صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زمین گرم‌ترین زمستان تاریخ را تجربه می‌کند

۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۷:۰۸
کد خبر: ۴۷۴۷۶۳۷
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که کره زمین امسال به احتمال ۹۵ درصد با گرمای بی‌سابقه زمستانی روبرو خواهد شد.

خبرگزاری میزان - سال ۲۰۲۳ با امواج گرمای سوزان در تابستان و پاییز که زنگ خطر را در سرتاسر جهان به صدا درآورد، نشانه‌ای از تغییرات اقلیمی بوده است. 

با نزدیک شدن به زمستان، این سوال مطرح می‌شود که آیا در آستانه تجربه گرم‌ترین زمستان ثبت شده قرار داریم؟ 

مقدمه‌ای برای یک زمستان گرم بی‌سابقه

از ژوئن تا اکتبر ۲۰۲۳، میانگین دمای جهانی از میانگین دما در سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ با افزایش ۰.۵۷ درجه سانتیگراد فراتر رفت. 

در همین حال، آگوست و سپتامبر تمام رکورد‌های تاریخی را شکستند و به ترتیب ۰.۶۲ و ۰.۶۹ درجه سانتیگراد از میانگین دما فراتر رفتند. این ارقام رکورد‌های قبلی ثبت شده در سال ۲۰۱۶ را تحت‌الشعاع قرار داد و نشان دهنده روند ثابت گرمایش جهانی است.

گرمای قابل توجه تجربه شده در سال ۲۰۲۳ را می‌توان تا حدی به پیدایش دوباره پدیده ال نینو نسبت داد که پس از یک وقفه هفت ساله بازگشته است. این رویداد طبیعی، همراه با گرم شدن مداوم زمین، یک محرک کلیدی در مجموعه‌ای از رکورد‌های دمایی بوده است که امسال شکسته شد.

پیش‌بینی دمای زمستان امسال

گروه پیش‌بینی آب‌وهوای کوتاه‌مدت در موسسه فیزیک جوی آکادمی علوم چین در تلاش برای پیش‌بینی روند‌های زمستانی برای امسال از سیستم‌های پیش‌بینی آب‌وهوای پیشرفته برای تجزیه‌وتحلیل ناهنجاری‌های آب‌وهوایی جهانی استفاده کرد. 

تحقیقات آن‌ها شدت ال نینوی شرقی اقیانوس آرام متوسط تا قوی را پیش‌بینی می‌کند. این موضوع به‌طور قابل توجهی بر آب‌وهوای زمستانی آسیای شرقی و آمریکای شمالی تأثیر می‌گذارد. 

این مطالعه همچنین بر تاثیر ترکیبی رویداد ال نینو و روند طولانی مدت گرمایش جهانی تاکید دارد. این گروه پیش‌بینی می‌کند که مناطقی در عرض‌های جغرافیایی متوسط اروپا و آسیا و بیشتر بخش‌های قاره آمریکا احتمالا زمستانی فوق‌العاده گرم را تجربه خواهند کرد. ۹۵ درصد احتمال دارد که رکورد‌های دمایی تاریخی جدیدی در زمستان ثبت شود.

نقش عوامل خارجی 

درک سیستم‌های اقلیمی نه تنها شامل تغییرات درونی بلکه شامل اجبار‌های خارجی نیز می‌شود. رخداد‌های متوالی لانینا از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ که گرمایش جهانی را به‌طور لحظه‌ای به تعویق انداخت، بر اهمیت چنین عوامل خارجی تاکید دارد. به‌عنوان مثال، آتش‌سوزی‌های جنگلی استرالیا در سال ۲۰۱۹ با ایجاد لانینا‌های چند ساله مرتبط است. 

مکانیسم پشت این موضوع شامل آئروسل‌های (هواپخش) آتش‌سوزی است که ابر‌های کم ارتفاعی را بر روی اقیانوس جنوبی ایجاد می‌کند که به کاهش دمای سطح دریا منجر می‌شود و به رخداد‌های لانینا کمک می‌کند. 

به‌طور مشابه، تحقیقات ژو و لیو از دانشگاه سان‌یات‌سن نشان می‌دهد که فوران‌های آتشفشانی گذشته در نیمکره جنوبی اغلب به رویداد‌های لانینا چند ساله منجر می‌شود که تاثیر سرد شدن اقیانوس جنوبی را بر الگو‌های آب‌وهوایی جهانی تایید می‌کند. 

 به‌طور خلاصه، همان‌طور که برای زمستان امسال آماده می‌شویم، اوج این عوامل آب‌وهوایی تصویری از زمستان گرم تاریخی را ترسیم می‌کند.

این پدیده به‌عنوان یادآوری آشکار از تعامل پیچیده بین رویداد‌های طبیعی و تغییرات آب‌وهوایی ناشی از فعالیت‌های انسان است و بر ادامه تحقیقات و اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با بحران آب‌وهوایی فزاینده تاکید دارد. 

مطالعه کامل در مجله Advances in Atmospheric Sciences منتشر شده است. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *