همکاری میان بنیاد تعاون زندانیان و صنایع به منظور ایجاد اشتغال برای محکومان/ فعالیت ۴۰ نفر از زندانیان رأی باز در شرکت دیبا پرچم خمین
خبرگزاری میزان - توجه به امر اشتغال و حرفه آموزی زندانیها در سطح زندانها یکی از موضوعات درخور توجه است، زیرا وجود درآمدی پایدار و مستمر برای تامین نیازهای زندانیان و خانواده هایشان در دوران محکومیت مانع گرایش مجدد این افراد به تکرار جرم میشود وموثرترین عامل اصلاح با هدف کاهش بازگشت مجدد زندانیان موضوع تقویت و توسعه اشتغال آنها است.
بنیاد تعاون زندانیان ۲ ماموریت مهم شامل حرفه آموزی به زندانیان در زمان تحمل حبس و دیگری ایجاد اشتغال برای زندانیان را دنبال میکند تا مددجویان ضمن بهتر طی کردن دوران محکومیت خود بتوانند کسب درآمد داشته باشند و هزینه زندگی خود و خانوادههایشان را تامین کنند.
بر اساس تصمیم شورای طبقه بندی و مقام قضایی صادر کننده حکم ها، زندانی رای باز در دوران سپری کردن محکومیت کیفری و جزایی و ... خود میتواند در شهرکهای صنعتی، سازمان مرتعها و جنگلها و واحدهای تولیدی در حوضههای مختلف فعالیت کند و با قوانین تعیین شده از سوی مقام قضایی ورود و خروج او از محل کار به صورت دقیق و شفاف بررسی میشود.
دراشتغال رای باز و اعزام به کار به زندانیها مجوز خروج از محیط زندان و سپری کردن دوران محکومیت در شغلی که توسط بنیاد تدارک دیده شده داده میشود. این گروه از زندانیها اجازه دارند که شبها در منازل خود مستقر باشند و در روز بعد مجددا به فعالیت خود ادامه دهند. این زندانیها از بنیاد حقوق و دستمزد دریافت میکنند.
ابوالفضل خانجانی مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت دیبا پرچم خمین در گفتوگو بامیزان، اظهار کرد:مجموعه دیبا پرچم خمین دارای سابقه طولانی و درخشان در صنعت چاپ و نساجی با بهره مندی از تجهیزات به روز دنیای چاپ در شهرستان خمین شروع به فعالیت کرد این مجموعه توانایی و تجهیزات انجام چاپ دیجیتال سابلیمیشن، دیجیتال مستقیم، دیسپرس، اورینت، پیگمنت، فلور و دست نویس را داشته و توسعه بازار را مبنای برنامههای آتی خود میداند.
اشتغال ۱۲۴ نفر نیروی مستقیم درشرکت دیبا پرچم خمین
وی افزود: شرکت دیبا پرچم خمین با ۱۲۴ نفر نیروی مستقیم در روستای ریحان، بخش مرکزی، شهرستان خمین تولید کننده انواع پرچمهای ملی مذهبی شرکتی خارجی و سازمانی بدون محدودیت در طرح و رنگ و تعداد و دارای نشان ملی استاندارد و پروانه بهرهبرداری با بالاترین ظرفیت تولید پرچم در خاورمیانه است.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت دیبا پرچم خمین گفت: مجموعه دیبا پرچم خمین از سنتیترین روش تا مدرنترین ماشین آلات و روشهای تولید چاپ پارچه و پرچم را در اختیار دارد.
خانجانی بیان کرد: اساساً برای مجموعه خود یک رسالت اجتماعی در خصوص رفع معضلات اجتماعی و بحث پیشگیری از ایجاد آسیبهای اجتماعی قائل هستیم و در همین راستا در شاخههای مختلفی همکاری میکنیم به طوری که در شرکت دیبا پرچم خمین ۱۰ نفر از مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین تعدادی از افراد معلول یا ناشنوا مشغول به کار هستند.
۱۰ نفر از مددجویان پس از پایان دوره محکومیت در شرکت دیبا پرچم خمین مشغول به کار هستند
وی ادامه داد: همچنین دراین شرکت به صورت غیر مستقیم برای حدود ۳۰۰ نفر ایجاد اشتغال کردهایم که بخشی از این افراد زنان سرپرست خانوار هستند که در منزل برای ما کار میکنند و در محیط کار حاضر نمیشوند.
خانجانی درباره نحو همکاری شرکت دیبا پرچم خمین با بنیاد تعاون زندانیان استان مرکزی گفت: در قالب ایجاد اشتغال برای مددجویان رای باز ۳ سال است که با بنیاد تعاون زندانیان استان مرکزی همکاری میکنیم. بالغ بر ۹۰ درصد مددجویانی که با آنها همکاری میکنیم برای شهرستان خمین هستند البته از مددجویان شهرستانهای دیگر نیز استفاده میکنیم.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت دیبا پرچم خمین اظهار کرد: هر کدام از مددجویان که کار شرکت را یاد بگیرند و سلامت کامل داشته باشند پس از آزادی اگر تمایل داشته باشند میتوانند در شرکت دیبا پرچم خمین مشغول به کار شوند در حال حاضر ۱۰ نفر از مددجویانی که محکومیت آنها به اتمام رسیده است در قسمتهای مختلف شرکت دیبا پرچم مشغول به کار هستند.
اشتغال ۴۰ نفر از مددجویان رای باز درشرکت دیبا پرچم خمین
وی عنوان کرد: تعداد مددجویانی که به شرکت دیبا پرچم خمین معرفی شدند متغیر بوده است و در حال حاضر حدود ۴۰ نفر مددجو در مجموعه مشغول به کار هستند دو نفر از آنها خانم و مابقی آقا است.
خانجانی درباره نحو پرداخت دستمزد به مددجویان اظهار کرد: طبق قراردادی که بنیاد تعاون زندانیان استان مرکزی با شرکت دیبا پرچم خمین منعقد کرده است ماهانه کارکرد مددجو محاسبه میشود و به حساب بنیاد تعاون واریز میشود بنیاد تعاون نیز این مبلغ را به حساب مددجو واریز میکند تا از این مبلغ برای امورات خود و خانواده خود استفاده کند.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت دیبا پرچم خمین گفت: این همکاری بسیار خوبی است که قوه قضاییه و بنیاد تعاون با صنایع انجام میدهند و تا حدود بسیار زیادی یک اقدام دو طرفه است چرا که هم به صنعت برای تامین نیرو کمک میشود هم فردی که دچار آسیب اجتماعی شده و جرمی مرتکب شده است فرصتی برای حرفه آموزی و تامین مخارج زندگی پیدا میکند.
وی افزود: امیدوارم به جز مددجویان رای باز، قوه قضاییه بتواند در بحث مجازاتهای جایگزین حبس نیز از این موضوع بهره بهتر و بیشتری ببرد و اگر فردی جرمی را مرتکب شد این امکان برای او فراهم شود که در صنایع مختلف مشغول به کار شده و دوران مجازات خود را اینگونه پشت سر بگذارد.
انتهای پیام/