صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آتش‌بس موقت؛ نشانه تسلیم آمریکا و رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت فلسطین

۰۹ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۰:۳۷
کد خبر: ۴۷۴۶۹۱۶
کارشناسان دلایل زیادی را عنوان می‌کنند که نشان می‌دهد حماس دست بالاتر در توافق آتش‌بس موقت بوده و در واقع خواسته‌های خود را به رژیم صهیونیستی و آمریکا تحمیل کرده است.

خبرگزاری میزان - در ساعات اولیه ۲۲ نوامبر (اول آذرماه)، قطر به‌طور رسمی اعلام کرد که توافقی برای تبادل زندانی‌ها از سوی رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین حاصل شده است؛ جزئیات موجود حاکی از آن است که این پیشنهاد تا حد زیادی منعکس‌کننده پیشنهادی بود که حماس چند هفته قبل ارائه کرده بود و در ابتدا از سوی رژیم صهیونیستی رد شد.

این اعلامیه تنها یک هفته پس از هجوم تانک‌ها و نظامیان رژیم صهیونیستی به محوطه بیمارستان الشفاء در شهر غزه که خشم بین‌المللی را برانگیخت، اعلام شد؛ رژیم صهیونیستی مدعی شده بود که مرکز فرماندهی حماس در این بیمارستان واقع شده و بار‌ها ادعا کرده بود که آن را نابود خواهد کرد. 

در نهایت، تنها چیزی که رژیم صهیونیستی در پی یورش به الشفاء توانست پیدا کند، تجهیزات بیمارستانی بود. 

حمایت آمریکا از ادعاهای رژیم صهیونیستی

آمریکا به‌طور کامل از نقض مصونیت بیمارستان الشفاء از سوی رژیم صهیونیستی حمایت و حتی ادعا کرد که اطلاعات مستقلی درباره «پنتاگون فلسطینی» در زیر این بیمارستان دارد، اما هیچ مدرکی در تایید این ادعا ارائه نکرد. 

«الجزیره» در گزارشی در این رابطه نوشت که در آن زمان، ادعا‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا به همراه یورش اشغالگران به این گمانه‌زنی منجر شد که این رویداد‌ها ممکن است محصول یک توافق غیررسمی آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده باشد.

براساس این توافق غیررسمی، دولت بایدن از تصرف الشفاء از سوی رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند و این جنایت جنگی را از نظر سیاسی و دیپلماتیک با دروغ‌های خود پوشش می‌دهد؛ بنابراین به ارتش رژیم صهیونیستی اجازه می‌دهد تا به این توهم که دستاوردی کسب کرده، برسد.

اما به محض اینکه مشخص شد که هیچ نشانه نظامی در داخل بیمارستان وجود ندارد، آمریکا با نهایی کردن توافق حماس و رژیم صهیونیستی موافقت کرد.

دست برتر حماس در توافق آتش‌بس موقت

این توافق از چند جهت حائز اهمیت است؛ شاید مهم‌تر از همه، آمریکا و رژیم صهیونیستی که بار‌ها ادعا کرده بودند که حماس را ریشه‌کن خواهند کرد، در نهایت مجبور به توافق با آن شدند. 

یک کارشناس می‌گوید که میانجیگری قطر و مصر اگرچه ضروری بود، اما در نهایت یک امر رسمی است؛ آمریکا و رژیم صهیونیستی با مصر و قطر مذاکره نکردند، بلکه با «یحیی سنوار»، فرمانده حماس در نوار غزه و طراح عملیات طوفان الاقصی مذاکره کردند.

گزارش‌های مطبوعاتی رسانه‌های عبری‌زبان در روز‌های قبل از توافق این بود که حماس از حمله این رژیم به نوار غزه، مستاصل بوده است. 

با این حال، گزارش‌های موجود درباره این توافق چیز دیگری را نشان داد؛ رژیم صهیونیستی متعهد شده است که سه برابر بیشتر از مقاومت، زنان و کودکان زندانی را آزاد کند، هیچ نظامی صهیونیست در مبادله گنجانده نشده است، منابع بشردوستانه بسیار بیشتری از جمله سوخت به نوار غزه خواهد رسید، مبادله زندانی‌ها طی یک آتش‌بس موقت، اما مستمر اجرا می‌شود نه آتش‌بسی که در آن کشتار برای مدت کوتاهی در هر روز متوقف شود و اینکه جت‌ها و پهپاد‌های رژیم صهیونیستی هر روز برای چند ساعت از پرواز در حریم هوایی نوار غزه منع شدند. 

این بسیار نزدیک به توافقی است که حماس در ابتدا چندین هفته پیش ارائه کرد و به نظر می‌رسد که بخش عمده‌ای از خواسته‌های آن از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا پذیرفته شده است. 

به نظر می‌رسد که حماس ناامید نبوده است؛ در عوض، به نظر می‌رسد به اندازه کافی مطمئن بوده که به اولویت‌های خود پایبند باشد تا زمانی که این اولویت‌ها از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی پذیرفته شوند.

براساس این توافق، حماس همچنین آمریکا و رژیم صهیونیستی را مجبور کرده تا با ارسال مقادیر زیادی از تجهیزات ضروری بشردوستانه به نوار غزه موافقت کنند.

به عبارت دیگر، حماس طی یک ماه گذشته به‌طور تصاعدی در جبهه بشردوستانه دستاورد‌های بیشتری در مقایسه با دیپلماسی آمریکا برای تامین نمایشی کمک‌های بشردوستانه برای غیرنظامیان فلسطینی غزه داشته است. 

این موضوع تایید می‌کند که کل تلاش آمریکا در اصل یک نمایش بود؛ یک حمله انحرافی برای قادر ساختن اشغالگران به کشتار جمعی و تبدیل نوار غزه به یک زمین بایر و یک میدان کشتار. 

حماس، آمریکا و صهیونیست‌ها را مجبور کرده است تا اجازه رسیدن مقادیر قابل توجهی غذا، آب، دارو و سوخت به جمعیت غیرنظامی نوار غزه را صادر کنند. 

اگرچه نوار غزه به‌طور قابل توجهی ویران شده، اما حماس هنوز پابرجا است.

در همین حال برخی کارشناسان می‌گویند که ممکن است اجرای این توافق باعث شود که کابینه «بنیامین نتانیاهو» تحت فشار عمومی و درگیری‌های داخلی میان مقام‌هایی که متقابلا از یکدیگر متنفرند و به یکدیگر بی‌اعتماد هستند، فرو بپاشد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *