صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مرگ بیش از ۲ هزار پناهجو در دریای مدیترانه

۰۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶:۲۸
کد خبر: ۴۷۵۰۶۱۷
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
سال ۲۰۲۳ مدیترانه مرکزی به‌عنوان یکی از شلوع‌ترین گذرگاه‌های مهاجرتی جهان، شاهد مرگ بسیاری از پناهجویان بوده است.

خبرگزاری میزان -  مسیر شمال آفریقا از طریق مدیترانه مرکزی به ایتالیا در سال ۲۰۲۳ به شلوغ‌ترین مسیر مهاجرت اروپا تبدیل شد و تا اواسط ماه دسامبر، بیش از ۱۵۳ هزار مهاجر از این طریق وارد ایتالیا شده بودند.

در ژانویه ۲۰۲۳ تنها چند ماه از قدرت‌گیری دولت جدید ایتالیا به نخست وزیری جورجیا ملونی می‌گذشت و این دولت راستگرای افراطی با تعهداتی مانند سیاست‌های مهاجرتی سختگیرانه قدرت را در دست گرفت و با این حال، در آغاز سال ۲۰۲۳، تعداد مهاجران وارد شده به سواحل ایتالیا در حال افزایش بود.

 

 

در واقع با گذشت یک سال، مسیر مدیترانه مرکزی به شلوغ‌ترین مسیر مهاجرت به اروپا تبدیل شد و آخرین آمار دولت ایتالیا (۲۱ دسامبر) نشان می‌دهد که بیش از ۱۵۳ هزار نفر با قایق‌های کوچک از ابتدای سال به ایتالیا رسیده‌اند.

تعداد ورودی‌های ماهانه در سراسر سال ۲۰۲۳، به استثنای ماه‌های می، اکتبر و نوامبر (و احتمالاً دسامبر، اگرچه ماه هنوز تمام نشده است) بسیار بیشتر از ماه‌های معادل آن‌ها در سال ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ بوده است.

 

افزایش روند سختگیری‌ها برای پناهجویان

این بحران تنها درباره مهاجران با قایق نبوده است و مرز‌های شمال شرقی ایتالیا در نزدیکی شهر تریست نیز افزایش یافته است؛ در ماه ژانویه گذشته، فرماندار این شهر گزارش داد تعداد مهاجرانی که از طریق مسیر بالکان وارد می‌شوند و از مرز ایتالیا با اسلوونی می‌گذرند «از ماه اکتبر ۵ برابر شده است».

سال ۲۰۲۳ با موجی از حیرت و انتقاد در میان سازمان‌های امداد و نجات خصوصی که در دریای مدیترانه کار می‌کنند آغاز شد؛ فرمان دولت ایتالیا شامل محدود کردن تعداد عملیات نجات‌هایی بود که کشتی‌های غیردولتی می‌توانستند قبل از رفتن به بنادر امن انجام دهند.

سازمان‌های غیردولتی، دولت ایتالیا را متهم کردند که به دنبال سخت‌تر کردن ماموریت‌های نجات با کاهش سرعت تعداد مهاجرانی است که می‌توان با هر قایق نجات داد.

 

قانون جدید همچنین تعداد کشتی‌های نجات در دریای مدیترانه را در هر زمان معین کاهش می‌دهد که به گفته سازمان‌های غیردولتی، زندگی مهاجران را به خطر می‌اندازد.

شاید یکی از اثرات جانبی این سیاست جدید برجسته کردن حجم عظیمی از نجات‌های انجام شده از سوی گارد ساحلی ایتالیا و پلیس مرزی باشد؛ ماموریت آن‌ها همیشه نجات هر کسی که در آب‌های ایتالیا دچار مشکل می‌شود، بوده است.

اما از آنجایی که کشتی‌های نجات سازمان‌های غیردولتی کمتر و کمتر در دریای مدیترانه گشت‌زنی می‌کنند، بیشتر مهاجرانی که وارد ایتالیا می‌شوند از سوی مقامات ایتالیایی بازگردانده می‌شوند.

 

 

مرگ پناهجویان در مدیترانه طی سال ۲۰۲۳

با وجود درصد بالایی از عملیات امداد و نجات انجام شده، سال ۲۰۲۳ چندین مورد غرق شدن کشتی در سواحل ایتالیا و اطراف آن نیز رخ داد.

در آوریل ۲۰۲۳، پروژه مهاجران گمشده آژانس مهاجرت سازمان ملل ۴۴۱ مورد مرگ پناهجویان را ثبت کرد که «مرگ‌بارترین ۳ ماهه برای مهاجران در مدیترانه مرکزی از سال ۲۰۱۷» را ثبت کرد.

ممکن است تعداد بیشتری از پناهجویان جان خود را از دست داده باشند؛ قایق‌هایی که به سمت ایتالیا حرکت می‌کنند هر کاری که می‌توانند انجام می‌دهند تا شناسایی نشوند و هیچ کس آمار رسمی از افرادی که در آن‌ها هستند را نمی‌گیرد.

 

 

از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۲۰ هزار مرگ در این مسیر ثبت شده است؛ در ۲۱ دسامبر، پروژه مهاجران گمشده دستکم ۲ هزار و ۲۷۱ مورد مرگ را در مسیر مدیترانه مرکزی از ابتدای ژانویه و بیش از ۱۸۸ هزار مورد تلاش برای عبور از این مسیر ثبت کرده که حدود ۲۸ درصد از کل آن‌ها را سفر‌های متوقف شده در دریا تشکیل می‌دهد.

گزارش پروژه مهاجران گمشده نشان می‌دهد دستکم ۸۳ نفر از کسانی که در این مسیر در سال ۲۰۲۳ جان خود را از دست دادند، کودک بودند.

در اوایل سال جاری میلادی، یک کشتی غرق شده در نزدیکی لیبی در ماه ژانویه و در سواحل کالابریا در نزدیکی کوترو در فوریه گذشته جان صد‌ها مهاجر را گرفت.

انتهای پیام/


برچسب ها: پناهجویان اروپا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *