صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فرمانده نیروی دریایی ارتش: چهار موتور مجزا، نیروی محرکه دیلمان را تامین می‌کنند

۱۰ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۰:۲۹
کد خبر: ۴۷۴۷۱۷۷
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: سامانه رانش ناوشکن دیلمان از چهار موتور مجزا تشکیل شده است که نیروی محرکه آن را تامین می‌کنند.

خبرگزاری میزان - امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش، با حضور در برنامه‌ی امشب (جمعه ۱۰ آذرماه) صف اول درباره رونمایی از دستاورد‌های جدید این نیرو، گفت: ما برای این کار دو بخش نمایشگاهی پیش بینی کردیم که یک بخش آن فردا در تهران و در حوزه‌های مختلف؛ قطعه سازی، توانمندی در بخش نرم، شناور‌های سطحی و زیر سطحی و به طور عام بدون سرنشین‌ها در همه حوزه‌های پروازی، شناوری و زیر سطحی خواهد بود.

وی ادامه داد: همچنین در این نمایشگاه شاهد رونمایی از چند جلد کتاب که با توجه به فرمان فرماندهی معظم کل قوا در حوزه فرهنگ سازی دریایی تدوین شده و پویانمایی خواهیم بود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در مورد دومین نمایشگاه این نیرو که در بندر عباس برگزار خواهد شد، گفت: نمایشگاه ما در بندرعباس با توجه به حجم توانمندی‌ها و ظرفیت‌هایی که در آنجا وجود دارد، مفصل‌تر خواهد بود. با توجه به حجم توانمندی‌ها و ظرفیت‌های این نمایشگاه در همه حوزه ها، بخش‌هایی مانند موشکی، اژدر و حوزه‌های جنگ‌های الکترونیک و آخرین دستاورد‌هایی که به دست توانمند صنایع دفاعی کشور و جوانان در شرکت‌های دانش بنیان و نخبگان دانشگاه‌هایی و صنعتی رقم خورده است نیز به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.

دریادار ایرانی در خصوص وجه تمایز این نمایشگاه‌ها با نمایشگاه‌های قبلی نیروی دریایی ارتش نیز بیان داشت: ما در همه حوزه ها، اولین‌ها و نوآوری‌هایی داریم که ارائه خواهد شد، البته بخشی از آن‌ها با توجه به شرایطی که دارند امکان رسانه‌ای شدن ندارند. این دستاورد‌ها در نمایشگاه حضور دارند، ولی این نمایشگاه بخش بندی شده است و سیاست‌های ستادی به گونه‌ای نیست که رسانه‌ای شوند، اما عناوین آن‌ها حتما تقدیم خواهد شد. 

وی افزود: ممکن است نوع تجهیزات موجود با توجه به ویژگی‌های خاصی که دارند در حوزه رسانه مطرح نشوند، ولی اردو‌های دانشگاهی به عنوان راهیان پیشرفت از دانشگاه‌ها و مدارس این اجازه را خواهند داشت که از این دستاورد‌ها بازدید کنند و در جریان آخرین دستاورد‌ها قرار بگیرند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در خصوص دستاورد‌هایی که امکان رسانه‌ای شدن در این نمایشگاه را دارند، گفت: در حوزه شناختی، جنگ‌های نو پدید، در حوزه ارتباطات مخابراتی در فرماندهی کنترل اقدامات بسیار شاخصی انجام شده است.

امیردریادار ایرانی ادامه داد: همان گونه که مستحضر هستید ما در جریان ماموریت ۳۶۰ درجه حتی یک ثانیه هم قطعی ارتباط نداشتیم که در نوع خود بی نظیر است. این دستاورد در حالی رقم خورده است که ما ماهواره‌های مخابراتی مختص به خود را نداریم تا بتوان در حوزه نظامی استفاده کرد.

دیلمان با چهار موتور مجزا

وی در مورد ویژگی مهم ناوشکن دیلمان که اخیرا به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش ملحق شده است، گفت: یک نکته‌ای که در خصوص سامانه رانش این شناور وجود دارد این است که چهار موتور مجزا، نیروی محرکه آن را تامین می‌کنند. این ویژگی نه تنها در پایداری و ماندگاری اثرگذاری دارد بلکه در شرایط عادی باعث صرفه جویی بسیار زیادی در مصرف سوخت می‌شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: صرفه جویی در سوخت باعث خواهد شد تا هم ماندگاری ناوشکن دیلمان در دریا افرایش پیدا کند و هم شعاع عملیاتی بیشتری پوشش دهد.

امیر دریادار ایرانی در خصوص واکنش کشور‌های متطقه به رونمایی و الحاق ناوشکن دیلمان نیز بیان کرد: واکنش کشور‌های منطقه در مجموع مثبت بود. به این دلیل که امروز کشتیرانی در دریای خزر به خاطر شرایط ویژه آن و بالا رفتن حجم تبادلات و نگاه همه به اقتصاد دریایی با توجه به اینکه دریا می‌تواند در همه ابعاد شکوفایی ایجاد کند، مورد توجه قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: اقتصاد صرفا داد و ستد و انتقال کالا نیست بلکه حوز‌های فنی و تخصصی را نیز به همراه دارد. یک طرفیتی در حوزه کشتی سازی و با توانمندی بالا در ساحل جنوبی دریای خزر که سواحل شمالی ما می‌شود ایجاد شده است. مفهوم این صحبت این است که می‌تواند به بخش تجاری کمک شایانی کند، امروز اگر ما می‌توانیم یک ناوشکن در آن جا بسازیم دیگر ساخت کشتی‌های غیرنظامی دیگر کار خیلی سختی نیست و به راحتی قابل انجام است مضاف بر اینکه امکانات برای تعمیرات هم فراهم است. مضاف بر اینکه امکانات برای تعمیرات هم فراهم است و اگر کشتی نیاز به تعمیرات داشته باشد این ظرفیت در اختیار قرار می‌گیرد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: در کنار آن، اطمینان بیشتری به حوزه‌های آموزشی و تبادل دانش ایجاد شده است. یک مسابقات نظامی را هر دو سال یکبار در این منطقه داریم که محور این مسابقات، یگان‌های شناوری هستند و دیلمان می‌تواند یک نقش کلیدی را ایفا کند و در کنار همه این‌ها با توجه به توانمندی که دارد مانند نشست و برخاست بالگرد، می‌تواند در شرایط اضطراری به سرعت در حوزه امنیت و ایمنی نقش آفرینی داشته باشد.

امیردریادار ایرانی خاطر نشان کرد: امروز ما در صنعت کشتی سازی در یک سطح و ظرفیت بسیار بالایی قرار داریم و علاقمندی زیادی هم در جوانان ما در همه ابعاد و بخش‌های مختلف وجود دارد؛ یک بخش مربوط به سازه است، ولی در داخل شناور‌ها انواع کابل کشی و لوله کشی‌ها و سامانه‌های رانش و سامانه‌های هدایت، همه پیچیدگی خود را دارند لذا سرریز دانش نظامی در صنایع غیر نظامی اتفاق افتاده است و امروز ما می‌توانیم این ادعا را داشته باشیم که دستان توانمند جوانان و متخصصان این کشور می‌توانند هر نوع شناوری را که اراده کند بسازد.

وی در خصوص دستاورد‌های رزمایش مشترک ایران و عمان در حوزه دریایی نیز اظهار داشت: محوریت این رزمایش امداد و نجات است که به صورت سالیانه برگزار می‌شود به نحوی که یک سال در سواحل ما و یک سال در سواحل کشور عمان اجرا می‌شود. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: اولین دستاورد این رزمایش، هم زبان شدن در عرصه دریا است. ما در این حوزه به صورت گام به گام حرکت کرده ایم و الان در مرحله‌ای هستیم که این کار به صورت مشترک قابل انجام است. به این مفهوم که نیرو‌ها در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند مثلا اگر می‌خواهند وارد یک شناور شوند تا به آن کمک کنند با کمک همدیگر این کار را انجام می‌دهند.

دریادار ایرانی افزود: از لحاظ آموزشی و انتقال تجربه هم یک سرفصل جداگانه و بسیار حائز اهمیت است که این مورد نیز اتفاق افتاده است. در این عملیات علاوه بر یگان‌های شناور یگان‌های پروازی هم حضور دارند، این هماهنگی علی رغم پیچیدگی‌هایی که دارد امروز حاصل شده و از جنبه فرماندهی و کنترل بسیار اثر گذار است و خود را نشان می‌دهد.

وی خاطر نشان کرد: پیام اصلی رزمایش‌های مشترک در منطقه این است که امروز برای تامین امنیت و تامین ایمنی کشتیرانی نیاز به حضور کشور ثالثی نیست و کشور‌های منطقه می‌توانند امنیت را برقرار کنند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در خصوص برگزاری رزمایش مرکب امنیت دریایی نیز اذعان داشت: رزمایش مرکب به این مفهوم است که نیرو‌های دریایی چند کشور با ابزار‌های خود اعم از شناور‌های سطحی، زیر سطحی و پروازی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.

دریادار ایرانی گفت: این رزمایش برای دو دوره با سه کشور انجام شد، سال گذشته در این رزمایش پنج کشور حضور داشتند و امسال تعداد مدعوین ما بیشتر هستند که بخش عمده آن‌ها قرار است با تجهیزات خود حاضر شوند. این کار در واقع تشکیل یک تعامل منطقه‌ای بین کشور‌های مختلف و به نوعی شکل گیری یک ائتلاف جدید است.

وی افزود: بخش عمده تمرینات در این رزمایش، در حوزه تامین امنیت دریا و ایمنی دریانوردی است. در این رزمایش نیز هدف اصلی دستیابی به زبان مشترک است که این اتفاق برای اولین بار در سال گذشته رخ داده است و نیرو‌های دریایی ارتش و سپاه از سوی ایران و نیرو‌های دریایی مهمان همچون روسیه و چین، عملیات را با همکاری یکدیگر انجام دادند.

فرمانده دریایی ارتش گفت: در این دوره مرکز امنیت دریایی واقع در چابهار، هدایت را بر عهده خواهد گرفت. سه کشور ایران، روسیه و چین کشور‌های اصلی هستند و از کشور‌های پاکستان، برزیل، عمان، هندوستان و آفریقای جنوبی نیز دعوت شده و این کشور‌ها اعلام کردند که ناوگروه‌های آن‌ها حضور پیدا خواهند کرد. هنچنین از کشور‌های همسایه خود در حاشیه دریای خزر نیز به عنوان ناظر دعوت کرده ایم تا در این رزمایش حاضر شوند.

دریادار ایرانی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به رهگیری ناوگان کشور‌های فرامنطقه‌ای نیز گفت: پهباد‌های مراقبتی و شناسایی رادار گریز ما با افتخار، اقتدار و بدون اینکه آن‌ها متوجه شوند بالای سر ناوگروه‌های فرامنطقه‌ای هستند به نحوی که ما آن‌ها را مشاهده می‌کنیم، ولی آن‌ها خیر.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *