تغییر وضعیت رشته جراحی عروق از رشته فوق تخصصی به دوره فلوشیپ
به گزارش گروه جامعه باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی تامین نیازهای کشور در رشتههای مختلف را هدف اصلی برنامههای حوزه آموزش علوم پزشکی کشور عنوان کرد و اظهار داشت: در کشور ما برخی رشتهها در مناطق مختلف به شدت مورد نیاز است و لازم است به نحوی برنامه ریزی شود که، متخصصین مربوطه با کیفیت بهتری آموزش داده شوند و به موقع بتوانند در عرصههای بالینی ارائه خدمت کنند.
لاریجانی با اشاره به وضعیت آموزش رشته جراحی عروق طی سالهای گذشته گفت: افرادی که وارد مقطع فوق تخصصی این رشته میشوند لازم است تعهدات خود را به مدتی طولانی طی نمایند که این امر هم زندگی حرفهای افراد را تحت تاثیر قرار میدهد و هم باعث خلل در تامین نیازهای کشور میگردد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: طبق مصوبه نودمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی مقرر شده وضعیت رشته جراحی عروق از رشته فوق تخصصی به دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) تغییر یابد و ورود به دوره آموزشی این رشته از سال تحصیلی ۹۹-۹۸ از طریق آزمون پذیرش دستیار دورههای تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) صورت پذیرد.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی الگوی رشد جمعیت کشور را یکی از مبانی تصمیم گیری در ارکان نظام سلامت کشور ذکر کرد و اظهار داشت: با توجه به پیش بینیها جمعیت کشور ما به سمت سالمندی پیش میرود و طی دهههای آینده این گروه جمعیتی در کشور نیازمند خدمات بهداشتی و درمانی خاصی هستند که باید برای آن برنامه ریزی شود.
وی از راه اندازی رشته طب سالمندی به همین منظور سخن گفت و اظهار داشت: این رشته در ابتدا به عنوان یک دوره تکمیلی تخصصی آموزش داده میشد که در دورهای به صورت پایلوت به دوره تخصصی تبدیل شد.
لاریجانی با اشاره به وضعیت خاص مشکلات سلامتی دوره سالمندی گفت: متخصصین طب سالمندی لازم است با داشتن یک پیش زمینه قوی در طب داخلی و رشتههای مرتبط از شرایط ویژهای برخوردار باشند. لیکن با بررسیهای به عمل آمده مشخص شد که الگوی آموزش دوره تخصصی طب سالمندی جهت گسترش میتواند به فلوشیپ تبدیل شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه در نودمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی مصوب شد که از سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ رشته تخصصی طب سالمندان به فلوشیپ دورههای تخصصی تبدیل شود، گفت: از سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ طب سالمندی بصورت دورههای تکمیلی تخصصی بالینی از رشتههای تخصصی بالینی و یا فوق تخصصی بالینی مرتبط و پذیرش از طریق آزمون پذیرش دستیار دورههای تکمیلی تخصصی انجام خواهد شد.
وی در ادامه متذکر شد: دستیاران رشته تخصصی طب سالمندان که در حال حاضر در حال گذراندن دوره آموزشی تخصصی میباشند و فارغ التحصیل نشدهاند، میتوانند به تحصیل خود در همین رشته ادامه دهند و به عنوان متخصص طب سالمندان فارغ التحصیل شوند و در صورتیکه تمایل به ادامه تحصیل در این رشته تخصصی را نداشته باشند، با هماهنگی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی و مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور، دررشته دیگری در همان دانشگاه و یا رشته – محل دیگری (متناسب با نمره خود درآزمون پذیرش دستیاری زمان پذیرش) میتوانند ادامه تحصیل دهند.