صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

امواج مرگ در مدیترانه؛ بیش از ۲ هزار پناهجو کشته و ناپدید شدند

۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۳:۳۰
کد خبر: ۴۷۵۱۹۸۳
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
دریای مدیترانه در سال ۲۰۲۳ شاهد جان باختن و ناپدید شدن بیش از ۲ هزار و ۷۷۰ پناهجو بود.

خبرگزاری میزان - آژانس پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد که از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در جریان تلاش برای عبور از دریای مدیترانه به اروپا، جان خود را از دست داده یا ناپدید شده‌اند.

براساس داده‌های ارائه شده از سوی این نهاد سازمان ملل، در همین مدت حدود ۱۸۶ هزار نفر به کشور‌های اروپایی رسیده‌اند.

روون منیکدیولا، مدیر دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) در نیویورک، گفت که از ۱۸۶ هزار نفری که از دریای مدیترانه عبور کرده‎اند، ۸۳ درصد (حدود ۱۳۰ هزار نفر) وارد ایتالیا شده‌اند و کشور‌های دیگری شامل یونان، اسپانیا، قبرس و مالت بودند.

افزایش تعداد قربانیان

تعداد کسانی که در جریان عبور خطرناک از دریای مدیترانه جان خود را از دست داده و یا مفقود شده‌اند، در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است.

تا اواخر ماه سپتامبر، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر تنها در سال ۲۰۲۳ در دریای مدیترانه کشته یا مفقود شدند؛ این تعداد نسبت به هزار و ۶۸۰ نفری که در مدت مشابه سال ۲۰۲۲ جان خود را از دست دادند یا مفقود شدند، افزایش زیادی نشان داد.

آژانس پناهندگان سازمان ملل تاکید کرده که «پایانی» برای جان‌های از دست رفته در دریای مدیترانه و در مسیر‌های زمینی به اروپا که به طور مشابه خطرناک هستند دیده نمی‌شود.

یک مقام ارشد کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل طی جلسه‌ای در شورای امنیت، گفت که چگونه سفر زمینی از کشور‌های جنوب صحرای آفریقا به نقاط عزیمت دریایی در سواحل تونس و لیبی «یکی از خطرناک‌ترین مسیر‌های جهان باقی می‌ماند».

نقض حقوق پناهجویان

مهاجران و پناهندگان در جریان عبور از مرز‌های اروپایی و به‌ویژه دریای مدیترانه در هر مرحله با خطر مرگ و نقض آشکار حقوق بشر روبه‌رو هستند.

بیش از ۱۰۲ هزار نفر در سال ۲۰۲۳ تلاش کردند از تونس و از طریق دریای مدیترانه عبور کنند که نسبت به سال گذشته میلادی ۲۶۰ درصد افزایش داشت و بیش از ۴۵ هزار نفر دیگر نیز تلاش کردند از لیبی عبور کنند.

مدیر دفتر بین‌المللی مهاجرت نیز با تایید آمار ارائه شده از سوی آژانس پناهندگان سازمان ملل می‌گوید که داده‌های اخیر نشان می‌دهد از ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۳، بیش از ۱۸۷ هزار نفر از دریای مدیترانه عبور کرده‌اند.

خطرناک‌ترین مسیر دریایی برای پناهجویان

مدیر دفتر بین‌المللی مهاجرت می‌گوید که در سال ۲۰۲۳ تا پایان ماه سپتامبر ۲ هزار و ۷۷۸ مورد مرگ در مدیترانه ثبت شده که از این تعداد ۲ هزار و ۹۳ مورد از آن‌ها در مدیترانه مرکزی روی داده است.

با وجود خطرات آشکار، در سال ۲۰۲۳، افزایش بیش از ۳۰۰ درصدی ورود به یونان در این مسیر وجود داشته است، در حالی که تعداد ورودی‌ها به اسپانیا، عمدتا از طریق مسیر اقیانوس اطلس به جزایر قناری، ثابت مانده است.

دریای مدیترانه؛ مسیر اجتناب‎ناپذیر برای پناهجویان

در سال‌های اخیر دریای مدیترانه به مسیر دریایی اجتناب‌ناپذیر در سفر خطرناک آن‌ها تبدیل شده است.

از ژانویه ۲۰۱۸، در مجموع بیش از ۳۶۱ هزار عبور پناهجویان از طریق مسیر مدیترانه ثبت شده است.

در همین مدت ۸ هزار و ۳۶۲ پناهجو در همین مسیر کشته یا مفقود شده‌اند.

گستره وسیع گذرگاه مدیترانه به طور قابل توجهی خطرات و مشکلات سفر را افزایش می‌دهد و پناهندگان جان خود را در تعقیب شروعی جدید به خطر می‌اندازند.

پناهجویان عمدتا از چهار مسیر اصلی برای عبور از دریای مدیترانه استفاده می‌کنند و این‌ها عبارتند از مسیر مدیترانه شرقی (از ترکیه به یونان)، مسیر مدیترانه مرکزی (از لیبی و تونس به ایتالیا)، مسیر مدیترانه غربی (از مراکش به اسپانیا) و مسیر اقیانوس اطلس (از طرف دیگر) مراکش به جزایر قناری.

 در امتداد اقیانوس اطلس، در مجاورت دریای مدیترانه، نیز بیس از ۷۶ هزار نفر طی این مدت عبور کرده‎اند که از این تعداد ۳ هزار و ۲۰۸ نفر جان باخته و یا ناپدید شدند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *