صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قالیباف: جوهرۀ انقلاب اسلامی ما فرهنگ‌پایه است

۰۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۷:۳۲
کد خبر: ۴۷۵۱۳۷۰
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین رونمایی از مجموعه ۴۰ جدی ره نامه گفت: باور ماست که اساساً جوهرۀ انقلاب اسلامی ما فرهنگ‌پایه است.

خبرگزاری میزان - به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف صبح امروز (سه شنبه ۵ دی ماه ۱۴۰۲) در مراسم رونمایی از مجموعه ۴۰ جلدی «ره نامه» در سالن علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران گفت: در ابتدای این مراسم جا دارد که یاد کنم از شهید عزیز و گرانقدرمان شهید سید رضی موسوی که روز گذشته به دست جنایتکارترین، وحشی‌ترین افراد روی زمین و آن‌هایی که با خوی حیوانی زندگی و به جامعه بشری ظلم می‌کنند، به شهادت رسید. شهید سید رضی این توفیق را داشت که بیش از ۳ دهه در مجاهدت مداوم و بی وقفه باشد و از نزدیکترین همرزمان شهید سلیمانی بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شهید سید رضی یک مجاهد ۲۴ ساعته در تمام ۳ دهه مجاهدت خود بود، آن‌هایی که با این شهید آشنا بودند، می‌دانند که حلال هر مشکل بود و گره هرکاری را در میدان نبرد باز می‌کرد. ما البته برای این شهدای عزیز هرگز احساس تأسف و غصه نمی‌کنیم. او با خدا معامله کرده و در زندگی خود با ایمان و باوری که داشته و تفکر درستی که انتخاب کرده متعهد بود و بر آن جامه عمل پوشانده و این مصداق توفیق شهادت است و این بشارتی است که به مؤمنین داده شده، امیدواریم بتوانیم راه شهدا را تحت رهبری مقام معظم رهبری طی کنیم و در قبال جامعه انجام وظیفه کنیم.

وی ادامه داد: بسیار خوشحالم که امروز توفیق پیدا کردم در یک جمع علمی و دانشگاهی و در بین پژوهشگران، اندیشمندان، دانشجویان و اساتید باشم. بعضی از عزیزان که در این جلسه حضور دارند، یادشان هست که در جلسه‌ای حدوداً دو هفته قبل به مناسبت هفته پژوهش در زمینه مباحث مربوط به شورای فرهنگی در مجلس شورای اسلامی موضوعاتی را مطرح کردم. در همان راستا می‌خواهم نکاتی را در اهمیت موضوع فرهنگ در کشور بیان کنم.

وی افزود: آنچه باور، درک و فهم کرده ایم این است که جوهره انقلاب اسلامی و همه آن فرهنگ‌پایه است. امروز ما مدیران وقتی می‌خواهیم به فرهنگ کمک کنیم و قصد داریم کار فرهنگی انجام دهیم، می‌خواهیم یک پیوست فرهنگی به کار‌های اجرایی خود بزنیم و در حقیقت فرهنگ را یک الصاق به کار‌ها می‌دانیم، در حالی که باید باور کنیم اقدام ما در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حوزه محیط زیست باید فرهنگ‌پایه باشد و فرهنگ‌پایه حرکت کنیم، این ضعفی است که وجود دارد و باید به آن توجه و آن را برطرف کنیم.

قالیباف عنوان کرد: انقلاب اسلامی حرکت عظیمی است که نشان می‌دهد زمانی که هر پدیده‌ای فرهنگ پایه و مبتنی بر باور‌های دینی حرکت و شکل خود را حفظ کند و زمانی که این نگاه باور مان باشد و به اسلام و به تعاریفی که از ایمان و مؤمن در قرآن بیان شده است ایمان داشته و مؤمن باشیم و آن را مبنا قرار دهیم و حرکت کنیم در ابعاد مختلف اتفاقی مهمی رقم خواهد خورد. البته با نکاتی که در وصف شهید سید رضی گفتم یعنی این تفکر و این باور را داشته باشیم و به آن متعهد باشیم و باقی بمانیم و هم اینکه در عمل در این میدان باشیم، شامل موفقیت و پیروزی می‌شویم.

رئیس قوه مقننه کشورمان تصریح کرد: بدون شک انقلاب اسلامی مبتنی بر یک شبکه معنایی ممکن شده و تحقق یافته است، مگر بدون این امکانپذیر بود؟ یکی از مهمترین کارکرد‌های دین، معنابخشی در جوامع است، وگرنه زندگی، حیات، مرگ، فعالیت اقتصادی، فعالیت سیاسی، شادی، تفریحات و بدی‌های ما معنابخشی پیدا نمی‌کند و همه این‌ها در این فضا معنابخشی می‌شوند و جهت گیری پیدا می‌کند و پیش می‌رود. انقلاب اسلامی یک نمونه است که ما در آن متولد شده و تا اینجا مسیر را طی کرده ایم.

وی با اشاره به کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی گفت: جوانان ما کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی را دقیق مطالعه کنند. مقام معظم رهبری در یک ماه رمضان در مسجد امام حسن (ع) شهر مشهد هر روز سخنرانی داشتند، این صحبت‌ها را نگاه کنید و ببینید ایشان چگونه در معنابخشی در حوزه ایمان، توحید و در حوزه نبوت و ولایت مسائل را ترسیم کرده اند. در حدود ۵۰ سال قبل و در سال ۱۳۵۳ این مسائل مطرح شده است، در آن روز‌ها که انقلاب و نظام اسلامی نبود و این نشان می‌دهد معنابخشی نگاهی فرهنگ پایه و حفظ روحیه ایمان و مجاهدت و تعهد در عمل و تلاش بوده است.

قالیباف ادامه داد: مقام معظم رهبری مباحث را در سال ۱۳۵۳ و در سن ۳۵ سالگی و اوج جوانی مطرح کرده‌اند چگونه این صورت بندی‌ها و مفهوم سازی‌ها شکل می‌گیرد و عملیات سازی می‌شود و جوانان به این راه می‌آیند و حرکت می‌کنند؟ و مهم این است که این موضوع تبدیل به جریان اجتماعی عمومی می‌شود و این موارد تدبیل به پایه‌های حرکت انقلاب اسلامی در دوره‌ای نظام ستم‌شاهی و اوج دوره تبلیغ سبک فرهنگ غربی و بی بند و باری شد. امروز بدون شک نظام مقدس جمهوری اسلامی نظامی استوار برخاسته از شبکه معنایی است که با محوریت ولایت شکل گرفته و آثار آن را در مقیاس ملی، منطقه و جهانی در توده‌های نخبگان و توده‌های مردمی می‌بینیم و بدون شک حفظ نظام و این انقلاب تداوم و استحکام آن در گرو این توانایی‌ها است که ما بتوانیم این فرایند الهام بخشی فکری را همزمان با همبسته سازی اجتماعی پیش ببریم و این رسالت و وظیفه است.

وی ادامه داد: این جلسه و نشست را در راستای چنین نگاهی می‌بینم البته در موارد مختلف مقام معظم رهبری بر معنا بخشی بر محور ولایت تأکید فرموده اند و امروز جوانان و دانشجویان باید در چنین فضایی گام بردارند و باید توجه کنیم که از این به بعد وظیفه ما چیست؛ چیزی که در مسیری که پشت سر گذاشته‌ایم از آن غفلت کرده ایم. 

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه رابطه بین امام و امت باید بسیار محکم و مستحکم برقرار شود گفت: در حوزه معنی ولایت، مقام معظم رهبری در کتاب طرح کلی که اخیراً چاپ شده و ایشان فرمودند کماکان نظرات من همین است، عنوان کرده اند معنابخشی در حوزه ولایت به این معناست که اول باید جامعه، امت و مردم پیوند عمیق و یکپارچه داشته و درهم تنیدگی در جامعه ایجاد کنند و از منظر دیگر باید رابطه امام جامعه معلوم شود. رابطه بین امام و امت باید بسیار محکم و مستحکم برقرار شود. تکلیف جبهه الهی و خدایی با جبهه شیطانی باید روشن شود. وقتی حرف از جبهه ولایی می‌زنیم این ویژگی‌ها را باید داشته باشد و به آن توجه کنیم.

قالیباف تصریح کرد: در تداوم انقلاب هستیم و بی شک امروز مهمترین و اصلی‌ترین مرجع برای معنابخشی برای پدیده‌های جدیدی که برای ما اتفاق می‌افتد و پدیده‌هایی که به وجود می‌آیند و مشکلاتی که رخ می‌دهند، رهبر جامعه و امام جامعه است. امروز ما باید در اینجا وظیفه خود را به درستی انجام دهیم، اگر این کار را نکنیم، دشمن این موارد را با باور‌های خود معناسازی، روایت و پیش می‌برد و ذهن جوانان ما را خواهد برد.

رئیس قوه مقننه کشورمان ادامه داد: امروز قدر می‌دانیم رهبری که یک فقیه، حکیم، یک اندیشمند و متفکر دینی با یک تجربه عظیم اجتماعی، فرهنگی و مدیریتی است، ایشان ذخیره و حجتی است برای همه ما، تا ما بتوانیم در سختی‌ها و مشکلات این معنابخشی را به عنوان وظیفه انجام دهیم و پیش ببریم. اگر نیازمند تحول هستیم، این تحول و این نگاه می‌تواند ما را در حل مشکلات مادی و مدیریتی کمک کند و ما را پیش ببرد.

وی بیان کرد: درخواست من از دانشجویان و دانشگاهیان این است که به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ابلاغی مقام معظم رهبری توجه کنند. در یک نشست دانشجویی، مقام معظم رهبری، همه ما، مخصوصاً دانشجویان را به ۴ نکته توجه دادند؛ این نکات عظمت انقلاب اسلامی، عظمت راهی که تاکنون طی کرده ایم، عظمت راهی که رو به جلو داریم و چشم اندازی که باید به آن برسیم را ترسیم می‌کند. این بار سنگین بر دوش ما قرار دارد. در ادامه این دیدار ایشان فرمودند؛ برای این کار در عین اینکه این حرکت عمومی که انجام می‌دهید باید صحیح و عقلانی باشد، باید عناصر آن را مدنظر قرار داد.

قالیباف گفت: امروز با این آثار، نقش نیرو‌های جوان و مؤمن مشخص می‌شود و باید با همان معنابخشی حرکت کنیم، وقتی حرف از تبیین و کار فرهنگی می‌زنیم، باید شناخت صحنه را خوب پیدا کنیم، یعنی فرصت‌ها و تهدید‌ها را بدانیم و دوستان و دشمنان را بشناسیم. تجربه من می‌گوید در نظام اسلامی، فرصت‌ها و تهدید‌ها را اینگونه نگاه نکنیم. در جبهه انقلاب تهدید وجود ندارد. همه این‌ها برای ما فرصت هستند، اما فرصت‌ها به دو بخش تقسیم می‌شوند؛ فرصت‌های با ریسک و فرصت‌های بدون ریسک. تهدیدها، فرصت‌های با ریسک ما هستند و از قضا جهش ها، اتفاقات و سنت‌های الهی آنجایی است که در میدان فرصت‌های با ریسک وارد می‌شویم، البته این موضوع سختی‌هایی نیز دارد، جان‌ها به گلو می‌رسد و صف مؤمنان از منافقان جدا می‌شود، آنجاست که برکات نازل می‌شود و این باور ایمانی ما است.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه تشریح این بخش ادامه داد: دومین نکته جهت گیری مشخص داشتن، سومین نکته امیدبخش بودن و چهارمین عنصری که به آن اشاره می‌شود دارای راهکار عملی برای ورود جوانان به عرصه مدیریت است. اینجاست که بحث حلقه‌های میانی را مقام معظم رهبری مطرح می‌کنند.

وی افزود: زمانی که مقام معظم رهبری صحبت از حلقه میانی فرموده و آن را تشریح می‌کنند، جوانان عزیز این تشریح را دقیق ملاحظه کنند، حلقه‌های میانی جایی هست که در نظام ولایی در بین مردم، از مردم و برای مردم بوده و بین دستگاه‌های اجرایی قرار دارند که بین سیستم بروکراسی قرار گرفته اند تا رسالت خود را دنبال کنند. دقیقاً تجربه‌ای که در دوران دفاع مقدس اتفاق افتاد و همان تجربه‌ای که شهید سلیمانی در دفاع از حرم با تجربه دفاع مقدس به کار گرفت، که یک روش و سطح مدیریتی است. روش دیگر این است که حزب ها، گروه‌ها و دسته‌ها را دنبال کنیم و آویزان آن‌ها شویم و به دنبال این و آن باشیم که پست بگیریم که این ما را به جایی نمی‌رساند و وظیفه جوان مؤمن قرار گرفن در چنین فضایی نیست.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *