صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اهدا چهارصد میلیون تومان به نفرات برتر جایزه ادبی جلال

۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۲:۵۸
کد خبر: ۴۷۵۰۹۳۱
نشست خبری شانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد صبح روز سوم دی‌ماه در محل خانه کتاب و ادبیات ایران با حضور علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، حامد محقق دبیر اجرایی و گل علی بابایی دبیر علمی شانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد همچنین اصحاب رسانه برگزار شد.

خبرگزاری میزان - علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در این نشست ضمن تاکید بر هدف جایزه جلال آل احمد گفت: جایزه جلال آل احمد نوبل ادبیات فارسی است و بخشی از هدف آن رونق بخشی به ادبیات داستانی محسوب می‌شود. این رویداد بزرگ کمک به تولید آثار با کیفیت خواهد کرد.

وی به میزان جوایز در نظر گرفته‌شده برای منتخبان شانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد اشاره و بیان کرد: جوایز برگزیدگان دور قبل حدود ۲۵۰ میلیون و امسال ۴۰۰ میلیون خواهد بود. در عین حال برنامه‌های متعددی در نظر گرفته شده که همزمان با جشنواره ادبی برگزار خواهد شد. روز یازدهم آذرماه هم‌زمان با سالروزتولد جلال آل احمد نیز در شهر طالقان که شهر مادری وی محسوب می‌شود مراسمی برگزار شد که مورد اقبال مردم منطقه قرار گرفت.

رمضانی افزود: سال گذشته هفتادمین سالروز انتشار کتاب «غرب‌زدگی» جلال آل احمد محسوب می‌شد که برنامه‌های در این زمینه برگزار شد. امسال نیز تصمیم گرفته شده تا کتاب «ولایت عزرائیل» به مناسبت اتفاقات اخیر غزه مورد بحث و بررسی قرار بگیرد. این کتاب به در سال ۱۳۴۱ و سفر جلال آل احمد به اسرائیل مربوط می‌شود این مهم نشان می‌دهد که جلال آل احمد در آن زمان نیز اثری ارزشمند را برای امروز ما به یادگار گذاشته است. هنگامی که یکی از دستگاه‌های اجرایی رژیم صهیونیستی که به جمع‌آوری نخبگان جهان پرداخت و آن‌ها را به این منطقه دعوت کرده و به توجیه اقدامات خود می‌پردازد، میزبان جلال آل احمد بود. این نویسنده بزرگ به آپارتاید اسرائیل نسبت به فلسطین اعتراض کرد و در نوشته‌های خود در مورد این سفر نکاتی ارزشمند بیان کرد.

وی پیرامون اهمیت جایزه جلال تاکید کرد: جایزه جلال اهمیت ویژه‌ای دارد، بنابراین محور تصمیمات داوران این حوزه آن است که سخت‌گیری زیادی نسبت به انتخاب آثار نداشته باشند تا مشوقی برای نویسندگان محسوب شود. با این حال تلاش کرده‌ایم تا نظرات ادیبان کشور‌های فارسی زبان همسایه را در مورد جایزه جلال استخراج و در قالب خبر در اختیار علاقه‌مندان به ادبیات فارسی قرار دهیم.

۴۰ هزار عنوان کتاب در جایزه ادبی جلال آل احمد شرکت کرده‌اند
حامد محقق دبیر اجرایی شانزدهمین جایزه جلال آل احمد ضمن بیان آماری از میزان ارسال آثار به شانزدهمین جایزه جلال آل احمد گفت: این جایزه در شانزدهمین دوره خود فعالیتش را از اوایل تیرماه پایه‌گذاری کرد و در مهرماه فراخوان آثار اعلام شد. تعداد آثار ارائه شده درمجموع ۲۸۸۹ بوده که از این میان، مستند نگاری با ۸۹۳ اثر، داستان کوتاه ۴۴۳ اثر، رمان ۱۴۷۰ اثر و نقد ادبی ۸۳ کتاب را شامل می‌شود.

وی به نگاهی به آثار ارائه شده جایزه ادبی جلال از ابتدا تاکنون داشت و بیان کرد: حدود ۴۰ هزار عنوان در طی ۱۵ دوره گذشته به جشنواره راه یافته که از این میزان ۱۳۳ عنوان آن‌ها برنده شدند. هدایت الله بهبودی به عنوان نویسنده‌ای که بیشترین تعداد جایزه را دریافت کرده شناخته شده است. ۵۵ ناشر نیز آثارشان در این جایزه ادبی جلال جایزه دریافت کرده است.

داستان کوتاه و مستند نگاری دشوارترین مرحله
گلعلی بابایی دبیرعلمی شانزدهمین جشنواره ادبی جلال آل احمد گفت: هنگامی که پیشنهاد دبیر علمی این جایزه بزرگ به من اعلام شد، راغب به پذیرش آن نبودم. زیرا معتقدم حضور در این عرصه کاری بسیار سخت است و نکته قابل تامل حق‌الناس بوده که مهم‌ترین مقوله انتخاب و قضاوت محسوب می‌شود در عین حال باید تاکید کنم که روند جایزه ادبی جلال به نحوی طراحی شده که دبیر علمی نقش عمده‌ای در انتخاب داور‌ها ندارد و در کنار آن به پیشبرد اهداف و روند جایزه جلال کمک می‌کند.

وی ادامه داد: کار تفکیک آثار ارسال شده به شانزدهمین جایزه ادبی جلال در چهار حوزه انجام شد و کلیدان این فعالیت‌ها از شانزدهم آبان‌ماه زده شد. بیشترین و پرزحمت‌ترین بخش کار در بخش داستان کوتاه و مستند نگاری که ساعت‌ها وقت گذاشته شد و برای این منظور مرحله‌به‌مرحله پیش رفتیم.

بابایی زمان پایان بررسی آثار برای انتخاب برترین‌ها در جایزه ادبی جلال را اعلام و بیان کرد: تلاش داشته‌ایم تا به مناسبت تولد جلال آل احمد آثار برتر را انتخاب و اعلام کنیم. اما این امر میسر نشد و ۶ دی‌ماه نتایج اعلام شد. تصمیم‌گیری در این زمینه یک دغدغه بود و رقابت بسیار سنگین بین آثار وجود داشت.

وی بخش ویژه شانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد را مطرح و تاکید کرد: شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد دارای بخش ویژه است. به همین دلیل در ادامه آرمان فلسطین و خارج از فراخوان آثار مرتبط با مقاومت موردبررسی قرار گرفتند در عین حال بخش ویراستاری در بخش ویژه دیده شده و، چون یکی از اهداف جایزه جلال پاسداشت زبان فارسی است، بنابراین کتاب‌ها به لحاظ ویراستاری نیز موردبررسی و آثار برتر معرفی خواهد شد.

در ادامه این نشست نامزدهای شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در چهار گروه «داستان بلند و رمان»، «مجموعه داستان کوتاه»، «مستندنگاری» و «نقد ادبی» معرفی شدند.

مستندنگاری:
«تو خداداد عزیزی هستی» نوشته جواد رستم‏زاده از نشر برید
«روزهای پیام‌بری: روایتی از زندگی غلامحسین حدادزادگان پیام‌رسان و راننده پیکر شهدا» نوشته روح‌الله شریفی از نشر سوره مهر
«عملیات احیا: روایت صعود یک مجموعه دانش‌بنیان به قله دانش و فناوری الکتروموتور» نوشته محمد حکم‌آبادی از نشر راه یار
«من اعتراف می‌کنم: زندگی و زمانه وحید افراخته» نوشته محمد رحمانی از نشر ایران

داستان بلند و رمان:
«بیروط» نوشته ابراهیم اکبری دیزگاه از نشر صاد
«سفر به آتش» نوشته مریم مطهری‌راد از نشر دفتر نشر معارف
«غمسوزی» نوشته اعظم عظیمی از نشر شهرستان ادب
«فصل توت‌های سفید» نوشته سیده عذرا موسوی از نشر شهرستان ادب
«گروگانکشتگی» نوشته نوید ظریف‌کریمی از نشر سوره مهر

مجموعه داستان کوتاه:
«از قبل یکشنبه می‌شود» نوشته علی شاهمرادی از نشر خزه
«عاصف و الدار» نوشته محمدقائم‏ خانی از نشر صاد

نقد ادبی:
«آخرالزمان در رمان‌های آپوکالیپتیک» نوشته صغری صالحی از نشر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
«اتصال روایی و بیناروایت: طرحی برای روایت‌شناسی پساساختارگرا» نوشته ساره زیرک از نشر مولی
«جلال آل‏احمد و معاصرانش» نوشته امید طبیب‏زاده از نشر نیلوفر
«زبان علم در پژوهش‌های ادبی» نوشته نعمت‌الله ایران‌زاده، سمیه آقابابایی و محمدمهدی زمانی از نشر خاموش
«سیر تطور، اکنون و آینده رمان» نوشته حامد رشاد از نشر کانون اندیشه جوان

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *