باقری: قطعنامه وقفه بشردوستانه جنگ در غزه یک شکست برای آمریکا بود/ نقشه سیاسی-امنیتی منطقه دیگر منطبق با قبل از ۱۵ مهر نخواهد شد
خبرگزاری میزان_ علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امورخارجه با حضور در برنامه صف اول در خصوص قطعنامه شب گذشته شورای امنیت با عنوان قطعنامه «وقفه بشردوستانه» در جنگ غزه گفت: شب گذشته بعد از حدود ۴۰ روز، قطعنامهای در شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب شد که مفاد اصلی آن وقفه بشردوستانه در جنگ غزه است. این قطعنامه از این جهت اهمیت دارد که غربیها به ویژه آمریکاییها با همه قطعنامههای قبلی که کوچکترین مسالهای در مورد وقفه جنایت و کشتار مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی بود مخالفت میکردند و قطعنامه کشورهای دیگر از جمله روسیه را وتو میکردند.
وی افزود: از این جهت، این قطعنامه یک پیروزی و یک شکست بود. پیروزی برای جبهه مقاومت و شکست برای آمریکایی ها. گمان میکنم دلیل اصلی هم که آمریکاییها مجبور شدند این عقب نشی را بپذیرد فضای افکار عمومی جهانی علیه کشتار مردم بی گناه غزه به طور وسیع بود.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ادامه داد: نکته دوم دیگری که باز هم نشانه ناکامی آمریکاییها بود این بود که در قطعنامههای قبلی اقدام حماس را اقدام تروریستی قلمداد میکردند و یا آن را محکوم میکردند که در این قطعنامه هیچ اشارهای به این موضوع نشده است.
باقری یادآور شد: بعد از ۴۰ روز سازمان ملل و شورای امنیت توانست یک اقدامی از خود بروز دهد که خود این مساله هم یک نقص، کاستی و ناکامی برای سازوکارهای بین المللی است؛ سازوکارهایی که ایجاد شدند تا امنیت و صلح را در جهان تامین کنند در حالیکه آشکارترین و عیانترین کشتارهای وحشیانه در حال انجام است، ۴۰ روز هیچگونه اقدام عملی انجام ندادند.
وی تصریح داشت: این قطعنامه هرچند که منتهی خواست جریان مقاومت در آن لحاظ نشده، اما از جهت اینکه برخی از مطالباتی که آمریکاییها در قطعنامههای قبلی طلب میکردند در این قطعنامه نیست نوعی عقب نشینی از سوی آمریکاییها محسوب شده و یک نوع موفقیت و برتری در صحنه سیاسی بین المللی برای مقاومت محسوب میشود.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه اذعان داشت: بعضا گفته میشود جنگ در غزه یا جنگ بین رژیم صهیونیستی و فلسطینیها یا بین رژیم صهیونیستی و حماس؛، ولی واقعیت این است که جنگ نیست، چون مردمی که بیش از ۱۵ سال تحت محاصره شدید بودند و حتی نمیتوانستند لوازم مورد نیاز زندگی خود را به آسانی تأمین کنند برای اینکه بتوانند از شرف و موجودیت خود دفاع کنند با هرچه در اختیار دارند در مقابل اشغالگران و دشمنان بشریت ایستادند.
باقری گفت: در مناسبات بین المللی و قواعد حقوق بین الملل هم کسی که سرزمینش اشغال شده این حق را دارد که مقابل اشغالگر بایستد و حق دفاع دارد و این دفاع مشروع است.
تسخیر بیمارستان شفا تبدیل به یک پیروزی برای ارتش چهارم جهان شده است
وی اظهار داشت: در سوی دیگر رژیم صهیونیستی که خود را ارتش سوم یا چهارم دنیا میداند و غربیها هم کمکش میکنند، ۴۰ روز هیچ محدودیتی درجنگ قائل نشدند. طرف رژیم صهیونیستی کودکان و مردم غیرنظامی بودند. این رژیم در این چهل روز هرکاری که خواست را انجام داد و نهایتا شب گذشته اعلام کردند که توانستند بر بیمارستان شفا مسلط شوند و تسخیر بیمارستان شفا یک پیروزی برای ارتش چهارم جهان شده است.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه اظهار داشت: قطعنامه شب گذشته شورای امنیت یک امدادی بود که آمریکاییها به اسرائیلیها رساندند، ولی به هر حال ما اعتقادمان بر این است که باید کشورهای اسلامی و کشورهای مستقل در جهان به دنبال این باشند که در فوریترین زمان جلوی کشتارها را بگیرند.
باقری گفت: رژیم صهیونیستی در مقابل یک قطعنامه الزامی شورای امنیت قرار گرفته که باید از آن تمکین کند.
نقشه سیاسی امنیتی منطقه دیگر منطبق با قبل از ۱۵ مهر نخواهد شد
وی گفت: اسرائیلیها میخواستند جنگ را به بیرون غزه بکشانند و میگفتند این یازده سپتامبر خاورمیانه است و دلیل اصلی آنان این بود که عملیات نیروهای مقاومت نهتنها ذهنیت، افکار و سامانههای مختلف رژیم صهیونیستی و حتی آمریکا را دچار چالش کرد بلکه نظمی که آنها ساخته بودند را دچار بههمریختگی کرد. رژیم صهیونیستی قصد داشت به این بهانه این شکست را با دخالت در نقشه آتی منطقه جبران کند. نقشه سیاسی امنیتی منطقه دیگر منطبق با قبل از ۱۵ مهر نخواهد شد. یکی از نکات مهم این است که عصر بعد از ۱۵ مهر، صرف نظر از همه پیامدهای جنایاتهای رژیم صهیونیستی، نقشه با نقشه قبل متفاوت خواهد بود.
معاون سیاسی وزیر امورخارجه افزود: اینکه مردم جهان به خاطر حمایت از فلسطین بیرون میآیند، به این دلیل است که رژیم صهیونیستی همه مرزهای جنایت را زیر پا گذاشته است و این برای انسانیت غیرقابل تحمل است. مردمی که انسانیت برای آنها معیار و محور باشد نمیتوانند این سبعیت را تحمل کنند. طبق مقررات حقوق بینالملل بیمارستان، مجروح، مصدوم، آمبولانس و پزشک مصون از تعرض هستند، اما آنان بیمارستانها را میزنند و این را مردم جهان میبینند.
کشورهای عربی و اسلامی به یک وحدت نگاه رسیدند
باقری درباره رفتار دولتها در قبال جنگ علیه غزه گفت: دولتهایی بهخصوص در آمریکای لاتین با رژیم صهیونیستی قطع رابطه کردند و تعداد قابل توجهی از دولتها سفرای خود را فراخواندند و این یک نوع اقدام واکنشی و جدی بود. در اروپا چند هفته پیش یک قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید، وقتی به ترکیب آرای اروپاییها دقت میکنید با یک مسئله عجیب مواجه میشوید؛ مثلا یک کشوری مثل فرانسه به قطعنامه رای مثبت میدهد، آلمان رای ممتنع و اتریش رای منفی میدهد، این وضعیت نشان دهنده سردرگمی غربیهاست، در مقابل کشورهای عربی و اسلامی به یک وحدت نگاه رسیدند.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه بیان کرد: در میان کشورهای اسلامی بیانیهای که از سوی سران کشورهای اسلامی و عرب صادر شد میبینید که به یک وحدت نظر رسیدند. در واقع سیاست همسایگی دولت پیشزمینه چنین حرکاتی بود؛ ایران وارد یک تعامل جدی و نتیجهبخش با همه کشورهای منطقه شد. فضای کلی در میان دولتها در دنیا به نفع جریان مقاومت میرود و از آن طرف رژیم صهیونیستی در میدان چیزی به دست نیاورده است.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا عملیات طوفان الاقصی کاری کرده که نبرد حق و باطل بیشتر نمود پیدا کند، گفت: ما در صحنه بینالمللی چند مسئله اساسی داریم؛ یکی مقابله و مواجه آمریکا با چین است. دومی مقابله آمریکا با روسیه است و یکی دیگر هم مسئله اسرائیل است. وقتی به این سه مسئله نگاه میکنید میبینید که آمریکاییها در طرف و جناحی هستند که در جهت ضعف قرار دارند. در این هماوردی هم روسیه و هم چین که دو جبهه مقابل آمریکاییها هستند، سمت فلسطین و مقاومت هستند و طرف آمریکا نیستند و مواجهه آنان جدی و عینی است. آمریکاییها در اوکراین خیلی هزینه کردند، اما هیچ آینده روشنی ندارند.
اجلاس بریکس درباره فلسطین در آینده نزدیک برگزار میشود
باقری یادآور شد: قرار است در آیندهای نزدیک سران بریکس اجلاسی را درباره فلسطین برگزار کنند، این نشان میدهد که این جبهه فاصله خود را با آمریکا زیاد میکند، تمام سازوکارها اکنون با فاصله قابل توجهی مقابل آمریکا ایستادهاند. من میگویم آرایش دولتها در عرصه سیاسی به گونهای است که حامی جریان اسرائیل نیستند و از موضع مقاومت حمایت میکنند. فضای بعد از طوفان الاقصی این است که ما با یک آرایش جدید سیاسی و راهبردی در گستره جهان مواجهیم که صفبندیهای جدیدی شکل گرفته و در این صفبندیها آمریکا و اسرائیل در موضع برتر نیستند. رژیم صهیونیستی اکنون در دوراهی باخت-باخت قرار گرفته، اگر مردم را نکشد باید جنگ را تمام کند و اگر جنگ را تمام کند باخته است و اگر تمام نکند با چه چیزی میخواهد بجنگد؛ با هواپیمای حماس یا با تانک حماس؛ حماس توده مردم فلسطین هستند.
وی خاطر نشان کرد: جبههای که آمریکا و اسرائیل در آن قرار دارند آینده روشنی را در منظومه سیاسی و راهبردی آینده دنیا ندارد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه درباره اقدامات ایران در قبال مسئله فلسطین گفت: سفرهایی که وزیر خارجه در این باره داشتند و همچنین در تماسهای خودشان و هم نشستهایی که آقای رئیس جمهور داشتند و گفتوگوهایی که انجام دادند یک سطح از کار است. این تهاجم نابرابر هم اگر متوقف شود، اقدامات ایران برای فرآیند بعد از جنگ ادامه پیدا خواهد کرد، اما تا آن زمان ما باید از همه ظرفیتهای دولتی و غیردولتی در سطح ملی و بینالمللی استفاده کنیم. ما تلاش داریم که از ظرفیت جریانهای مردمی در کشورهای مختلف برای پیشبرد اهداف سیاسی در تعاملی که با دولتها داریم استفاده کنیم. تعامل با کشورهای منطقه، تعامل با کشورهای دارای نقش بینالمللی مثل روسیه و چین و همینطور تعامل با کشورهای مهم و دارای اثرگذاری قابل توجه در خارج از منطقه، همه یک بستهای است که بتوانیم فضایی ایجاد کنیم تا شرایط مناسب را برای تحقق مطالبات مقاومت ایجاد کند.
انتهای پیام/