صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیانیه ستاد حقوق بشر به مناسبت روز جهانی حقوق بشر؛ تاکید بر پاسخگویی نهادهای بین‎المللی

۱۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱:۰۰
کد خبر: ۴۷۴۸۶۲۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
ستاد حقوق بشر با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی حقوق بشر، اعلام کرد که در طول ۷۵ سال گذشته، جامعه بین‌المللی و معاهدات حقوق بشری مربوطه دستاورد خاصی در کاهش آلام بشری نداشته‌اند.

خبرگزاری میزان - ستاد حقوق بشر به مناسب فرارسیدن روز جهانی حقوق بشر بیانیه‌ای صادر کرد.

متن بیانیه ستاد حقوق بشر به شرح ذیل است:

۱۰ دسامبر به‌عنوان روز جهانی حقوق بشر یادآور تغییر رویکرد جهانی به حقوق بنیادین، غیرقابل خدشه و عام‌الشمول بشری است. این رویکرد نوین، زمانی حاصل شد که جامعه بین‌المللی متأثر از صدمات جنگ دوم جهانی، تصمیم گرفت با احترام به انسانیت، راه بازگشت بحران و خشونت فراگیر به جامعه بین‌المللی را مسدود کند.  

سازمان ملل متحد در حالی با شعار «تحکیم و تداوم حقوق بشر به سوی آینده» به استقبال روز جهانی حقوق بشر رفته است که افزایش شدت و گستره جنگ‌افروزی‌ها، تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک، بازگشت تهدید رویارویی هسته‌ای، تعمیق نابرابری‌ها و بی‌عدالتی‌ها، افزایش قحطی و گرسنگی، تشدید روزافزون فقر مطلق، چالش‌ها و تهدید‌های نوین (جنگ سایبری، جعل اطلاعات و نفرت‌پراکنی) امید به تحکیم و تداوم حقوق بشر را کمرنگ‌تر از قبل کرده است.

اکنون در هفتاد‌وپنجمین سالگرد تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر، جشن گرفتن، تبریک گفتن و ابراز خرسندی کردن هیچ توجیهی ندارد. در طول ۷۵ سال گذشته، جامعه بین‌المللی و معاهدات حقوق بشری مربوطه دستاورد خاصی در کاهش آلام بشری نداشته‌اند. تنها طی یک دهه گذشته در کشور‌های سوریه، یمن، عراق و اکنون در فلسطین اشغالی شاهد کشتار دسته‌جمعی (ژنوساید) صد‌ها هزار انسان بی‌گناه بوده و هستیم. حاصل ۷۵ سال فعالیت سازوکار‌های مختلف حقوق بشری، اجرای برنامه‌هایی که میلیارد‌ها دلار هزینه داشته، برگزاری تعداد بی‌شماری اجلاس‌های جهانی، صدور بیانیه‌های گوناگون و تصویب شمار زیادی قطعنامه نشان‌دهنده این مهم است که نتایج به‌دست آمده تناسبی با سرمایه‌گذاری‌های انجام شده نداشته است.  

اکنون که جهان شاهد صحنه‌های فاجعه‌بار نسل‌زدایی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت از سوی رژیم صهیونیستی اسرائیل در نوار غزه است و هر روزه «حق حیات»، «کرامت انسانی»، «حق مالکیت»، «حق آزادی عبور و مرور»، «حق بر بهداشت و سلامت»، «حق بر آب آشامیدنی سالم»، حق آموزش، حق بر مسکن، حق تعیین سرنوشت و بسیاری دیگر از حقوق ساکنینِ بزرگ‌ترین و متراکم‌ترین زندان روباز جهان، در حال نقض شدن است و درعین‌حال هیچ سازوکاری توانِ جلوگیری از تداوم جنایت‌های ماشین جنگی رژیم اسرائیل را ندارد؛ امروز که مردمان آزاده در سرتاسرِ جهان از انفعال نهاد‌های بین‌المللی کشور‌های مدعی حقوق بشر در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی در غزه به ستوه آمده‌اند و خواستار توقف جنایت‌ها و تجاوز و مجازاتِ جنایتکاران جنگی هستند؛ مناسب‌ترین زمان برای اصلاح سازوکار‌های حقوق بشریِ موجود و طراحی یک نظم نوین بین‌المللی است؛ نظمی مبتنی بر همبستگی، برابری و عاری از هرگونه تبعیض و کنار گذاشتن رویکرد‌های سیاسی دوگانه به مقوله حقوق بشر.

ستاد حقوق بشر با اعتقاد به اینکه «تحکیم و تداوم حقوق بشر» در گرو رهایی ساختار‌های بین‌المللی از نفوذ قدرت‌هایی است که منافعشان در بحران‌آفرینی و جنگ‌افروزی است و کوچکترین اعتقادی به حقوق بشر ندارند؛ از ملل آزاده جهان دعوت می‌کند تا با ادامه روند مطالبه‌گری، سازمان ملل، شورای حقوق بشر و کشورهایِ مدعی حقوق بشر را به پذیرش مسئولیت، پاسخگویی و خروج آن‌ها از انفعال وادار کنند تا هر چه سریعتر زمینه برای تعقیب و مجازات جنایتکاران اسرائیلی فراهم شود.

انتهای پیا/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *