شبهجزیره در نقطه جوش؛ چشمانداز تنشهای دو کره در ۲۰۲۴
خبرگزاری میزان - تنشها در شبهجزیره طی سال ۲۰۲۳ به سطح بالایی رسید و نقش آمریکا در این تنشها واضح است.
اکنون سال ۲۰۲۳ میلادی پایان یافته و سال ۲۰۲۴ آغاز شده است.
کیم جونگ اون، رئیس کره شمالی بیانیه سال نو خود را برای سال ۲۰۲۴ با اعلامیهای جسورانه صادر کرد: تقویت قابلیتهای هستهای کشورش و پرتاب ماهوارههای نظامی دیگر.
این بیانیه در بحبوحه تشدید تنشها با آمریکا و متحدانش منتشر میشود که نشاندهنده تشدید احتمالی روابط تیره شده در شبه جزیره کره است.
براساس گزارشها، کره شمالی قصد دارد درچارچوب گسترش ظرفیتهای خود در زمینه تسلیحات هستهای و ساخت پهپادهای نظامی، سه ماهواره نظارتی دیگر را در سال ۲۰۲۴ به فضا بفرستد.
پیونگیانگ همچنین اعلام کرد که با چرخش در سیاست خارجی خود دیگر مایل نیست روند صلح و آشتی را با کرهجنوبی دنبال کند.
در ماه نوامبر سال ۲۰۲۳ رسانههای دولتی کره شمالی پرتاب اولین ماهواره نظارتی این کشور را به فضا بهعنوان یک موفقیت خواندند.
براساس گزارشها، این ماهواره تصاویری از جزئیات کاخ سفید و پنتاگون در واشنگتن ثبت و رئیس کرهشمالی نیز آن را بررسی کرده است.
اتهامزنیهای آمریکا و متحدانش
آمریکا به همراه متحدان نظامی خود در منطقه، یعنی کرهجنوبی، ژاپن و استرالیا تحریمهای جدیدی را علیه کره شمالی به دلیل پرتاب ماهواره از سوی این کشور، اعمال کردهاند. این کشورها پیونگیانگ را به استفاده از فناوری مرتبط با برنامه موشکهای بالستیک قارهپیما، متهم کردهاند.
در عین حال، کیم جونگ اون گفته است که اقدامات دشمنان برای تهاجم به کشورش یک واقعیت بوده که هر لحظه ممکن است به آغاز جنگ در شبهجزیره کره منجر شود.
رئیس کرهشمالی همچنین گفته است که ارتش کشورش باید در صورت وقوع حمله، برای ایجاد صلح در کل منطقه کرهجنوبی، اگر لازم باشد با سلاح هستهای آماده شود.
کیم همچنین در واکنش به همکاری سئول و واشنگتن به فرماندهان نظامی خود، گفت: اگر دشمن رویارویی نظامی و اقدامات تحریکآمیز علیه کرهشمالی را برگزیند، ارتش باید بدون لحظهای تردید، ضربه مهلکی را برای نابودی کامل آنها از طریق بهرهگیری از سختترین ابزارها وارد کند.
از طرف دیگر، رئیس کرهشمالی در جریان نشستهای خود برای مشخص کردن دستورکار سیاسی سال ۲۰۲۴، آمریکا را به ارائه «اشکال مختلف تهدید نظامی» متهم کرد.
وزارت دفاع کره جنوبی نیز در هشداری، اعلام کرد رئیس کرهشمالی اگر تصمیم به استفاده از تسلیحات هستهای علیه سئول بگیرد، محکوم به نابودی خواهد بود.
اقدامات تحریکآمیز آمریکا
سئول، توکیو و واشنگتن طی ماههای اخیر همکاریهای نظامی خود را به بهانه آزمایشهای موشکی پیونگیانگ در سال ۲۰۲۳ افزایش داده و به تازگی سیستمی را برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات فوری درباره پرتاب موشکهای کره شمالی فعال کردهاند.
آمریکا همچنین اوایل ماه دسامبر میلادی زیردریایی اتمی خود را به بندر بوسان کرهجنوبی اعزام کرد و با سئول و توکیو رزمایشهای هوایی با مشارکت بمبافکنهای راهبردی برگزار کرد.
کرهشمالی مشارکت بمبافکنهای راهبردی آمریکا مثل بمبافکنهای راهبردی بی-۵۲ در رزمایشهای شبهجزیره کره را اقدامات تحریکآمیز عمدی واشنگتن علیه پیونگیانگ خوانده بود.
چشمانداز شبهجزیره کره در سال ۲۰۲۴
کارشناسان سناریوهایی را برای آینده شبهجزیره کره ترسیم کردهاند.
برخی از آنها میگویند که احتمال افزایش تنش در منطقه با توجه به آزمایشهای موشکی کره پشمالی و در طرف دیگر اقدامات آمریکا و متحدانش (از جمله استقرار تجهیزات اتمی در کره جنوبی) و در صورتی که این اقدامات ادامه داشته باشد، وجود دارد.
برخی دیگر معتقدند که تنشها در سطح کنونی باقی خواهد ماند.
انتهای پیام/