ادامه داد: دفعه اولی که از مرخصی برخوردار شدم در بند مددجویان مرد کارگاهی را راه اندازی کردم که ضمن توانمندشدن آن‌ها برای کسب شغل و حرفه، دستمزد نیز دریافت می‌کنند.

مدیرعامل شرکت پستایی‎دوزی اراک، گفت: زمانی که مددجو رای باز شدم در بیرون از زندان کارگاهی برای مددجویان رای باز راه‎اندازی کردم همچنین برای بانوان زندانی بند نسوان، مددجویان بند مالی زندان مرکزی، کانون اصلاح و تربیت و ارودگاه حرفه آموزی و کاردرمانی کارگاه کیف دوزی، تولید صندل و کفش راه اندازی کردم.

۴۳۰ مددجو در داخل زندان مشغول به کارند

وی درباره تعداد زندانیان مشغول به کار در شرکت پستایی‎دوزی اراک، گفت: در مجموع ۴۳۰ نفر اشتغال داخل زندان و ۲۶ نفر از محکومانی که آزاد شدند و در قالب رای باز هستند در خارج از زندان در مجموعه تولیدی پستایی دوزی اراک مشغول به کار هستند.

افزایش ۳ برابری اشتغال مددجویان پس از اتمام دوره محکومیت

مدیرعامل شرکت پستایی‎دوزی اراک اظهار کرد: از زمانی که محکومیتم به اتمام رسید تعداد مددجویانی که در مجموعه تولیدی پستایی دوزی اراک مشغول به کار هستند به ۳ برابر رسید.

اشتغال ۹۹ درصدی مددجویان در شرکت پستایی دوزی اراک

وی ادامه داد: ۹۹ درصد کسانی که در مجموعه تولیدی پستایی‎دوزی اراک مشغول به کار هستند مددجو بوده یا مددجو‌هایی هستند که دوران محکومیت آن‌ها به اتمام رسیده است. حتی افرادی که دوره درمان آن‌ها در کمپ ترک اعتیاد به اتمام رسیده است در این مجموعه تولیدی مشغول به کار هستند.

۲۶ نفر از زندانیان پس از پایان دوره محکومیت مشغول به کار شدند

مدیرعامل شرکت پستایی‎دوزی اراک درباره تعداد مددجویانی که پس از اتمام دوره محکومیت در این مجموعه تولیدی مشغول به کار هستند، گفت: ۲۶ نفر از کسانی که محکومیت آن‌ها به اتمام رسیده در حال حاضر در در مجموعه تولیدی پستایی دوزی اراک مشغول به کار هستند.

وی عنوان کرد: تمام تجهیزاتی که در داخل زندان استفاده می‌کردم و هزینه‌هایی که پرداخت می‌شود را شخصا برعهده داشتم. بسیاری از مددجویان با آموزش‌هایی که در این کارگاه کسب کردند مدرک فنی حرفه‌ای دریافت کرده و با دریافت وام مشغول به کار شده اند حتی خانواده مددجویان نیز در این مجموعه مشغول به کار هستند. دستمزد مددجویان به صورت روزمزدی است و همان روز پرداخت می‌شود.

بنیاد تعاون زندانیان استان مرکزی از حمایت‌های خود دریغ نکرده است

درباره نحوهمکاری بنیاد تعاون زندانیان استان مرکزی با مجموعه تولیدی پستایی دوزی اراک، گفت: بنیاد تعاون زندانیان استان مرکزی از حمایت‌های خود دریغ نکرده است و در نوسانی که در بازار وجود داشت پشتوانه این مجموعه تولیدی بود خواستار این هستم که قوه قضاییه به لحاظ تسهیلات و حمایت مالی از کارگاه‌های که بیشتر افراد مشغول به کار در آن مددجویان هستند حمایت بیشتری کند.

نیازمند حمایت و پشتیبانی برای فروش محصولات ساخت دست زندانیان هستیم

وی ادامه داد: با وجود این حجم تولید باید بازاری برای این مجموعه تولیدی وجود داشته باشد، ولی در حال حاضر بدین صورت نیست و نیازمند حمایت و پشتیبانی هستیم تا محصولات ساخت دست زندانیان به راحتی به فروش برسد و حقوق آن‌ها تامین شود. قوه قضاییه اگر در فروش محصولات به کارگاه ما کمک کند می‌توانیم اشتغال را به ۳ برابر برسانیم چرا که در در زمینه بازاریابی و فروش محصول نیازمند حمایت هستیم.


انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *