صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وزیر امور خارجه: هیچ گروه نیابتی در منطقه نداریم/ به دنبال گسترش دامنه جنگ نیستیم

۰۲ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۳:۲۳
کد خبر: ۴۷۵۰۸۰۹
وزیر امورخارجه گفت: ما هیچ گروه نیابتی در منطقه نداریم؛ این گروه‌های نیابتی که آمریکا از آن‌ها یاد می‌کند گروه‌های واقعی هستند که در راستای امنیت ملی، استقلال، منافع ملی کشورشان و امنیت منطقه اقدام می‌کنند.

خبرگزاری میزان - حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در کنفرانس بین‌المللی تهران درباره فلسطین گفت: اجلاس امروز با حضور نمایندگان رسمی دولت‌ها از ۴۰ کشور و نمایندگانی از بخش‌های غیردولتی و علمای دینی از ۲۹ کشور برگزار شد

وی درباره موضع ایران در قبال گروه‌های مقاومتی منطقه، گفت: ضمن اینکه موضع ما در حمایت از فلسطین روشن است، اقدام‌هایی که دیگران انجام می‌دهند نباید به حساب گروه‌های نیابتی ایران گذاشته شود؛ ما هیچ گروه نیابتی در منطقه نداریم؛ این گروه‌های نیابتی که آمریکا از آن‌ها یاد می‌کند، گروه‌های واقعی هستند که در راستای امنیت ملی، استقلال، منافع ملی کشورشان و امنیت منطقه اقدام می‌کنند.

امیرعبداللهیان درباره دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در رابطه با جنگ غزه، تصریح کرد: آنچه در ۷۷ روز گذشته در دیدار با مقام‌های جهان مطرح کردم، این است که ریشه وقایعی که شاهد آن هستیم به ۷ اکتبر بازنمی‌گردد، بلکه ۷ اکتبر یک اقدام افتخارآفرین از سوی مقاومت و حماس بود؛ ما در آینده نزدیک یک برنامه ویژه برای ادای احترام به شهدای خبرنگار در جنگ اخیر در غزه و کرانه باختری برگزار خواهیم کرد.

وزیر امور خارجه درباره قطعنامه اخیرا مصوب شده در شورای امنیت درمورد غزه نیز تاکید کرد: به‌تازگی قطعنامه‌ای درباره ارسال کمک‌های انسانی به غزه به تصویب رسید؛ آمریکا حاضر نشد توقف جنایت جنگی را در قالب این قطعنامه بپذیرد و نسبت به این بند موافقت خود را اعلام کند؛ براساس قراین دقیقی که در اختیار داشتیم، در ۷ اکتبر سیستم اطلاعاتی رژیم صهیونیستی فروپاشید، اما ماشبن جنگی اسرائیل با فرماندهی آمریکا اقدام به قتل‌عام کرد.

به گفته امیرعبداللهیان، در موضوع غزه، آمریکا و اسرائیل به اتفاق هم به بن‌بست رسیدند؛ امروز در درون کاخ سفید درگیری‌های سیاسی درباره کمک به اسرائیل وجود دارد.

وی در بخشی دیگر تصریح کرد: صهیونیست‌ها در روز‌های اخیر صحبت از نزدیک شدن به محل یحیی سنوار می‌کنند، اما اکنون برای آمریکا و اسرائیل نحوه اداره غزه پس از جنگ حیاتی است؛ آن‌ها هم اکنون نیز برای این امر در تلاش هستند.

رئیس دستگاه دیپلماسی، همچنین درباره اقدام‌های گروه‌های مقاومتی منطقه در پی جنگ غزه، تصریح کرد: اینکه در حوزه گسترش دامنه جنگ دیگر گروه‌های مقاومت منطقه چگونه تصمیم گرفتند، یک تصمیم لبنانی، یمنی، سوری و عراقی است؛ ما به آمریکایی‌ها گفتیم که آن‌ها براساس مصالح خود تصمیم گرفتند؛ ما هرگز دستوری نداده‌ایم و نخواهیم داد که عملیات خود را متوقف کنید.

امیرعبداللهیان درباره دیدار اخیر خود با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در دوحه، پایتخت قطر، گفت: در دیداری که با هنیه داشتم، وی در آستانه سفر به مصر بود؛ هنیه و زیاد نخاله و دیگر سران حماس و جهاد اسلامی ایده‌های مهمی برای مرحله سیاسی دارند؛ آن‌ها سناریو‌های متفاوتی را در میدان و راهکار‌های سیاسی متعددی برای احقاق حقوق فلسطین دارند.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه با وجود میل بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم برای تداوم جنگ، تاکید کرد: حامیان اسرائیل به این جمع‌بندی رسیدند که حیثیت اسرائیل به چالش کشیده شده است.

امیرعبداللهیان درباره اتهام‌زنی‌های واشنگتن به ایران درباره موضوع‌های مربوط به جنگ غزه، گفت: آمریکا در حالی ایران را متهم می‌کند که خود در کنار اسرائیل قرار دارد؛ آمریکا خود نه‌تنها مجرم است، بلکه باید در دادگاه جنایت جنگی محاکمه شود.

وزیر امور خارجه در بخشی دیگر درباره روند از سرگیری روابط ایران و مصر، اظهار کرد: ما در شهریور ماه توافقی با وزیر خارجه مصر در راستای بازگشت روابط ۲ کشور به حالت طبیعی داشتیم؛ ما امیدواریم در زمان مناسب بتوانیم شاهد توسعه روابط تهران و قاهره باشیم؛ ما توسعه مناسبات ۲ کشور را به نفع ۲ ملت، منطقه و جهان اسلام می‌دانیم.

به گفته امیرعبداللهیان، تلاش ایران برای توقف جنگ از نخستین ساعات حمله به غزه آغاز شد؛ وی در این باره اظهار کرد: ما با روسیه، چین و اعضای شورای امنیت گفت‌وگو کردیم؛ امروز اروپا متفاوت از اسرائیل و آمریکا فکر می‌کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به اقدام‌های ضدصهیونیستی ارتش یمن، تصریح کرد: اقدامی که یمنی‌ها انجام می‌دهند، با اتکا به امکانات بالا و تجهیزات نظامی قوی صورت می‌گیرد؛ این موضوع جدیدی نیست که یمن به‌صراحت موضع خود را اعلام کرد؛ این یک تصمیم یمنی است؛ اتهام آمریکا به ایران در این باره بی‌اساس است.

وزیر امور خارجه همچنین با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها قبل ازینکه بخواهند برای ایجاد ائتلاف تلاش کنند، باید دست از نسل‌کشی و کوچ اجباری ساکنان غزه دست بردارند، گفت: به نظرم آمریکایی‌ها در این موضوع، قبل از اینکه بخواهند تلاش کنند برای ایجاد یک ائتلافی که نتیجه آن ائتلاف هم کمکی به وضعیت نخواهد کرد، باید دست از نسل‌کشی، جنایت جنگی، محاصره انسانی و کوچ اجباری ساکنان غزه و در آینده در رویا‌های رژیم جعلی اسرائیل به مناطقی در مصر و اردن بردارند، دست از حمایت خود از رژیم صهیونیستی که جنایت‌کار‌ترین رفتار را در ۷۷ روز گذشته از آن شاهد بودیم بردارند؛ نیاز به ائتلاف نیست، دست از حمایت از جنایت‌کار بردارند، منطقه امن‌تری را خواهند دید و شرایط بهتری حتی برای انتقال انرژی در منطقه فراهم خواهد بود.

وی تاکید کرد: برای ما امنیت منطقه بسیار مهم است، ما به دنبال گسترش دامنه جنگ نیستیم؛ ما از اینکه آمریکا دست اسرائیل را همه‌گونه باز گذاشته و امروز تمام پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه، تسلیحات به تل‌آویو ارسال می‌کنند و فرماندهان نظامی و اطلاعاتی و مقام‌های سیاسی آمریکا با تمام توان در خدمت اسرائیل در نسل‌کشی مردم غزه کمر همت بسته‌اند، این را خطای استراتژیک آمریکا می‌دانیم؛ راهکار ایجاد ائتلاف در دریای سرخ نیست، راهکار متوقف کردن ریختن خون سرخ زنان و کودکان و غیر نظامیان غزه و کرانه باختری فلسطین است.

 

 

اهداف نشست تهران درباره فلسطین از زبان وزیر امور خارجه

 

توضیحات وزیر خارجه درباره طرح آمریکا و اسرائیل برای انتقال فلسطینیان از غزه به صحرای سینا

 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *