صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم ایجاد نماد‌هایی برای تقویت گفتگو بین شهروندان تهرانی

۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۱:۰۱
کد خبر: ۴۷۵۰۳۱
عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران بعد از بازدید از دوسالانه مجسمه‌های شهری گفت: شهر ما نیازمند این است که نماد‌هایی برای آن تولید کنیم تا فضا‌های جدیدی برای گفتگو و تعامل میان شهروندان ایجاد کند.

به گزارش گروه جامعه ، زهرا نژادبهرام عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران، به همراه برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی تهران و مجتبی موسوی دبیر دوسالانه مجسمه‌های شهری تهران، به بازدید از نمایشگاه آثار ششمین دوسالانه مجسمه‌های شهری تهران پرداخت.

نژاد بهرام در طول دیدار از این آثار با دقت شنونده توضیحاتی درباره هر اثر بود و به بیان نظرات خود درباره محتوا، فرم و محل مناسب برای نصب این آثار پرداخت.

وی پس از پایان بازدید از نمایشگاه درباره آثار راه یافته به ششمین دوسالانه مجسمه‌های شهری که بیش از یکساعت به طول انجامید، گفت: من به آثاری که بتواند در شهر فضای ارتباطی فراهم کند علاقه بیشتری دارم. موضوع «گفتگو» موضوع بسیار مهمی است که متاسفانه در کشور ما بسیار کمرنگ شده یا مغفول مانده است. به رغم اینکه ما در ادبیات سنتی و ادبیات مذهبی خود بسیار اهل گفتگو و مشورت هستیم، اما در ارتباطات خود به دلایل متعددی که بخشی از آن غالب شدن فضا‌های مجازی بر زندگی افراد است، میزان گفتگو در افراد بسیار کاهش پیدا کرده است.

نژادبهرام افزود: اگر بتوانیم نماد‌هایی برای شهر تولید کنیم که فضا‌های جدیدی برای تقویت گفت و گوی بین افراد ایجاد کند، رسالت خود را به مسایل شهری انجام داده‌ایم. خوشبختانه تعداد زیادی از آثاری که در این نمایشگاه دیدم به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر مفهوم گفتگو تاکید داشت و ارتباط انسان با طبیعت، انسان دیگر و موضوعاتی مثل صلح و فضای مشترک برای حرف زدن را مطرح می‌کرد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: این دوسالانه‌ها ضمن این که می‌تواند پاسداشت هنر مجسمه‌سازی باشد، فرصتی هم به مدیریت شهری می‌دهد که بتواند انتخاب‌های خوبی از میان این آثار برای نصب در شهر داشته باشد. برگزاری چنین دوسالانه‌هایی به مدیریت شهری کمک می‌کند فضا‌های شهری را توسعه دهد تا بتواند از این ظرفیت‌هایی که در قالب هنر خودنمایی می‌کنند استفاده کند. اگر ما فضای عمومی شهری مناسب نداشته باشیم امکان استفاده از این آثار زیبا را نخواهیم داشت، لذا از آنجا که مدیریت شهری این دوره مصمم است فضا‌های عمومی شهر را بیشتر کند، به نظر من فرصت خوبی است تا بتواند از این دوسالانه آثار خیلی خوبی خریداری کند.

وی درباره تاثیرات حضور مجسمه‌های شهری در فضا گفت: نباید در یک اثر هنری فقط دنبال آرامش باشیم، بلکه باید به انتقال پیام هم توجه کنیم. همین که مخاطب به اجزای یک اثر و چرایی وجود آن‌ها فکر کند، یک گفت و گوی خوب با اثر برقرار کرده است. ممکن است دیدن آن اثر باعث ایجاد آرامش نشود، اما این که وارد عمق ذهن مخاطب می‌شود و او را با پیام هنرمند آشنا می‌کند، باعث نشاط شهری می‌شود.

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با تایید این که در تهران فضای مناسب برای نصب مجسمه‎ها اندک است، گفت: به دلیل تراکم و درهم تنیدگی شهری که به وجود آورده‌ایم امروزه فضا‌های باز شهری بسیار محدود است. فضا‌هایی که وجود دارند نیز با استفاده از سازه‌های مختلف دچار تنیدگی کالبدی شده است. ما نیازمند این هستیم که فضا‌های شهری را به شکل متناسب در سطح شهر گسترش بدهیم و در فضا‌های شهری موجود نیز رویکرد حذف زوائد را داشته باشیم تا آنچه به عنوان نمادی برای فضای شهری قرار داده می‌شود قابل مشاهده باشد و بتواند پیام مورد نظر را در اختیار بیننده قرار دهد. تمام تلاش شورای پنجم بر این هست که تا آنجا که می‌تواند فضا‌های شهری را در راستای استفاده همه شهروندان ایجاد کند و از همه مهمتر باید این فضا‌ها در امنیت کامل باشند نه اینکه خودشان به یک فضای بی‌دفاع شهری تبدیل شوند.

نژادبهرام درباره اقدامات انجام شده برای حذف زوائد شهری گفت: بررسی‌ها و تلاش‌های زیادی در کمیسیون شهرسازی و کمیسیون معماری انجام شده است، ولی خوشحال می‌شویم که مشارکت هنرمندان و شهروندان را هم داشته باشتم. خیلی چیز‌ها ممکن است از چشم مدیران شهری پوشیده بماند، ولی با کمک شهروندان و چشم تیزبین هنرمندان قابل مشاهده شود. اینستاگرام من برای دریافت پیام‌ها فعال است و هر هنرمندی که فضایی را برای کاهش زوائد شهری پیشنهاد دهد، آمادگی شنیدن دارم و از او تشکر می‌کنم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *