صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هم‌صدایی هنرمندان ایرانی در حمایت از مردم فلسطین

۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲:۲۱
کد خبر: ۴۷۴۶۷۳۵
کارگاه طراحی پوستر با موضوع کودکانِ غزه به همت جمعی از هنرمندان برگزار شد.

خبرگزاری میزان- طبق اعلام اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل کانون، کارگاه طراحی پوستر با موضوع کودکانِ غزه به همت جمعی از هنرمندان در مرکز تجربیات هنری و ایده‌های نو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

حامد الحسینی از هنرمندان این عرصه ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این کارگاه، گفت: ابعاد و عمق فجایع صهیونیست­ها در فلسطین اشغالی به‌ویژه در نوار غزه به حدی وحشیانه و غیرقابل باور است که اگر کسی پیدا شود که واکنشی در قبال آنچه رخ داده نداشته باشد، باید دلیل بیاورد.

این هنرمند تاکید کرد: به نظر من، اوضاع با توجه به جهت‌گیری‌ها از لحاظ سیاسی، اعتقادی و موضوع‌های مختلفی که در گذشته وجود داشت، بعضا محل مناقشه و اختلاف بود، خارج شده و جهان و جهانیان با توجه به ابعاد این فجایع به سمت نوعی روشن‌گری سیر می‌کنند یعنی اگر در گذشته کسانی بوده‌اند که برای کشتار مردم بی‌دفاع فلسطین توجیه‌هایی را می‌آوردند امروز یک صدا ایستاده‌اند و فارغ از هر نوع سلیقه و سبک سیاسی خود، نوک پیکان‌شان را به سمت اسرائیل نشانه گرفته‌اند.

وی تصریح کرد: ما که ادعای مسلمانی داریم و اعتقاد‌هایی که بر آن‌ها پافشاری می‌کنیم به‌طور طبیعی مسئولیت‌مان سنگین‌تر خواهد بود. دیگر کسی نمی‌تواند خود را گول بزند و اگر کسی پیدا شود که واکنشی نشان ندهد؛ باید دلیل بیاورد. در واقع شرایط فعلی ایجاب می‌کند که هر کس در حد توان خود، هر آنچه را که می‌تواند در حمایت از مردم بی‌دفاع غزه انجام دهد.

الحسینی افزود: به نظر من مسئولان فرهنگی با برگزاری چنین کارگاهی زمینه ورود هنرمندان به این مبحث‌ها را تسهیل می‌کنند، اما هنرمندان هم بایستی از این نقطه هم فراتر رفته و فضایی را برای خود مهیا کنند تا بتوانند افکارشان را در این زمینه بیش از پیش توسعه دهند. هنرمندان ما می‌توانند بیش از این‌ها واکنش نشان دهند و احساس می‌کنم در ایران باید به تناسب نگاهی که به جهان دارد، فعالیت‌های گسترده‌تری انجام شود. چون توقع از ما؛ در سطح جهانی بیشتر است، ولی به هر حال آنچه تاکنون انجام شده است قابل قدردانی و تأمل است و می‌تواند زمینه‌ساز دیگر فعالیت‌ها با عمق بیشتری باشد.


تبیین مظلومیت کودکان غزه با زبان هنر

سعید دین‌پناه نیز گفت: آنچه در ارتباط با برجسته کردن مبارزه‌های فلسطینی در غزه به همت هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر انجام شده قابل قدردانی است، ولی کافی نیست. باید در این زمینه به همت مدیران فرهنگی با به مشارکت طلبیدن متفکران این عرصه کار‌های عمیق‌تری انجام شود.

این هنرمند تاکید کرد: اگر ما بتوانیم در همراهی با متفکران در عرصه‌های مختلف به ابعاد پنهان و ریشه‌دار موضوع فلسطین بپردازیم؛ آن وقت است که نتیجه کار فراتر از آن چیزی خواهد شد که امروز حاصل شده است؛ بنابراین لازم است صدا و سیما، پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و غیره؛ هر یک به فراخور خود، تلاش کنند تا با همراه کردن متفکران صاحب‌نظر، این فعالیت‌های فرهنگی و هنری را به جریانی ماندگار بدل کنند.

وی تصریح کرد: تاکنون فعالیت‌های خوبی به مدد هنرمندان و نویسندگان در حمایت از مردم غزه انجام شده است، ولی لازم است این فعالیت‌ها با حضور متفکران به جریانی ماندگار بدل شود، جریانی که پیوسته حقارت صهیونیست‌ها را به نمایش می­کشد. به‌طور طبیعی هر هنرمندی به واسطه هنری که دارد به‌ویژه تصویرگران و گرافیست‌ها از زبانی جهانی برخوردارند. ما باید در کنار پرداختن به این جنگ فیزیکی به مقوله جنگ‌شناسی نیز بپردازیم و شرایط ترکتازی را از دشمنان بگیریم.

این هنرمند گفت: نگاهی به رسانه‌ها داشته باشید. امروز رسانه‌ها ابزاری در دست دشمن هستند و دشمن هر آنچه را که می‌خواهد به مدد آن بر ملت‌ها دیکته می‌کند و هر هنرمند و فعالی که خلاف نظر صاحبان قدرت و رسانه‌ها حرف بزند؛ از عرصه فعالیت به دور می‌شود. اما آیا ما به این مسئله پرداخته‌ایم؟ آیا جنگی که امروز مردم غزه با آن مواجه­اند؛ شبیه همان جنگی است که در سال ۲۰۰۸ اتفاق افتاد؟ در سال ۲۰۰۸ بسیاری از کشور‌های اروپایی در مقابل آنچه که در فلسطین اتفاق می‌افتاد، سکوت کردند و در پایان با یک بیانیه آن را محکوم کردند، ولی امروز بیداری جهانی باعث شده است که مردم این کشور‌ها نیز انفعال خود را، به کناری بگذارند و نسبت به این نسل‌کشی واکنش نشان دهند.

دین‌پناه افزود: واقعیت این است آنچه در غزه اتفاق افتاده نه یک جنگ که هر جنگی چهارچوبی دارد بلکه نسل‌کشی است که سال‌هاست اتفاق افتاده و امروز به فجیع‌ترین وضع تشدید شده است. ما باید با به‌کارگیری از زبان هنر این ظلم را نشان دهیم و اذهان عمومی را نسبت به ماجرا‌های پشت پرده این کشتار بی‌رحمانه روشن کنیم. البته هنرمندان ما؛ از سال‌ها پیش در این زمینه کار‌هایی کرده‌اند و حمایت خود را، از مردم مظلوم فلسطین نشان دادند، ولی امروز صرفاً نشان دادن مظلومیت کودکان غزه کافی نیست باید به سمتی حرکت کنیم که حقایق پشت این رفتار وحشیانه و حقارت رژیم صهیونیستی را، برای جهانیان روشن کنیم.

هنر، آگاهی بخش است و بیدارکننده وجدان بشری

حسین یوزباشی هنرمند دیگر این عرصه نیز گفت: حساسیت و واکنش هنرمندان نسبت به واقعه‌ای انسانی نظیر نسل‌کشی در غزه هم به لحاظ اعتقادی و هم به لحاظ انسانی محل تامل و توجه است.

وی تاکید کرد: واکنش هنرمندانه به‌واسطه خلق اثر، حداقل حرکتی است که در این مقطع زمان، می‌توان انجام داد تا به این وسیله، شاید گوشه‌ای از حقیقت آنچه در حال وقوع است، بازتاب یافته و به روند آگاهی عمومی و بیداری وجدان بشری کمک کند.



پیش‌تر کوروش پارسانژاد مدیر مرکز تجربیات هنری و ایده‌های نو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در باره کارگاه طراحی پوستر گفته بود: از مدیران هنری، مدرسان دانشگاه و طراحان گرافیک دعوت شده است تا با محوریت کودکانِ غزه به خلق اثر بپردازند.

این کارگاه با حضور هنرمندانی همچون حسین یوزباشی، صابر شیخ‌رضایی، سعید دین‌پناه، حامدالحسینی، علیرضا پوراکبری، احمد قائمی‌مهدوی، وحید حقی‌تومتری، امیر نجفی، لیلا نیرومند و نجمه آقاخانی برگزار شد.

کارگاه طراحی پوستر با موضوع کودکانِ غزه روز‌های اول و دوم آذر ۱۴۰۲ در مرکز تجربیات هنری و ایده‌های نو کانون واقع در خیابان استاد مطهری، خیابان سلیمان خاطر، پلاک ۹۱ برگزار شد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *