صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه: تقویت فعالیت‌های پیشگیرانه با رویکرد آسیب‌های استانی با استفاده از ظرفیت‌های دادگستری‌ها انجام شود

۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۶:۰۷
کد خبر: ۴۷۵۲۵۳۸
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
اجرای دستور رئیس قوه قضاییه مبنی بر اجرای برنامه‌های پیشگیرانه خاص در هر استان متناوب با اولویت‌های منطقه از استان تهران آغاز شد.

خبرگزاری میزان-به منظور اجرای دستور رئیس قوه قضاییه «گردهمایی معاونین اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری‌های سراسر کشور» مبنی بر هماهنگی با روسای کل دادگستری‌ها در راستای بهره‌مندی از ظرفیت شورای پیشگیری از وقوع جرم استان‌ها و همکاری موثرتر در اجرای برنامه‌های پیشگیرانه، جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با القاصی‌ رئیس کل دادگستری‌ استان تهران دیدار و گفت‌وگو کرد.

 جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: برای تقویت فعالیت‌های پیشگیرانه در دادگستری استان‌ها با رویکرد آسیب‌های استانی، اولویت‌بندی این آسیب‌ها و جرایم و نقش دستگاه‌هایی که می‌توانند سهم خودشان را در راستای کاهش جرایم و آسیب‌ها ایفا کنند باید از ظرفیت دادگستری‌های استان‌ها بهره‌مند شویم.

جهانگیر ادامه داد: تهران بین یک چهارم و یا یک پنجم همه مسائل کشور را در بر دارد؛ به دلیل این‌که مرکز و پایتخت کشور است، فعالیت‌هایی که در داخل تهران صورت می‌گیرد می‌تواند به‌سرعت تسری داده شود؛ به همین دلیل نقش کم‌نظیر تهران که از آن می‌توانیم به‌عنوان یک فرصت استفاده کنیم بحث دادگستری‌های تهران است.

وی افزود: تهران آسیب‌ها و جرام مشترک با سایر استان‌ها دارد که با آن روبرو هستیم؛ برای مثال موضوع سرقت، اتباع بیگانه، اعتیاد و مواد مخدر، معتادان متجاهر، کودکان کار و ... مسائل مشترک در تهران و عموم استان‌ها است.

وی مسئله مهاجرت به تهران را نوعی تهدید و آسیب اجتماعی دانست و عنوان کرد: برخی مسائل خاص تهران است مانند مسئله مهاجرت به تهران که به دلایل مختلفی ازجمله پایتخت بودن و اشتغال انجام می‌شود. در واقع استان تهران بار کشور را به دوش می‌کشد؛ به همان نسبت که جمعیت آن رو به فزونی است به همان نسبت نیز جرائم در آن سرریز می‌شوند و حاشیه‌نشینی نیز گسترش پیدا می‌کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضاییه به وسعت تهران و فرصت‌های بزهکاری اشاره کرد و گفت: تهران به دلیل وسعت، این فرصت را فراهم می‌کند که افراد به راحتی در آن مخفی و در فضای گمنامی از دسترس پلیس و مقامات قضایی خارج شوند و به اهداف خود برسند. محیط کوچکتر مورد رصد و کنترل همه مردم است، اما در تهران که وسیع است نظارت بسیار مشکل و فرصتی برای بزهکاری می‌شود، لذا نقش بزهکاری در تهران با نقش بزهکاری در سایر استان‌ها متفاوت است.

جهانگیر در ارتباط با طرح مشترک و چندجانبه در راستای ارتقاء نقش مشارکت‌های مردمی و همچنین استفاده از ظرفیت‌های دولتی و نهاد‌های شبه‌دولتی و سایر نهاد‌ها اظهار کرد: یک طرح مشترک در قالب کار مشترک با دادگستری استان تهران توسط مدیران معاونت اجتماعی و پیشگیری و مدیران زیرمجموعه دادگستری استان تهران طراحی و به سرعت و پس از توافق طرفین دو الی سه طرح عملیاتی می‌شود.

در ادامه این نشست، القاصی رئیس دادگستری استان تهران در مورد پیشگیری از جرم بیان کرد: پیشگیری یک حوزه جامع‌شمول نسبت به همه بخش‌ها و زیربنای همه تصمیمات مدیریتی و اجرایی است و اگر به آن توجه شود می‌تواند خروجی بسیار مؤثر و نتایج ثمربخش برای یک سازمان و یا یک مجموعه را همراه داشته باشد.

القاصی‌ افزود: هیچ حوزه و مقوله‌ای را نمی‌توان استثنا کرد که مسئله پیشگیری و فعالیت‌های پیشگیرانه در آن الزام نداشته باشد. در جایی هم که نگاه پیشگیرانه و تصمیمات و اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها در آنجا دیده می‌شود می‌بینیم که تصمیمات عاری از آسیب، نتایج مؤثر و منتج به آن هدف نهایی می‌شود.

رئیس دادگستری استان تهران گفت: در تهران شرایط خاص است، زیرا کانون تصمیم‌گیری‌ها در تمام بخش‌ها است؛ از طرفی هم تمام حوزه‌های کلان مدیریتی در تهران قرار دارند؛ در نتیجه تصمیماتی که در مرکز اتفاق می‌افتد استانی و سازمانی نمی‌تواند باشد و کل کشور را در برمی‌گیرد.

در پایان این نشست شاکرمی، قائم‌مقام دادگستری استان تهران و نیکوکار، معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری استان تهران و مدیران و مشاوران معاونت به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهاد‌های خود در راستای تدوین و اجرای طرح‌های منتخب ویژه و اولویت‌دار موثر بر کاهش آسیب‌ها و جرایم در استان تهران پرداختند.

انتهای پیام.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *