صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طوفا‌ن‌های ۲ سال اخیر تهران در ۲۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است

۰۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۵:۴۴
کد خبر: ۴۷۵۱۷۶۵
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه ما در دو سال اخیر طوفان‌های در تهران تجربه کردیم که در ۲۰ سال گذشته چنین طوفان‌های را نداشتیم، گفت: طوفان گرد و غبار با سرعت ۱۳۰ کیلومتر را در تهران داریم.

خبرگزاری میزان- دومین همایش دانشجویی مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت صبح امروز پنجشنبه ۷ دی ماه ۱۴۰۲ در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با حضور سید علی حسینی، رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، حمیدرضا خانکه، دبیر بورد سلامت در بلایا و فوریت‌ها و مدیر گروه سلامت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و وحید دلشاد، دبیر دومین همایش ملی دانشجویی مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت برگزار شد.

سیدعلی حسینی در مورد برگزاری این همایش اظهار داشت: این برنامه در قالب یک کار دانشجویی پیش‌بینی شده، واقعیت این است هر جا که کار‌ها به دست جوانان سپرده شود نتیجه بهتری دارد.  دانشگاه علوم توانبخشی دانشگاهیست که با ماموریت خاص در نظام سلامت و سایر حوزه‌ها مسؤلیت‌هایی در ابعاد مختلف دارد و گروه‌های آموزشی در مراکز تحقیقاتی آن مشغول به کار علمی شده‌اند. خوشبختانه دانشجو‌های ما در رنکینگ‌های داخلی و خارجی جزو دانشگاه‌های خوب و موفق بوده‌اند، دانشگاه علوم توانبخشی و نظام سلامت سالانه۵۰۰ تا ۶۰۰ مقاله در مجلات خارجی مقالات علمی چاپ می‌کند و جزو رتبه‌های برتر در مجله تایمز است. در بهمن ماه امسال جشنواره ملی فناوری‌های توانبخشی برگزار خواهد شد.

در ادامه این همایش حمیدرضا خانکه گفت: وقتی به آمار حوادث نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که آمار رو به افزایش است و از سال ۱۹۹۰ به بعد شاهد افزایش بوده‌ایم؛ اما در یک دوره که همزمان با کرونا بود آمار حوادث کاهشی بود، ولی دوباره افزایشی شد. آمار تلفات و کشته‌های حوادث نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده، زیرا سواد عمومی نسبت به قبل افزایش پیدا کرده است.   آمار تلفات در حادثه‌ای مانند زلزله قابل پیش بینی است، اما آمار در سایر حوادث مشخص نیست.

در ادامه علی نصیری هم پشت تربیون قرار گرفت و از بحران‌های شهری تهران گفت: نظام سلامت بسیار جلوتر از وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم است. همچنان مخاطرات قدیمی مثل زلزله و سیل سرجایش است و امروزه مخاطرات جدیدی را تجربه می‌کنیم که هنوز مسئولین آن را به رسمیت نمی‌شناسند.

وی در مورد کم‌آبی و بی‌آبی‌های اخیر کشور ادامه داد: امروزه مقوله بی‌آبی و کم‌آبی استان‌های کشور یکی از مخاطرات است. از دو سال پیش تاکنون مزه آب‌های لوله‌کشی تغییر کرده است. چگونه می‌شود که آب سد به این زودی تمام شود؟ هر روز چاه‌های جدیدی حفر می‌شود که من به این اقدام می‌گویم، برداشت غیرمجاز از چاه‌های مجاز.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، درباره آلودگی هوا افزود: ما در دو سال اخیر طوفان‌های در تهران تجربه کردیم که در ۲۰ سال گذشته چنین طوفان‌های را نداشتیم. طوفان گرد و غبار با سرعت ۱۳۰ کیلومتر را در تهران داریم.   شن‌های عراق، سوریه، عربستان سعودی و اردن به دستگاه تنفسی شهروندان تهرانی رسیده است.

نصیری با بیان اینکه بیمارستان‌های تهران وضع خوبی ندارند، گفت: نداشتن سهم نگهداشت در حوزه سلامت یکی دیگر از آسیب‌هاست به عنوان مثال در انواع و اقسام حوزه سلامت سهم نگهداشت زیرساخت‌ها را نمی‌پردازیم. یک روز شاهد نشت لوله آب بیمارستان و روز دیگر شاهد نشت لوله نیروگاه هستیم و متأسفانه به زیرساخت‌ها توجه نمی‌کنیم. تهران اوضاع خوبی در حوزه بیمارستان‌داری ندارد. در نظام سلامت وضع بیمارستان‌ها خراب است. نیمی از بیمارستان‌ها شهر تهران در ۵ منطقه شهرداری قرار گرفته و سایر ساختمان‌ها در وضعیت A. B. C. D قرار گرفته‌اند. ساختمان‌های A و B جزو ساختمان‌های مقاوم هستند، ساختمان‌های C نیاز به رسیدگی دارند و ساختمان‌های D حکم متروپل را دارند و باید درشان بسته شود. متاسفانه اکثر بیمارستان‌های شهر تهران جزو ساختمان‌های گروه D هستند.

وی خاطرنشان کرد: عدالت این نیست که ما بسته‌های غذایی یکسان را به افراد مختلف با نیاز‌های مختلف بدهیم.   بلکه عدالت این است خدمات درست به افراد با نیاز‌های گوناگون داده شود به عنوان مثال خدمات سلامت به فرد سالم و فردی که دارای معلولیت است مطابق نیاز داده شود.

وحید دلشاد نیز درباره کمیت و کیفیت این همایش افزود: دبیرخانه همایش از ۱۸ مهرماه سال جاری فعالیت خود را آغاز کرد و مقالات در ۱۴ محور برای همایش طراحی شده است، در بیست و دوم مهرماه فراخوانی برای عضویت اساتید در کمیته علمی همایش صورت گرفت.

زمان ارسال مقالات تا پایان آبان ماه سال جاری بود و با توجه استقبال صورت گرفته در دو نوبت (پانزدهم و بیست و ششم آذرماه) زمان ارسال مقالات به دبیرخانه تمدید شد.

پایان پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *