علی‌آبادی: سرمایه صندوق ضمانت صادرات ایران باید به ۲ میلیارد دلار افزایش یابد

۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۴:۳۰
کد خبر: ۴۷۴۸۸۶۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه صندوق ضمانت وسیله‌ای برای تأمین امنیت تجارت است، اظهار کرد: سرمایه این صندوق برای رسیدن به اهداف مدنظر باید به ۲ میلیارد دلار افزایش یابد.

خبرگزاری میزان _ عباس علی‌آبادی، وزیر صمت، در همایش پنجاهمین سالگرد تاسیس صندوق ضمانت صادرات ایران با بیان اینکه وزارت صمت در حال برنامه‌ریزی برای اتصال شرکت‌های دانش‌بنیان به شرکت‌های بزرگ است، اظهار کرد: سرمایه فعلی صندوق ضمانت صادرات ایران کافی نیست و باید سرمایه فعلی ۱۰ برابر شود و به ۲ میلیارد دلار افزایش یابد.  

به گفته وی، برقراری ارتباط با کشور‌های هدف از سوی صندوق ضمانت صادرات راهی برای توسعه تجارت است و با فراهم‌کردن شرایط در زمینه کاهش تعرفه‌ها، پیدا کردن مسیر‌ها و محدودیت‌های تجاری و استفاده از مزایای صندوق ضمانت صادرات می‌توان توسعه تجارت را رقم زد.

وزیر صمت با تاکید بر اینکه صندوق ضمانت وسیله‌ای برای تامین امنیت تجارت است، اظهار کرد: پیش از این امنیت به‌معنای حفاظت فیزیکی بود، اما اکنون این صندوق می‌تواند با مشارکت، امنیت مالی را نیز ایجاد کند.

علی‌آبادی با اشاره به اینکه تولید، دانش‌بنیان و صادرات‌محور سه شعاری است که در دستور کار وزارت صمت قرار دارد، گفت: تجارت و صنعت کنار یکدیگر فضایی برای رونق اقتصادی به وجود می‌آورند که با توجه به تحولات کنونی نیاز توسعه تجارت کشور است.

به گفته وزیر صمت، یکی از نکات مهم در توسعه صادرات اتصال شرکت‌های بزرگ و کوچک به یکدیگر است، با برگزاری رویداد‌های ماهانه، شرکت‌های صنعتی کوچک با شرکت‌های بزرگ پیوند برقرار خواهند کرد و به‌زودی نیز قراردادهای جدیدی با رقم قابل توجه برای حل مسائل روز کشور امضا خواهد شد.

واقعی‌نبودن قیمت‌ها موجب رانت خواهد شد

در ادامه این همایش احمدرضا دستغیب، رئیس دیوان محاسبات، نیز با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات کشور واقعی‌نبودن قیمت‌ها است، اظهار کرد: هرچقدر در دیوان محاسبات و دستگاه‌های نظارتی ما نظارت داشته باشیم، اما قیمت‌ها واقعی نباشند صورت‌ها و تراز‌ها صوری و غیرواقعی خواهند بود.

وی در ادامه افزود: کارگروه‌هایی برای واقعی‌شدن قیمت‌ها باید تشکیل شوند و افرادی که در بخش خصوصی هستند می‌توانند با ارائه پیشنهاد‌هایی به این امر کمک کنند.

به گفته دستغیب، قیمت دستوری چه در مبدا و چه در مقصد رانت‌زا است و تا وقتی که قیمت در کشور دستوری تعیین شود این مشکلات ادامه‌دار خواهد بود.

رئیس دیوان محاسبات با اشاره به عملکرد صندوق‌های بازنشستگی گفت: بیش‌از نیمی از رد دیون صورت‌گرفته به صندوق‌های بازنشستگی داده شده است، اما صندوق‌ها تنها ۵ درصد سود سهام پرداخت کرده‌اند که این سهم بسیار پایینی است، مسئولین امر اصلاح این روند را باید در برنامه خود داشته باشند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *