صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انجمن حقوق بین الملل بسیج حقوقدانان کشور رأی دادگاه‌های بدوی و تجدید نظر کشور سوئد در مورد حمید نوری را به شدت محکوم کرد

۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۱:۴۶
کد خبر: ۴۷۵۱۷۲۱
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
انجمن حقوق بین الملل سازمان بسیج حقوقدانان کشور در محکومیت حمید نوری به حبس ابد از سوی دستگاه قضایی سوئد بیانیه‌ای را صادر کرد.

خبرگزاری میزان- انجمن حقوق بین الملل سازمان بسیج حقوقدانان کشور در مورد محکومیت حمید نوری به حبس ابد از سوی دستگاه قضایی سوئد بیاینه ای را صادر کرد که متن آن به شرح ذیل است:


انجمن حقوق بین الملل سازمان بسیج حقوق دانان کشور رأی دادگاه‌های بدوی و تجدید نظر کشور سوئد در رابطه با آقای حمید نوری شهروند ایرانی الاصل را از اساس غیرقابل قبول دانسته و به شدت آن را محکوم می‌کند.

سیستم قضایی سوئد با دستاویز قرار دادن و استهزای علم حقوق بین الملل و اصول مصرّح در سیستم حقوقی و قضایی که داعیه دار حقوق بشر و آزادی می‌باشد، چهره دیگری از خود نشان داد. سیستم قضایی سوئد در روند رسیدگی خود، بدیهی‌ترین اصول دادرسی عادلانه و منصفانه را نقض کرده و با رفتاری خلاف حقوق بین الملل با دخالت در امور داخلی و نقض حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، رفتار‌های غیر انسانی با تبعه کشور ایران داشته که خود نشانه عدم کفایت سیستم قضایی سوئد است.

اصل قانونی بودن جرم و مجازات از اصول مهم حقوق بین‌المللی کیفری است. حقوق‌کیفری بین المللی با معیار‌های انعطاف‌پذیر قابل تفسیر نیست و باید با تطبیق بین مسائل موضوعی و قانونی که از قبل تدوین یافته است، تفسیر شود. به همین دلیل ادعا‌های اعضای گروهک تروریستی منافقین در این پرونده بدون ارائه هیچ مستنداتی، قابل پذیرش نمی‌باشد.

دادگاه سوئد در این پرونده مدعی ارتکاب جنایات جنگی توسط آقای حمید نوری شده است، حال آنکه، دادگاه سوئد نتوانسته است بدون هر گونه شک معقول شرایط لازم برای تحقق جنایت جنگی را اثبات نماید.

در کنار عدم اعتبار دلایل و مستندات محکومیت وی، نحوه برخورد سیستم قضایی با تبعه ایرانی، نقض فاحش حقوق بین الملل محسوب می‌شود. بازداشت هر فرد می‌بایست بر اساس قانون صورت بگیرد و بازداشت‌هایی که خلاف قانون انجام می‌شوند، خودسرانه بوده و نقض حقوق بشر محسوب می‌گردد.

فقدان ادله قانونی و حقوقی کافی برای بازداشت حمید نوری جزء مصادیق بازداشت خودسرانه و نقض فاحش اعلامیه حقوق بشر و میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی قلمداد می‌شود. نگهداری طولانی مدت آقای نوری در سلول انفرادی، ضرب و شتم و نیز عدم امکان تماس با خانواده از مصادیق شکنجه بوده و نقض کنوانسیون علیه شکنجه می‌باشد.

حضور شاهدان دروغین، عدم انجام تحقیقات توسط دادستان، از بین بردن لوایح دفاعی آقای نوری در بازداشتگاه، مداخله جانبدارانه موثر پلیس ایرانی الأصل در تحقیقات مقدماتی پرونده و عدم اجازه به اقای نوری برای ارایه ادله در دفاع از خود همگی بر نقض حق دادرسی عادلانه مصرّح در کنوانسیون اروپایی حقوق بشر دلالت دارد.

حق بهداشت و سلامت از حقوق مسلم هر فرد به ویژه افراد زندانی است و عدم دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی موجب تضییع حق سلامت و به خطر افتادن حق حیات خواهد بود. براساس اظهارات و گزارش‌های موجود جناب آقای حمید نوری در زمان بازداشت و حضور در زندان به صورت مکرر از این حق محروم بوده، بنابراین دادگاه سوئد مرتکب نقض میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و کنوانسیون اروپایی حقوق بشر شده است. بر اساس همین مستندات رای دادگاه هیچ وجاهت قانونی نداشته و کشور سوئد با ارتکاب نقض‌های فاحش حقوق بین الملل در قبال تبعه ایرانی دارای مسئولیت بین المللی می‌باشد.

در پایان به استحضار ملت شریف ایران و عدالت خواهان می‌رساند؛ انجمن حقوق بین الملل سازمان بسیج حقوق دانان کشور ضمن محکوم نمودن عملکرد سیستم قضایی کشور سوئد در خصوص حکم صادره حبس ابد علیه آقای حمید نوری تبعه ایرانی الاصل، از دستگاه قضایی، ستاد حقوق بشر و وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران خواستار پیگیری حقوق تضییع شده آقای حمید نوری تا آزادی کامل از چنگال بی عدالتی و احقاق حقوق وی بوده و از مراجع حقوقی کشور سوئد نیز می‌خواهیم با تجدید نظر در رأی صادره، نشان دهد که در رسیدگی‌های قضایی تابع اصول دادرسی عادلانه و منصفانه منطبق بر موازین حقوق بین الملل، است. در صورت إصرار بر این عمل متخلفانه، همه کسانی که به هر نحوی در دستگیری، بازداشت، تحقیق، تعقیب و محاکمه آقای نوری به طور غیرقانونی دست داشتند مرتکب نقض دادرسی عادلانه شده اند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *