صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان: قوانین راهنمایی و رانندگی برای افراد معلول به‌خوبی اجرا نمی‌شود

۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۵:۰۱
کد خبر: ۴۷۵۱۵۲۹
رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان با انتقاد از عدم اجرای دقیق قوانین راهنمایی و رانندگی در رابطه با افراد دارای معلولیت گفت: اعمال قانون درباره متخلفان به‌صورت جدی انجام نمی‌شود.

کامران عاروان در گفت‌وگو با میزان درباره این موضوع که راننده تعدادی از خودرو‌های دارای پلاک ویژه معلولان افراد غیرمعلول هستند و از امتیازات در نظر گرفته شده برای این اشخاص نظیر تردد رایگان در طرح استفاده می‌کنند، توضیح داد: از آنجایی که پلاک ویژه افراد معلول هم به معلولان و هم به جانبازان اختصاص داده می‌شود سازمان‌های صادر کننده این پلاک‌ها پلیس راهنمایی و رانندگی، بهزیستی و بنیاد شهید هستند. ممکن است در شرایطی و به سبب وضع اقتصادی خودروی ویژه افراد معلول در اختیار خانواده این اشخاص باشد و آن‌ها برای معیشت از این خودرو استفاده کنند.

مدیر عامل جامعه معلولان ایران همچنین درباره جای پارک ویژه معلولان بیان کرد: در این رابطه قانون داریم و براساس این قانون برای افراد غیرمعلولی که جای پارک خودروی معلولان را اشغال کند جریمه در نظر گرفته شده، در تابلوی جای پارک معلولان نیز اخطار حمل با چرثیقل داده شده است اما اعمال قانون در این مورد بسیار کم صورت می‌گیرد. در مواردی هم اگر جای پارک مخصوص خودروی معلولان توسط فردی غیرمعلول اشغال شده باشد و فرد معلول مجبور شود به صورت دوبل پارک کند پلیس شخص معلول را جریمه می‌کند.

علی همت محمود نژاد، رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان نیز با بیان اینکه قوانین راهنمایی و رانندگی در رابطه با افراد دارای معلولیت به خوبی اجرا نمی‌شود، به میزان گفت: قانونی به نام قانون ایمنی عصای سپید داریم که عنوان می‌کند اگر فرد نابینایی بخواهد از عرض خیابان عبور کند عصای سپید این فرد در حکم چراغ قرمز است و باید خودرو‌ها برای عبور این شخص توقف کنند. طبق این قانون اگر خودرویی در تهران و سایر کلان‌شهر‌ها نظیر شیراز، تبریز، مشهد و اصفهان از مقابل عصای سپید عبور کند ۱۰۰ هزار تومان، در سایر مراکز استان‌ها ۸۰ هزار تومان و در شهر‌های کوچک ۵۰ هزار تومان جریمه می‌شود، اما سوال اساسی این است که آیا تاکنون قبض جریمه برای این مسئله صادر شده است؟

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *