صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وزیر فرهنگ: بودجه جشنواره تئاتر هفت برابر شده است/ دوازده کتاب در نوبت چاپ دارم

۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۱:۲۶
کد خبر: ۴۷۴۶۲۳۵
محمدمهدی اسماعیلی: ضمن تاکید بر هفت برابر شدن بودجه جشنواره تئاتر از دوازده کتاب تدوین شده و در نوبت چاپ خود خبر داد.

خبرگزاری میزان - نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با خبرنگاران حوزه کتاب، صبح امروز (شنبه ۴آذرماه) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعدادی از معاونان این وزارتخانه و خبرنگاران حوزه کتاب در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد. 

در این نشست محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تاکید بر رویکردهای این وزارتخانه مبنی بر توسعه و بهسازی مراکز مطالعه گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کرده تا در جهت توسعه، بهسازی و نوسازی کتابخانه‌ها خصوصا در مدارس اقداماتی اجرایی را در دستور کار قرار دهد و برنامه‌های متعددی را در جهت رفع مشکلات و آسیب‌های حوزه فرهنگ به اجرا گذاشته است. 

اسماعیلی افزود: ما به دنبال دیده شدن نیستیم بلکه از نقدهای انجام شده حمایت کرده به دنبال رفع نواقص هستیم. 

وی برگزاری نمایشگاه‌های متعدد در حوزه فرهنگ و هنر را یکی از رویکردهای وزارت فرهنگو ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم دانست و تاکید کرد: تلاش کردیم تا با راه‌اندازی نمایشگاه‌های متعدد در استان‌های مختلف که  از مطالبات مردم بوده، در این مسیر به درستی حرکت کنیم. در حوزه‌های مختلف سینمایی و تئاتر نیز فعالیت‌های عمرانی بسیاری انجام گرفته است. 

اسماعیلی آمارهای اعلام شده درباره رشد کتابخوانی را مستند دانسته و تاکید کرد: آمارهایی که در مورد کتاب‌خوانی بیان می‌شود و یا در بخش‌های دیگر فرهنگی مطرح شده است، همگی بر اساس مستندات هستند. این آمار بر اساس پیمایش‌ها شکل گرفته به عنوان مثال زمانی که در مورد سرانه مطالعه آماری را مطرح کردم کاملا مستند بوده و بدون در نظر گرفتن میزان مطالعه ادعیه و کتاب‌های آموزشی همچنین مطالعه در فضای مجازی  بوده و اعلام شده است. 

وی تصریح کرد: من یک معلم هستم  و  معتقدم بیان آمارهای غیرواقعی در شأن حکمرانان در نظام دینی ما نیست، بنابراین آنچه را که اعلام می‌کنم بر اساس مستندات است. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد طرح‌های نیمه تمام در حوزه این وزارتخانه گفت: در بخش‌های متعدد طرح‌های عمرانی نیمه تمام فراوانی وجود دارد که به دنبال تامین اعتبار جهت تکمیل و راه‌اندازی این بخش‌ها هستیم تا ارائه خدمات فرهنگی  به جامعه بیشتر شود. حمایت از کتابداران یکی  از برنامه‌هایی است که مدنظر قرار داده شده و قدم‌هایی نیز برای رسیدن به نقطه مطلوب برداشته شده است. 

اسماعیلی مطالعه را اولویت مهم مسئولان حوزه فرهنگ دانست و تاکید کرد: مطالعه کتاب، ازجمله برنامه‌های روز من است. دوازده کتاب تدوین کرده‌ام که بسیاری از آن‌ها در نوبت چاپ قرار دارند و به دلیل برخی ملاحظات ترجیح داده‌ام پیگیر، چاپ کتاب‌ها نباشم. 

اسماعیلی به بودجه در نظر گرفته شده برای حوزه تئاتر اشاره و بیان کرد: بودجه جشنواره‌های تئاتر هم‌اکنون ۷ برابر شده است. در حوزه اقتصاد فرهنگ نیز اتفاقات بسیار خوبی شکل گرفته در این زمینه حدود ۲۳ هزار میلیارد به صندوق هنر اختصاص‌یافته تا در عرصه زیرساخت‌ها و تولید محتوا هزینه شود. 

وی افزود: بدین ترتیب و با فعالیت‌های انجام شده، بهره‌مندی جامعه از خدمات فرهنگی به عدد سه و نیم خواهد رسید. بر اساس هدفگذاری‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا پایان ۱۴۰۴ این عدد به ۵ ارتقا پیدا خواهد کرد. قطعا گسترش، نوسازی و بهسازی کتابخانه‌ها در تمام استان‌های کشور از برنامه‌های مهم و در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. 

اسماعیلی ضمن اشاره به راه اندازی فاز دوم کارخانه چوب و کاغذ مازندران، افزود: تولید کاغذ داخلی تا پیش از این و در سال‌های گذشته حدود ۵ هزار تن بوده، اما اکنون به ۸۰ هزار تن رسیده و نیاز ۱۵۰ هزار جلد کتاب درسی را تامین کرده است. هفته آینده نیز سفری به مازندران خواهیم می‌شود و فاز دوم کارخانه چوب و کاغذ مازندران به بهره‌برداری خواهد رسید. 

وی در مورد تسهیلات ارائه‌شده به مجتمع تولید کاغذ زاگرس گفت: ۱۴۰۰ میلیارد تسهیلات برای مجتمع تولید کاغذ زاگرس اختصاص یافت، تا در اولین بهره‌برداری شاهد تولید حدود ۴۵ هزار تن کاغذ باشیم و برای این منظور پیگیری‌های فراوانی از سوی معاونین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده است. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دسترس بودن مسئولان را یکی از نکات مهم این وزارتخانه دانست و بیان کرد: در همان ابتدایی حضورم در مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد برخی از برنامه‌ها را از تریبون نماز جمعه اعلام کردم تا خبرنگاران پیگیر مسائل باشند و در نهایت همین امر سبب شد تا بسیاری از طرح‌ها اجرایی شود. 

محمدمهدی اسماعیلی ضمن تاکید بر پاسخگویی مسئولان فرهنگی به مردم، تشریح کرد: مسئولان باید در اتاق‌های شیشه‌ای حضور داشته و یقه آن‌ها در  دست مردم باشد تا  امکان پیگیری مطالبات مردمی فراهم شود. 

وی در پایان اظهار کرد: شورای هنر ۱۳ سال تعطیل بود و  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  برای زنده کردن این عرصه با جدیت مسیر خود را ادامه داد تا ۱۰ عنصر اصلی مطرح در آن را تبدیل به مصوبه کرده و سندهایی در حوزه موسیقی، بنیاد پویانمایی، تئاتر و… را زنده کرد. امیدواریم اسناد بالادستی شورای هنر تا پایان سال تکمیل شود. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *