صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حمایت دستگاه قضا از گرو‌ه‌های مردم‌نهاد در راستای ایجاد اشتغال|

قرارگاه مردمی شهید حمید هاشمی با تلاش دادستانی همدان برای ۲ هزار نفر در استان شغل ایجاد کرد

۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۵:۱۰
کد خبر: ۴۷۴۴۵۱۴
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
سال ۱۳۹۸ بود که با ورود و دستور دادستان همدان ساختمان بلااستفاده یکی از ادارات استان که به دلیل عدم رسیدگی مخروبه و تبدیل به جولانگاه معتادان شده بود به قرارگاه شهید هاشمی تحویل داده شد و اینک پس از حدود ۴ سال متولیان قرارگاه با رویکرد اشتغالزایی برای ۲ هزار نفر در استان همدان فرصت شغلی ایجاد کردند.

خبرگزاری میزان_ استفاده از ظرفیت‌های مغفول و بلا‌استفاده در استان‌ها در جهت ایجاد امنیت، اشتغال و توسعه استان‌ها همواره یکی از تاکیدات ریاست قوه قضاییه به مدیران کل و دادستان‌ها بوده است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز فروردین ماه سال جاری در دیدار با مسئولان نظام با تاکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در کشور در جهت مهار تورم و رشد تولید تصریح کردند: از همه ظرفیّت‌های کشور برای این کار (تحقق شعار سال)  استفاده بشود؛ ما ظرفیّت‌های زیادی در کشور داریم. بعضی از امکاناتِ ما امکانات سخت‌افزاری است؛ منابع طبیعی داریم، موقعیّت جغرافیایی داریم، زیرساخت‌های اقتصادی داریم (کارخانجات، دستگاه‌ها) بعضی امکانات نرم‌افزاری است؛ نیروی انسانی خلّاق داریم، جوان‌های پُرانگیزه داریم، ظرفیّت‌های علمی داریم، ظرفیّت‌های فنّاوری داریم، فکر‌های نو داریم. این‌ها همه باید در خدمت مهار تورّم و رشد تولید قرار بگیرد. امکانات اجرائی داریم، امکانات تقنینی داریم، امکانات قضایی داریم، امکانات رسانه‌ای داریم، تجربه‌ها و عناصر مجرّب داریم که همه این‌ها برای تحقق این شعار به کار گرفته شود.

ایشان همچنین یکی از مهم‌ترین الزامات اجرای این شعار را مشارکت دادن مردم در تولید برشمردند و خاطرنشان کردند: آن چیزی که قطعاً رشد تولید را به وجود می‌آورد، حضور مردم در تولید است؛ در بخش‌های مختلف، و از تولیدات اندک و کوچک تا تولیدات بزرگ به وسیله مردم [انجام شود]. خود همین رشد تولید، تأثیر می‌گذارد در مهار تورّم؛ یعنی روی آن هم اثر می‌گذارد.

اداره کل دادگستری استان همدان نیز در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکیدات ریاست قوه قضاییه در استفاده حداکثری از منابع و ظرفیت‌های موجود و بلا‌استفاده در استان ساختمان یکی از ادارات استان را که سال‌ها خالی و به مخروبه تبدیل شده بود در اختیار قرارگاه مردمی شهید حمید هاشمی قرار داد تا به پایگاهی برای رونق تولید و ایجاد اشتغال برای جوانان این استان تبدیل شود.

تلاش دستگاه قضایی استان همدان برای سامان دادن به قرارگاه مردمی شهید هاشمی در همدان

بر پایه این گزارش چند سالی می‌شد که قرار گاه مردمی شهید حمید هاشمی در استان همدان به دنبال جا و مکانی برای خود بود، اما موفق به این کار نشده بود تا اینکه مکانی نسبتا مناسب شناسایی می‌شود، ساختمانی که سال‌ها بود ندید گرفته شده و تا اواخر سال ۱۳۹۸ مخروبه‌ای بیش نبود.

معتادان در آن پرسه می‌زدند و دیوارهایش دود اندود شده و قلب ساختمان سیاه سیاه. آجر روی آجرش بند نبود و سقفش هم بر اثر بارش باران تقریبا تخریب شده بود. پنجره‌هایش سال‌ها بود که رنگ شیشه به خود ندیده بودند و در و دیوارش حکایت از گذر سال‌هایی داشت که انگار کسی جز معتادان و افراد بی‌خانمان مهمان این چهاردیواری نمور نبودند.

تا اینکه دادستان همدان برای صیانت از اموال بیت‌المال دستوری صادر کرد مبنی بر سر و سامان دادن به ساختمان‌های دولتی بلااستفاده که در حال تخریب بودند.

 اینجا بود که این مخروبه نیز در اختیار قرارگاه شهید حمید هاشمی قرار گرفت و امروز پس از نزدیک به ۴ سال اگر به این مکان سری بزنید نه خبری از معتادان و دود و دم آنهاست و نه خبری از مواد فروشی. حالا همسایگان هم آرامش دارند و فرزندانشان را بی دغدغه و در اوج امنیت راهی مدرسه می‌کنند.

تاسیس ۷ شعبه قرارگاه شهید هاشمی در سطح استان همدان

قرارگاه شهید هاشمی با در اختیار داشتن مکانی برای ادامه فعالیت‌های خود جانی دوباره گرفت و به مکانی برای کمک رسانی به اقشار نیازمند و محروم جامعه تبدیل شد. آن اقدام و آن دستور سرآغاز کار‌های بزرگ و نیک شد که همچنان ادامه دارد.

با ورود خیرین استان نیز ۷۰۰ میلیون تومان برای آغاز به کار این قرارگاه هزینه شد و اینک قرارگاه بزرگ مردمی شهید هاشمی در ۷ شهرستان استان نیز شعبه‌هایی تأسیس کرده است.    

صادق نظری فرمانده قرارگاه مردمی شهید حمید هاشمی در گفت‌وگو با میزان گفت: این قرارگاه از سال ۱۳۹۱ فعالیت خود را به صورت پراکنده وغیر رسمی آغاز کرد و از سال ۱۳۹۳ فعالیت‌های این قرارگاه شکل رسمی و گسترده‌تری به خود گرفت.

وی افزود: قرارگاه شهید هاشمی از سال ۱۳۹۶ از مکان سپاه استان همدان خارج و تا سال ۱۳۹۸ پیگیر امور مردمی بود تا اینکه در سال ۱۳۹۸ با دستور دادستان همدان ساختمان در حال تخریب یکی از ادارات استان به این قرارگاه تحویل داده شد.

از تولید و اشتغال تا کمک به ترک اعتیاد معتادان و تربیت مربی متخصص

نظری با بیان اینکه این قرارگاه از ۱۶ کارگروه و ۳ کمیته با ۴۶ زیرمجموعه تشکیل شده است تصریح کرد: مسئولان این قرارگاه مردمی، تفکری مولد دارند، به طوری که اگر به سراغ اشتغالزایی می‌روند، کارگاه تولیدی راه‌اندازی می‌کنند تا معتادینی را که خود قرارگاه زمینه ترکشان را فراهم ساخته پس از پاک شدن در آن کارگاه‌ها مشغول به کار شوند.

وی ادامه داد: قرارگاه شهید هاشمی در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و هنری و اشتغالزایی برنامه‌های عملیاتی متعددی انجام داده است و تربیت مربیانی که آموزش‌دهنده حرفه و فن به افراد باشند بخشی دیگر از فعالیت‌های این قرارگاه است.

فرمانده قرارگاه شهید هاشمی عنوان کرد: این قرارگاه از کارگروه‌های متعددی از جمله، فرهنگی، خانواده، اعتیاد، محلات، اشتغال، درمان، حقوقی، عمران و مسکن، تبلیغ، کودک و نوجوان، خیرین، شهدا و مطالبه‌گری تشکیل شده و مطابق با برنامه‌ریزی‌های خود کار‌ها را پیش می‌برد.

مهمترین اهداف قرارگاه شهید هاشمی

وی ایجاد انسجام و هدف‌گذاری برای گروه‌ها جهادی در منطقه، استفاده از ظرفیت‌های مردمی در جهت خدمت‌رسانی به عموم مردم، گفتمان‌سازی و مردمی کردن کار‌های جهادی در جامعه، معطر کردن منطقه به عطر خدمت جهادی، ایمان و عمل صالح، خدمت‌رسانی علمی و مبتکرانه، اجرای طرح محله پاک و بدون آسیب، ایجاد اشتغال و استفاده از ظرفیت‌های مردمی در جهت این امر، فعالیت‌های فرهنگی مناسبتی، پیشگیری و مقابله با اعتیاد و مشارکت دادن مردم در خدمت‌رسانی عمومی را از مهمترین اهداف و برنامه‌های قرارگاه مردمی شهید هاشمی برشمرد.

اشتغالزایی برای ۲ هزار نفر در استان همدان

نظری بیان کرد: در همین راستا در حال حاضر به همت کارگاه‌های تولیدی و اشتغال‌های خانگی در این مجموعه برای بیش از ۲ هزار نفر در سطح استان اشتغال ایجاد شده است و حتی برخی از این افراد آنقدر توانمند می‌شوند که پس از خودکفایی، جزیی از خیران قرارگاه می‌شوند.

بر پایه این گزارش در این کارگاه‌ها به نیازمندان شناسایی شده ماهی نمی‌دهند بلکه ماهگیری می‌آموزند و علاوه بر آن به تربیت مربیان متعدد در حرفه‌هایی به مانند میناکاری، عروسک‌دوزی و خیاطی روی آورده‌اند.

اینجا مردم طعم شیرین خدمت خالصانه و بی‌منت را می‌چشند

هم انواع و اقسام کار‌های فرهنگی در محلات محروم همدان انجام می‌دهند و هم به زیرساخت‌ها بها می‌دهند و با رونقی دوباره به کار‌های جهادی معنای شیرین خدمت خالصانه و جهادی را به کام مردم می‌نشانند.

تهیه بسته‌های معیشتی، فرهنگی و نوشت‌افراز و توزیع این بسته‌ها بین نیازمندان از دیگر برنامه‌های این گروه جهادی است.

 از مهندسان و پزشکان گرفته تا وکلا و معلمانی هستند که خیرخواهانه و بدون دریافت هیچ‌گونه دستمزدی با این گروه فعالیت و همراهی داشته و به جامعه هدف متناسب با تخصصشان کمک ارائه می‌دهند.

قابل تأمل آن که صندوق وام قرض‌الحسنه هم طراحی کرده‌اند تا در مواقع ضرورت تسهیلات به خانواده‌های نیازمندان شناسایی شده پرداخت کنند.

دادستان همدان: معیشت و فرهنگ مردم باید دغدغه اصلی مسئولان باشد

 حسن خانجانی موقر دادستان همدان در گفت‌وگو با میزان با قدردانی از تلاش‌های بی‌وقفه متولیان این نهاد مردمی، گفت: دغدغه همه ما مسئولان باید حل مشکلات مردمی در تمامی حوزه‌ها به ویژه در حوزه‌های معیشتی و فرهنگی باشد.

وی عنوان کرد: ۳ سوله دیگر نیز در اختیار این قرارگاه تولیدی قرار گرفته و قرار است با راه‌اندازی کارگاه‌های کوچک و زودبازده تولیدی در این ۳ سوله برای نزدیک به ۲۰۰ نفر دیگر اشتغالزایی ایجاد کنند که تعدادی از آنان توان‌یابان مستعد جویای کار هستند.

دادستان همدان افزود: نگاه متولیان این قرارگاه با محوریت اشتغالزایی است، به گونه‌ای که در حال حاضر ۹ کارگاه تولیدی از جمله خیاطی، میناکاری، قالیبافی و عروسک‌سازی توسط قرارگاه شهید هاشمی در استان ایجاد شده است.

نجات یک زندگی با کمک قرارگاه شهید هاشمی

یک بانوی سرپرست خانوار که در کارگاه عروسک‌سازی این قرارگاه مشغول به فعالیت است در گفت‌وگو با میزان با اشاره به اینکه به دلیل فوت همسرش سال‌هاست که نقش پدری را نیز در کنار مادری برای ۳ فرزند خردسالش ایفا می‌کند گفت: خدا را شکر می‌کنم از وقتی که در این کارگاه مشغول به کار شدم درآمد خوبی دارم و می‌توانم بچه‌هایم را بزرگ کنم.

وی افزود: این کارگاه از لحاظ محیطی نیز برای فعالیت زنان مکان بسیار مناسبی است و به راحتی و در امنیت می‌توانند در اینجا کار کنند.

بر پایه این گزارش در بسیاری از استان‌های کشور ظرفیت‌های بسیار مناسبی مغفول مانده‌اند. از ظرفیت‌های سخت‌افزاری تا نیروی انسانی و دانش بومی که با اندکی حمایت و نگاه منعطف از سوی مسئولان امر می‌توانند گره‌های زیادی را از کلاف سر در گم اشتغال و تولید باز و به طبع آن از بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کنند. کاری که دستگاه قضایی استان همدان با حمایت از یک قرارگاه مردمی کوچک انجام داد و حالا این گروه توانسته است کارهای بسیار بزرگی انجام دهد و گره‌های بزرگی را از زندگی و معیشت مددجویان تحت حمایت خود باز کند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *