صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

باقری: ایران همه تخم مرغ‌های خود را در سبد برجام قرار نداده است

۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰:۴۶
کد خبر: ۴۷۵۰۲۳۹
معاون سیاسی وزیر امور خارجه، می‎گوید که ایران همه تخم مرغ‌های پیشرفت خود را در سبد برجام قرار نداده است.

خبرگزاری میزان -علی باقری کنی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه برای بررسی و رایزنی درباره روابط دوجانبه و تحولات بین‌المللی محور رایزنی‌های باقری به ژاپن سفر کرد.

یک نسل‌کشی تمام عیار و جنایت علیه بشریت آشکارا در غزه در جریان است

علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در سفر به ژاپن با شبکه خبری ان‌اچ‌کِی مصاحبه اختصاصی انجام داد.

وی در این مصاحبه گفت: آنچه امروز در غزه شاهد آن هستیم، یک نسل‌کشی تمام عیار و جنایت علیه بشریت آشکار است؛ اسرائیل هیچ هدف نظامی را در غزه مورد تهاجم قرار نداده است، چراکه هیچ هدف نظامی در غزه وجود ندارد؛ اهداف صهیونیست‌ها در غزه، یا خانه‌های مردم است یا اماکن آموزشی، یا محل عبادت مردم و یا بیمارستان‌ها؛ به همین دلیل، تعداد قابل توجهی از کشته‌ها زنان و کودکان هستند؛ این نشان می‌دهد که اهداف صهیونیست‌ها تنها مردم غزه است.

معاون وزیر امور خارجه اظهار کرد: مردم غزه به دنبال صیانت از موجودیت، حیثیت و هویت خود هستند؛ مردم غزه می‌خواهند حق تعیین سرنوشت‌شان را خود در اختیار داشته باشند؛ آن‌ها می‌توانند محاصره را تحمل کنند؛ آن‌ها کشته شدن فرزندان خود را می‌توانند تحمل کنند؛ آن‌ها کشته شدن پدران و مادران و خواهران و برادران خود را می‌توانند تحمل کنند، اما سلطه اشغالگران صهیونیست در غزه را نخواهند پذیرفت.

باقری در ادامه گفت: آمریکایی‌ها در جریان جنگ غزه، ناکام بوده و شکست خورده‌اند؛ آن‌ها حامی و پشتیبان جنایت‌کار و متجاوز بوده‌اند؛ حمایت آمریکایی‌ها از صهیونیست‌ها عامل مهم تشدید و تشویق آن‌ها به ادامه و تشدید جنایت در غزه است؛ بدون شک آمریکایی‌ها شریک جرم اصلی صهیونیست‌ها در جنگ غزه هستند.

وی با اشاره به اینکه در دو ماه گذشته یک همبستگی جهانی شکل گرفت که در یک طرف آن همه کشور‌های دنیا و در طرف دیگر آمریکا و اسرائیل قرار داشتند، اظهار کرد: آمریکایی‌ها خود را مدعی دفاع از حقوق بشر می‌دانند، اما آنچه امروز در غزه اتفاق می‌افتد، فقط نقض حقوق بشر نیست، بلکه محو وجود بشر است؛ لذا آمریکایی‌ها دیگر نمی‌توانند ادعای حمایت از حقوق بشر را در هیچ کجا از جهان داشته باشند.

معاون وزارت امور خارجه در ادامه صحبت‌های خود، گفت: ما تصور می‌کنیم اقدام دولت‌های مختلف از جمله دولت ژاپن در حمایت از مردم فلسطین و توقف جنایت غزه یک اقدام درست و منطقی و به نفع صلح و امنیت بین‌المللی است؛ ما تاکید داریم دولت‌های مختلف از جمله دولت ژاپن می‌توانند با اعمال فشار به آمریکا و اسرائیل جلوی استمرار جنایت صهیونیست‌ها علیه مردم غزه را بگیرند؛ از جمله این اقدام‌ها می‌تواند تجدیدنظر در مناسبات سیاسی و اقتصادی با رژیم اسرائیل باشد؛ نکته دیگر بسیج ظرفیت‌های بین‌المللی برای کمک‌رسانی سریع به مردم غزه است که ۱۶ سال است در محاصره کامل هستند.

باقری گفت: وقتی در کشوری زلزله رخ می‌دهد، همه کشور‌ها به کشور زلزله‌زده کمک ارسال می‌کنند؛ بیمارستان‌های موقت و صحرایی احداث می‌کنند؛ اما در غزه وضعیت این‌گونه نیست؛ هزاران مجروح و مصدوم ناشی از بمباران وحشیانه صهیونیست‌ها این روز‌ها جا و مکان مناسب و تجهیزات لازم برای درمان ندارند؛ برخی بیمارستان‌های موجود هم توسط صهیونیست‌ها اشغال یا تخریب شده است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگار مبنی بر احتمال مذاکره ایران با اسرائیل برای توقف جنگ، گفت: ما اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسیم و مشروع نمی‌دانیم، ولی با کشور‌های منطقه، کشور‌های اسلامی و کشور‌های مستقل در دنیا و سازمان‌های بین‌المللی تعامل، مراوده و رایزنی داریم؛ ابتکار نشست سران کشور‌های اسلامی در ریاض و ابتکار نشست سران بریکس از سوی رئیس‌جمهور ایران ارائه شد که هر دو نیز برگزار شد؛ رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به‌طور مداوم در حال مراوده با همتایان خود در کشور‌های مختلف هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد توقیف کشتی ژاپنی از سوی ارتش یمن، تصریح کرد: دولت یمن بر اساس منافع و سیاست‌های خود تصمیم می‌گیرد، اما از ابتدای این اتفاق ایران از ظرفیت‌های خود برای حل‌وفصل این موضوع استفاده کرده است؛ ما به این تلاش‌ها ادامه خواهیم داد، اما آنچه که دولت یمن اعلام کرده این است که دولت یمن تا زمانی که جنایت صهیونیست‌ها در غزه ادامه دارد، از حرکت کشتی‌ها به سمت بنادر رژیم صهیونیستی جلوگیری خواهد کرد. 

باقری در سخنان خود ضمن اشاره به موفق نبودن هیچ کدام از طرح‌های ارائه شده تاکنون برای حل مسئله فلسطین، اظهار کرد: حلقه مفقوده در این مسیر، عدم اهمیت دادن به مردم فلسطین برای تصمیم‌گیری سرنوشت‌شان است؛ چرا دموکراسی باید برای مردم ایران و آمریکا و ژاپن باشد، اما برای فلسطین نباشد؟! دنیا باید یک بار در برابر مردم فلسطین تسلیم شود و اجازه دهد آن‌ها خود تصمیم بگیرند.

وی در بخشی از سخنان خود درباره موضوع برجام، گفت: ما برجام را نقض نکردیم، اما واقعیت این است که ایران همه تخم مرغ‌های پیشرفت خود را در سبد برجام قرار نداده است؛ آمریکایی‌ها تصور می‌کردند با تحریم مردم ما را به زانو درمی‌آورند؛ نکته مهم این است که فشار‌ها و تحریم‌ها ما را از حرکت رو به جلو بازنداشته است.

نقطه آغاز در سیاست خارجی ایران حکمت و نقطه پایانی و نتیجه آن عزت است

 

معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به توکیو سفر کرده بود، روز گذشته در نشستی با حضور ۷۰ نفر از صاحبنظران و اندیشمندان ژاپنی در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران، حضور یافت.

وی در تبیین سیاست خارجی ایران به پردازش سه کلیدواژه حکمت، عزت و مصلحت پرداخت و گفت: نقطه آغاز در سیاست خارجی ایران حکمت و نقطه پایانی و نتیجه آن عزت است.

باقری در تبیین مفهوم حکمت، گفت: عدالت مهم‌ترین رکن حکمت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی است که معنای آن این است که هر بازیگر در صحنه بین‌المللی به میزان ظرفیت خود دارای مسئولیت و به اندازه توانمندی خود دارای حق است؛ حق‌محوری در مناسبات بین‌المللی موجب پایداری خواهد شد و هر الگوی دیگری جز حق‌محوری نمی‌تواند نظم پایدار ایجاد کند.

وی در بخشی دیگر اظهار کرد: در شرایط کنونی که آمریکایی‌ها با یک‌جانبه‌گرایی بر دنیا سلطه دارند، اجازه نمی‌دهند عدالت در دنیا برقرار شود؛ از منظر ایران، حق‌محوری کلیدواژه بسیار مهمی در بنای مناسبات بین‌المللی است، اما آمریکایی‌ها این مبنا را قبول ندارند؛ آن‌ها همه چیز را از دریچه منافع خود می‌نگرند؛ لذا برای هیچ بازیگری در صحنه بین‌المللی هیچ حقی قائل نیستند و براساس منافع خود برای دیگران سهمی قایل هستند.

به گفته باقری، تجربه نشان داده است که نگاه سهم‌محوری آمریکا در مناسبات بین‌المللی نمی‌تواند ثبات پایدار ایجاد کند، اما نگاه حق‌محوری ایران در مناسبات بین‌المللی موجب ایجاد الگوی چندجانبه‌گرایی می‌شود که این الگو می‌تواند ثبات در عرصه بین‌الملل را به همراه داشته باشد.

معاون وزیر امور خارجه در ادامه سخنان خود گفت: نقطه مهم دیگر در سیاست خارجی از نگاه جمهوری اسلامی ایران، عزت است؛ بدین معنا که هر بازیگر در صحنه بین‌المللی این احساس را داشته باشد که توانسته است حقوق خود را ایفا کند و به زیست و فعالیت‌های خود ادامه دهد؛ عزت موجب رضایتمندی بازیگران بین‌المللی می‌شود و این رضایت، ضامن پایداری ثبات است؛ در حالی که سهم‌محوری که الگوی نگرش آمریکا به دیگر بازیگران بین‌المللی است، نه تنها عزت را به دنبال ندارد، بلکه سبب ایجاد احساس ذلت برای بازیگران می‌شود و این مسئله باعث بی‌ثباتی است.

وی در ادامه به دیگر عنصر مهم در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: برای دستیابی به یک نظم موقت، مصلحت به کمک می‌آید؛ به این معنا که اگر هدف عالی در سیاست خارجی قابل دستیابی نیست، باید از روش و تاکتیک‌هایی برای ایجاد نظم عالی استفاده شود؛ بنابراین از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، هیچ‌گاه دچار بی‌نظمی نخواهیم بود.

معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد: این سه کلیدواژه، یک مفهوم کلی است و جدا از هم نیست، لذا مصلحتی که در آن عزت و حکمت نباشد، در گردونه سیاست خارجی ایران جایی ندارد.

باقری در باب اهمیت چندجانبه‌گرایی، گفت: رشد سریع گفتمان چندجانبه‌گرایی در عرصه بین‌الملل، نشان دهنده این است که بازیگران درک کرده‌اند که یک‌جانبه‌گرایی راه‌حل پایدار نیست؛ چندجانبه‌گرایی می‌تواند نیاز‌های مهمی را تامین کند؛ با عدالت سازگارتر است؛ به هر بازیگر بر اساس ظرفیتش مسئولیت می‌دهد؛ حق هر بازیگر را به او اعطا می‌کند؛ و موجب تامین رضایت آن‌ها می‌شود. در نتیجه بیشتر می‌تواند ثبات پایدار و نظم بلندمدت را در جهان ایجاد کند؛ امروز زنان و کودکان و مردم بی‌پناه غزه در حال دادن بهای سنگین نظم تحمیلی آمریکا در منطقه هستند و قطعا اجازه نخواهند داد این نظم تحمیلی پایدار باشد، لذا راه‌حل این است که بازیگران منصف بین‌المللی از نظم تحمیلی آمریکا پیروی نکنند.

معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش یکی از صاحبنظران درباره عادی‌سازی روابط ایران و عربستان، گفت: روند احیای روابط ایران و عربستان بر اساس عزت و حکمت شکل گرفت؛ ما صرفا موانع پیش روی روابط دو کشور را برداشتیم؛ نکته مهم در مسئله احیای روابط، این است که عامل واسطه این روابط یکی از بازیگران اصلی چندجانبه‌گرایی است.

وی همچنین در پاسخ به پرسش یکی از اندیشمندان در مورد انتظار ایران از ژاپن، اظهار کرد: به نظر ما ژاپن می‌تواند نقش مهمی در این که روایت آمریکایی غالب نشود، ایفا کند؛ همه مصرف‌کنندگان بزرگ انرژی در سراسر جهان به دنبال متنوع‌سازی منابع انرژی خود هستند، اما ژاپن اینگونه رفتار نمی‌کند و سبد تامین انرژی خود را به چند منبع منحصر کرده است.

باقری در پاسخ به پرسش دیگری در مورد اثرگذاری تحریم‌های آمریکا، گفت: تحریم‌های آمریکا هزینه و سختی زیادی به مردم ما تحمیل کرد، اما نتوانست روند پیشرفت را از ما بگیرد. البته به این معنا نیست که ما از تحریم استقبال می‌کنیم، اما به این معنا است که تحریم موجب تسلیم ما نمی‌شود؛ شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت آپ‌ها در طول چند سال گذشته رشد شگرفی داشته و نقش بسیار مهمی را اکنون در اقتصاد ما ایفا می‌کنند؛ نکته مهم در فرهنگ انقلاب، که در جریان مقاومت هم وجود دارد، خودباوری است؛ خودباوری، ریشه در اندیشه ایرانیان مبنی بر خداباوری دارد.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری در مورد مقاومت، گفت: جریان مقاومت یک واقعیت در منطقه است که عامل ایجاد ثبات، صلح و آرامش بوده است؛ عامل اصلی مبارزه با تروریسم تکفیری و داعش همین جریان مقاومت بود؛ این جریان قابل حذف نیست، زیرا بخشی از تلاش مهم مردم کشور‌های منطقه برای حفظ هویت و موجودیت آن‌ها است.

باقری  در پایان گفت: ایران و ژاپن دو کشور مهم در غرب و شرق آسیا هستند؛ ما مسئولیت داریم تا جایگاه آسیا را در صحنه بین‌المللی ارتقا دهیم؛ دو ملت بزرگ ایران و ژاپن دارای ریشه‌های تمدنی شگرف و قابل توجه هستند؛ ما تعامل ایران و ژاپن را نه تنها به نفع دو کشور که به نفع صلح و ثبات جهانی می‌دانیم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *