صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

باید ها و نبایدهای افزایش قیمت سوخت/ بنزین دو نرخی چقدر به صلاح است؟

۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۴۹۷۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
یک کارشناس اقتصادی گفت: دولت در صورتی که افزایش نرخ فرآورده‌های نفتی را در دستور کار خود برای سال ۹۸ قرار داده است، می‌بایست اقداماتی در راستای جلوگیری از قاچاق سوخت داشته باشد که استفاده از کارت سوخت یکی از مهم‌ترین آن‌ها است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد در راستای جلوگیری از قاچاق سوخت و هدر رفتن این محصول به تازگی زمزمه‌هایی در خصوص افزایش و دو نرخی کردن قیمت سوخت به گوش می‌رسد.
 

در همین راستا جهان بخش امینی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد افزایش نرخ بنزین را یکی از دستور کار‌های دولت برای سال جاری دانست و مطرح کرد: پیش بینی شده بود در واسط سال جاری قیمت فرآورده‌های نفتی افزایش پیدا کند، اما به دلیل شرایط ویژه‌ای که در سال جاری رخ داد و همزمان با افزایش شدید کالا‌های مصرفی در کشور، سران سه قوه تصمیم بر این گرفتند که تا پایان سال ۹۷ قیمت سوخت افزایش نداشته باشد.

وی در خصوص دو نرخی شدن قیمت سوخت ادامه داد: دو نرخی شدن قیمت سوخت علاوه بر مخالفت‌هایی که از سوی مردم و مصرف کنندگان پیش خواهد آورد، روزنه‌ای است برای افزایش تخلف و قاچاق در این محصول پس درنتیجه اقدام برای دو نرخی کردن قیمت سوخت مورد مخالفت مسئولان مبارزه با قاچاق نیز قرار گرفت.

این کارشناس حوزه نفت و انرژی در ادامه افزود: با این حساب با توجه به پیش بینی‌هایی که برای سال ۹۸ در نظر گرفته شده است شرایط اقتصادی و ارزی کشور تغییر نخواهد کرد و درسال آینده وضعیت حدودا یکسانی به نسبت سال جاری خواهیم داشت در نتیجه افزایش و دو نرخی کردن قیمت سوخت برای سال ۹۸ نیز معقول و منطقی نخواهد بود.

امینی با ذکر این مطلب که جلوگیری از قاچاق دلیل محکمی برای گران کردن قیمت سوخت نیست، تصریح کرد: دولت در صورتی که افزایش نرخ فرآورده‌های نفتی را در دستور کار خود برای سال ۹۸ قرار داده است، می‌بایست اقداماتی در راستای جلوگیری از قاچاق سوخت داشته باشد که استفاده از کارت سوخت یکی از مهم‌ترین آن‌ها است و امیدواریم هرچه زود‌تر این اقدام به مرحله‌ی اجرا برسد، اما این اقدام کافی نیست و دولت باید فعالیت‌های دیگری نیز در این راستا انجام دهد.

وی با بیان این که امکان گران شدن بنزین زیاد است متذکر شد: با این تفاسیر با توجه به پایین بودن قیمت سوخت به نسبت میانگین قیمت جهانی و جلوگیری از قاچاق این کالا، امکان افزایش نسبی قیمت سوخت در سال آتی وجود دارد، اما پیش بینی کارشناسان بر این است که این افزایش نرخ در قیمت سوخت زیاد نخواهد بود و تاثیر چندانی بر سبد هزینه خانوار‌ها نخواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: اگر نمایندگان مجلس و فعالان حوزه نفتی در خصوص افزایش نرخ سوخت موافق باشند، اما هرگز حاضر به موافقت در راستای دو نرخی کردن این کالا نخواهند بود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *