صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صادرات غیرنفتی به بیش از ۳۱میلیارد دلاری رسید

۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۱:۰۲
کد خبر: ۴۷۴۸۲۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: در ۸ماهه امسال صادرات غیرنفتی از مرز ۳۱ و نیم میلیارد دلار عبور کرده و ۱۳درصد افزایش داشته است.

به گزارش گروه اقتصاد ، محمدرضا مودودی گفت: در ۸ ماهه امسال صادرات غیرنفتی از مرز ۳۱ و نیم میلیارد دلار عبور کرده و ۱۳ درصد افزایش داشته است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت افزود: در این مدت ۲۹ و نیم میلیارد دلار واردات داشتیم که با این حساب تراز تجاری ما ۲ میلیارد دلار به‌نفع صادرات، بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه "بیشترین حجم صادرات ما در حوزه پتروشیمی، میعانات گازی و دیگر کالا‌های صنعتی، مصرفی و کشاورزی است"، گفت: در محصولات پتروشیمی رشد ۳۷ و نیم درصد و دیگر کالا‌ها بیش از ۱۷ و نیم درصد از نظر ارزش، رشد صادرات داشتیم.

مودودی افزود: در ۸ ماهه امسال صادرات ما به عراق بیش از ۶۶ و نیم درصد، چین بیش از ۱۷ و نیم، امارات بیش از ۲۶ درصد و افغانستان ۲۵ درصد رشد داشت و نسبت به هند، منفی ۱۰ درصد بود.

سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: حدود ۷۰ درصد کل صادرات کشورمان به ۵ کشور فوق است و سهم کشور‌های همسایه ما حدود ۶۶ درصد است.

مودودی افزود: سهم عمده‌ای از صادرات ما محصولات با ارزش افزوده بالا هستند.

سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: در صادرات محصولات شیمیایی بیش از ۱۶ درصد و در صنایع تبدیلی ۳۰ درصد و محصولات شیرینی و شکلات بیش از ۲۳ درصد و مصنوعات فلزی ۴۱ درصد، در نساجی و پوشاک بیش از ۲۶ درصد، در فرش ماشینی و موکت بیش از ۴۳ درصد و در کفش و چرم ۳۱ درصد و خودرو و نیروی محرکه هم حدود ۱۶ درصد رشد در ۸ ماه امسال داشتیم.

مودودی افزود: حجم صادرات ما ۷۵ میلیون تن و واردات حدود ۲۱ میلیون تن بوده است.

وی اضافه کرد: در عرصه تجارت و صادرات کشور جوانی هستیم و در طول ۴ دهه پس از انقلاب حدود ۱۰ هزار درصد رشد صادرات را تجربه کردیم و از ۵۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۵۶ به حدود ۵۰ میلیارد دلار در سال‌های ۹۶ و ۹۷ رسیدیم.

مودودی گفت: در ۲۰ سال اخیر رشد دو هزار درصدی را داشتیم، اما بسیاری از زیرساخت‌ها از جمله شرکت‌های بزرگ و محصولات رقابت‌پذیر در عرصه بین المللی را هنوز نتوانسته‌ایم ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: باید فناوری‌های نوین را در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم سهم صادرات را در عرصه‌های بین المللی افزایش دهیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *