صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توافق مهاجرتی اتحادیه اروپا؛ اهداف و پیامدها

۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۵:۲۸
کد خبر: ۴۷۵۲۲۸۱
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
توافق جدید اتحادیه اروپا در زمینه مهاجرت، حقوق پناهجویان را به طور کامل نادیده می‎گیرد.

خبرگزاری میزان - روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا پس از آنکه نمایندگان کشور‌های عضو و پارلمان اروپا در نهایت چند روز قبل از کریسمس در مورد اصلاح سیستم مشترک پناهندگی اروپا (CEAS) به توافق رسیدند، گفت: ۲۰ دسامبر ۲۰۲۳ در تاریخ ثبت خواهد شد.

این مقام اروپایی، گفته بود «ما راه حل‌هایی را با پیمان مهاجرت و پناهندگی پیدا و اجرا کرده‎ایم.»

برنامه ضد مهاجرتی و راست افراطی اروپا

این روز به‌عنوان روزی که اتحادیه اروپا و دولت‌های اروپایی علنا برنامه ضد پناهجو راست افراطی را تصویب کردند، در تاریخ ثبت خواهد شد.

اجرای «راه حل‌های» مصوب اتحادیه اروپا به معنای لغو حق پناهندگی، گسترش قلعه اروپا، اخراج دسته جمعی و بازداشت حتی زنان و کودکان در مراکز اخراج مشابه اردوگاه‌های کار اجباری است.

بلافاصله پس از اعلام توافق از سوی متسولا، حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان از تصویب این طرح ابراز خرسندی کرد؛ پارلمان و شورای اروپا اکنون در مورد اقدامات قاطع‌تر علیه مهاجران غیرقانونی به توافق رسیده اند، کنترل، ثبت نام همه شهروندان غیر اتحادیه اروپا بدون گذرنامه بدون استثنا و مراکز پناهندگی مستقیماً در مرز‌های خارجی برای اخراج مهاجران از کشور‌های امن در اسرع وقت.

یادآوری سیاه‌ترین دوران تاریخ اروپا

پایگاه ورلد سوسیالیست، در گزارشی می‎گوید: اقدامات برنامه‌ریزی شده از سوی اروپا وحشیانه است و سیاه‌ترین دوران تاریخ اروپا را به یاد می‌آورد.

همچنین یک سازمان حامی پناهندگان، اعلام کرده که با این توافق، دیدگاه هولناک اروپا از مراکز بازداشت، به واقعیت تبدیل خواهد شد.

این توافق، قانون پناهندگی اروپا را برای چندین دهه به عقب خواهد انداخت و نتیجه احتمالی آن افزایش رنج در هر مرحله از سفر افرادی است که به دنبال پناهندگی در اتحادیه اروپا هستند

در میان نکات دیگر، این توافق پیش‌بینی می‌کند که پناهندگان در آینده مستقیما در مرز‌های خارجی اتحادیه اروپا بازداشت شوند.

بیانیه مطبوعاتی شورا و پارلمان اروپا در ۲۱ دسامبر می‎گوید که به‌اصطلاح مقررات رویه‌های پناهندگی یک رویه مرزی اجباری را با هدف ارزیابی سریع در مرز‌های خارجی اتحادیه اروپا که آیا درخواست‌های پناهندگی قابل قبول هستند یا خیر معرفی می‌کند که بی‌اساس یا غیر قابل قبول است.

افراد مشمول این رویه‌های مرزی پناهندگی مجوز ورود به قلمرو کشور‌های عضو اتحادیه را ندارند؛ در عوض، آن‌ها باید در محل غربالگری در اختیار مقامات مرزی بمانند و ممکن است در بازداشت قرار گیرند.

تبعات توافق جدید اروپا برای پناهجویان

تبعات این توافق به معنای واقعی واضح است؛ پناهندگان در مراکز بازداشت محاصره شده با سیم خاردار محبوس خواهند شد، همانطور که پیش از این در مرز‌های خارجی اروپا اتفاق افتاده است، جایی که پناهجویان با خطر اخراج در هر لحظه مواجه هستند.

در بیانیه مطبوعاتی، اتحادیه اروپا از کشور‌های عضو خود می‌خواهد که «ظرفیت کافی از نظر پذیرش و منابع انسانی» - به‌ویژه ۳۰ هزار محل بازداشت - ایجاد کنند تا در هر لحظه رویه مرزی را انجام دهند و تصمیمات بازگشت برای تعداد مشخصی از پناهجویان اجرا کنند.

عملا همه پناهندگانی که از سفر مرگبار خود در دریای مدیترانه جان سالم به در می‌برند، تحت تأثیر این اقدامات قرار می‌گیرند.

طبق بیانیه مطبوعاتی اتحادیه اروپا، رویه مرزی زمانی اعمال می‌شود که پناهنده «به دنبال دستگیری یه دلیل عبور غیرقانونی از مرز و پس از پیاده شدن در پی عملیات جست‌وجو و نجات در دریا، در یک نقطه عبور مرزی خارجی درخواست پناهجویی دهد.

اعمال این رویه‌های مرزی برای ۳ گروه از افرادی که به دنبال حفاظت هستند اجباری است: افرادی از کشور‌های مبدا با «نرخ شناسایی زیر ۲۰ درصد»، افرادی که -از جمله خردسالان بدون همراه – به‌عنوان «تهدیدی برای امنیت ملی یا نظم عمومی» در نظر گرفته می‌شوند، افرادی که به دنبال حمایت و متهم به «فریب دادن مقامات با اطلاعات نادرست یا پنهان کردن اطلاعات» هستند.

یک نهاد حامی پناهجویان این واقعیت را که توافق جدید هیچ استثنایی حتی برای کودکان و خانواده‌های آن‌ها ندارد، غم‎انگیز توصیف می‌کند.

تناقض طرح اروپا با کنوانسیون کودک سازمان ملل

این توافق اتحادیه اروپا در نهایت به معنای بازداشت افراد زیر سن قانونی برای ماه‌هاست که با کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل سازگار نیست.

از نظر اتحادیه اروپا، پناهندگان افرادی دارای حقوق نیستند که نیاز به حمایت دارند، بلکه دشمنان بالقوه‌ای هستند که باید تحت نظارت و اخراج قرار گیرند و ریشه کن شوند.

اتحادیه اروپا، می‌گوید: یکی دیگر از ستون‌های این پیمان، مقررات غربالگری است؛ هدف آن تقویت کنترل افراد در مرز‌های خارجی است. این توافق همچنین تضمین می‌کند که روش صحیح -مانند بازگرداندن به کشور مبدا- آغاز شده است.

بررسی‌ها در این توافق شامل بررسی‌های شناسایی و سلامت و امنیت و همچنین انگشت‌نگاری و ثبت در پایگاه داده «یوروداک» است.

علاوه بر این، توافق جدید شامل قوانینی است که زمانی اعمال می‌شود که «مهاجران برای اهداف سیاسی استفاده می‌شوند، یعنی بازیگران دولت‌های خارجی از جریان‌های مهاجرتی برای بی‌ثبات کردن اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو آن استفاده می‌کنند». در این صورت، کشور‌های عضو اجازه خواهند داشت که تمامی پناهجویان را در مرز‌های خود بازداشت کنند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *