صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قضات حرفه‌ای در گذر زمان باید به علوم میان رشته‌ای مجهز شوند

۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۳:۰۶
کد خبر: ۴۷۴۷۲۲۰
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در نشست هم اندیشی برگزاری همایش ملی اندیشه‌های قضایی مقام معظم رهبری گفت: دانش حقوقی قضات صرفاً کافی نیست و بواسطه جهت گیری ها، قضات حرفه ای در گذر زمان نیز بایستی به علوم میان رشته ای هم مجهز شوند.

خبرگزاری میزان -نشست هم اندیشی برگزاری همایش ملی اندیشه‌های قضایی مقام معظم رهبری با حضور محمدباقر الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی هادی؛ رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در محل ساختمان شهید صدیقیان (ساختمان شماره ۳ قوه قضاییه) برگزار شد.

بهره گیری از توانمندی علمی و آموزشی طرفین و توسعه همکاری علمی و فرهنگی قوه قضاییه در راستای مرجعیت پژوهشی پژوهشگاه جهت پاسخگویی به دستگاه قضا از محورهای اصلی این هم اندیشی بود.

محمدباقر الفت ضمن تقدیر و تشکر از تلاش های موثر و پیگیری های ارزشمند همکاران حوزه پژوهشی، عنوان کرد: ضرورت فعالیت در حوزه پژوهشی غیرقابل انکار است. بر همین اساس تمام اقدامات سازمانی ما که مبتنی بر علم است بایستی پشتوانه علمی و پژوهشی داشته باشد و مبتنی بر دستاوردهای پژوهشگاه یا مراکز علمی مشابه آن شکل بگیرد.
 
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به موانع و چالش های که پیشرو اقدامات پژوهشی است، به میزان حجم کاری قضات دستگاه قضا اشاره کرد و گفت: دانش حقوقی قضات صرفاً کافی نیست و بواسطه جهت گیری ها، قضات حرفه ای در گذر زمان نیز بایستی به علوم میان رشته ای هم مجهز شوند.
 
وی در پاسخ به این سوال اساسی که چرا پژوهش آنچنان که باید رونق نمی گیرد، به سیاست های آموزشی و پژوهشی اشاره کرد و گفت: کار اجرایی، کار مراکز علمی نمی باشد و  بایستی به جای فرصت سوزی فرصت سازی کرد تا نقش بارز خود را در حیطه وظایف خود ایفا کرد و در بروز یک پدیده علل وقوع آن و تاثیر متغییرها را شناسایی نمود.

وی افزود: بطور مثال در بررسی علل فرهنگی بروز تخلفات، توجه به تولید عناوین تخلفات جدید، اثر تراز فرهنگی منفی و علل اجتماعی نیازهای امروز در حوزه تخلفات، امری مهم است.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در پایان سخنان خود ضمن استقبال و اعلام آمادگی بر توسعه همکاری علمی و فرهنگی قوه قضاییه بر استفاده بهینه از ظرفیت های پژوهشگاه قوه قضاییه تاکید کرد.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه نیز هدف اصلی این جلسه را تعامل بیشتر پژوهشگاه قوه قضاییه با معاونت منابع انسانی قوه قضاییه خواند و گفت: با جایگاه رفیعی که معاونت منابع انسانی دارد، اقتضا می کند که از مرکز علمی و پژوهشی قوه قضاییه بیشتر بهرمند شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی هادی افزود: در راستای پروژه های عتفی که به سفارش معاونت منابع انسانی به پژوهشگاه محول شده است، گزارش اجمالی مراحل پروژه ها به منظور بررسی خلل ها روی میز هم اندیشی قرار گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی همچنین خبر داد: مهم ترین محور این جلسه، درخصوص برگزاری نشست همایش اندیشه های قضایی مقام معظم رهبری بود که مقرر شده ۱۷ بهمن ماه برگزار شود.

وی عنوان کرد: در بررسی نسبت به تمام بیانات رهبر معظم انقلاب راجع به قوه قضاییه ۱۴ محور استخراج شد و دو محور منحصر به نیروی انسانی اعم از قاضی، کادر اداری و تشکیل دستگاه عظیم قضایی بود. بنابراین پیشنهاد مسئولیت تشکیل جلسات و پنل مرتبط به آن برای معاونت منابع انسانی قوه قضاییه در نظر گرفته شد تا در نهایت خروجی آن اجرا شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی افزود: همکاری های آموزشی و پژوهشی، ظرفیت های موجود و ضرورت تداوم پژوهش ها و نیاز به ترویج و آموزش آنها از دیگر موارد مورد تبادل نظر بود.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه بیان کرد: جناب آقای الفت شخص اندیشمندی هستند و اقدامات ایشان مبتنی بر مسائل علمی و پژوهشی است.

وی ادامه داد: با اداره کل آموزش قوه قضاییه نیز در حوزه آموزش اقدامات مطلوبی صورت پذیرفته است

حجت الاسلام والمسلمین هادی اعلام کرد: ۵ پیش همایش حمایت از جنین برگزار شده است منتهی همایش اصلی و ملی در دی ماه به مدت ۲ روز برگزار خواهد شد که متعاقبا اطلاع رسانی می شود. روز اول کلیات مرتبط به حمایت از جنین و محدودیت ها و روز دوم مختص تمام قضات عضو کمیسیون سقط جنین می باشد و تمامی قضات سراسر کشور از این موضوع بهره‌مند خواهند شد.

وی ادامه داد: شرکت در همایش دی ماه حمایت از جنین برای عموم آزاد است و با محوریت آشنایی با قانون حمایت خانواده و جوانی جمعیت و دستورالعمل ابلاغی ریاست قوه قضاییه در راستای ماده ۵۶ این قانون برگزار می شود. به نحوی که تکالیف قوه قضاییه برای کمیسیون هایی که مجوز سقط جنین صادر می کنند روشن است و همکاری با سازمان پزشکی قانونی، بحث های فقهی سقط جنین و حمایت از جنین، بررسی بحث های حقوقی، ابهامات و تعامل بین همکاران سازمان پزشکی قانونی و قضات به تبادل نظر گذاشته می شود.

مهدی جوهری؛ مدیرکل آموزش قوه قضاییه در ادامه با اشاره به قانون حمایت خانواده و جوانی جمعیت، عنوان کرد: بنا شد جلسات آموزشی درباره مبحث حمایت از جنین ویژه قضات و پزشکان عضو کمیسیون هایی که مجوز سقط جنین را صادر می‌کنند، برگزار شود تا بیشتر با مبانی سقط جنین و ضرورت ها و راهکارهای آن آشنا شوند.

وی گفت: بر این اساس توافق شد تا در سه سرفصل مسائل خاص پزشکی، حقوقی و فقهی به‌‌صورت پنل و یکجا توسط سه استاد مجرب این حوزه ها بحث و گفت‌وگو شود و در پایان همان جلسه نتیجه گیری شود. در واقع در این جلسات یکسری نکات و موضوعات اختلافی مطرح می شود که در این جلسات می خواهیم به یک رویه واحد و درست دست پیدا کنیم و آن را به موارد مشابه تسری دهیم.

جوهری خبر داد: از دیگر محورهای همایش اندیشه های قضایی مقام معظم رهبری نیز مبحث قاضی تراز انقلاب اسلامی مطرح بود که بنا شد معاونین منابع انسانی دادگستری استان ها در زمینه ارائه مقالات و کارهای تحقیقی پیشگام باشند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *