صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سیاست عمدی رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن خبرنگاران

۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۵:۰۱
کد خبر: ۴۷۴۴۴۳۱
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
تجاوزهای رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران در هفته‌های اخیر به شدت افزایش یافته و به‌طور متوسط روزانه بیش از یک خبرنگار به شهادت رسیده است.

خبرگزاری میزان - کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی را مرگبارترین درگیری برای کارکنان رسانه‌ها از زمان آغاز ثبت آمار این سازمان در سال ۱۹۹۲ توصیف کرده است.

حدود ۵۰ روزنامه‌نگار و کارمند رسانه در بیش از یک ماه از آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی در نوار غزه به شهادت رسیده‌اند.

گزارشگران بدون مرز این رقم را اندکی بالاتر اعلام کرده‌اند، اما میزان تلفات بسیار بالاست – بیش از یک نفر در روز – و این روند احتمالا ادامه خواهد داشت و روزنامه‌نگاران بیشتری از سوی رژیم صهیونیستی هدف قرار می‌گیرند.

قربانیان اغلب روزنامه‌نگاران و کارمندان رسانه‌های فلسطینی هستند که در حملات رژیم صهیونیستی به غزه شهید شده‌اند.

این‌ها تنها اعداد نیستند؛ هر کدام از قربانیان نام، بستگان، عزیزان و داستانی دارند، این کمیته فهرست تلخی از تمام کسانی که کشته، مجروح یا مفقود شده اند، دارد.

کشته‌شدگان شامل روزنامه‌نگاران مستقل فلسطینی هستند که برای سرویس‌های خبری بین‌المللی کار می‌کنند و دیگرانی که برای خبرگزاری‌های محلی کار می‌کنند که برای درک محلی از آنچه اتفاق می‌افتد بسیار مهم است.

بسیاری از آن‌ها در حملات هوایی به خانه‌ها و برخی در کنار فرزندان و خانواده‌های خود به شهادت رسیدند.

 

 

توجیه بی‌اساس رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن روزنامه‌نگاران

نظامیان رژیم صهیونیستی مدعی هستند که روزنامه‌نگاران را هدف قرار نمی‌دهند، اما گزارشگران بدون مرز تاکید کرده که دستکم ۱۰ نفر در هنگام پوشش آشکار اخبار کشته شده‌اند.

البته، ارزش جان یک روزنامه‌نگار بیش از هر غیرنظامی دیگری نیست و در چنین بحران وحشتناک خشونت‌آمیزی که تاکنون بیش از ۱۱ هزار نفر را کشته، جای تعجب نیست که برخی از آن‌ها روزنامه‌نگار باشند.

اما شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که روزنامه‌نگاران هدف آزار، ضرب‌وشتم و تهدید قرار گرفته‌اند؛ فهرست کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، مقامات صهیونیست را مسئول اکثریت قریب به اتفاق حوادث می‌داند.

ماه اکتبر و حدود یک هفته بعد از آغاز عملیات طوفان الاقصی، پلیس رژیم صهیونیستی به گروهی از خبرنگاران در تل‌آویو حمله و آن‌ها را بازداشت کرد.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران از کابینه رژیم صهیونیستی خواسته تا قوانین بین‌المللی که افراد مسلح را ملزم می‌کند تا تمام اقدامات منطقی را برای رفتار با روزنامه‌نگاران به عنوان غیرنظامیان و حفظ جان آن‌ها انجام دهند، رعایت کند.

 ارتش رژیم صهیونیستی به دستکم دو خبرگزاری بین‌المللی گفته که نمی‌تواند امنیت کارکنان آن‌ها را که بحران غزه را پوشش می‌دهند، تضمین کند.

 

 

جنگ تبلیغاتی رژیم صهیونیستی

این مهم است و نه‎تنها برای خبرنگارانی که جان خود را به خطر می‌اندازند یا هدف حمله و سوءاستفاده قرار می‌گیرند؛ در دنیای به‌هم پیوسته دیجیتالی، تحریف، اطلاعات نادرست و دروغ‌های آشکار در سراسر جهان سریع‌تر از یک موشک بالستیک سرعت می‌گیرد.

روایت آنلاین دستکم به اندازه جنگ روی زمین مهم است، زیرا هر طرف تلاش می‌کند تا خود را به‎عنوان قربانی نشان دهد و از اعداد و روایت‌ها برای حمایت از استدلال‌های خود و جلب حمایت استفاده می‌کند.

این امر عواقب واقعی دارد؛ در جنگ تبلیغاتی، حمایت عمومی به کمک‌های سیاسی، مالی و حتی نظامی ترجمه می‌شود.

به نظر می‌رسد این یکی از دلایلی است که رژیم صهیونیستی بار‌ها قطعی‌های ارتباطی را در غزه اعمال کرده است، با نزدیک شدن به بحران، داستان‌های دردناک درباره پیامد‌های حملات رژیم صهیونیستی، حمایت عمومی را از بین می‌برد و کنترل روایت اهمیت فزاینده‌ای پیدا می‌کند.

هرچه روزنامه‌نگاران بیشتری کشته شوند یا از کار خود مرعوب شوند، فضای بیشتری برای تبلیغ‌کنندگان رژیم صهیونیستی وجود دارد تا بدون مانع کار تبلیغات جعلی خود را دنبال کنند.

بدون روزنامه‌نگاران، افراد مجبورند به اظهارات کنترل‌نشده و بدون چالش رژیم صهیونیستی یا پست‌های رسانه‌های اجتماعی فیلتر نشده که بیشتر از شفافیت، سردرگمی ایجاد می‌کنند، تکیه کنند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران هشدار می‌دهد که اگر رژیم صهیونیستی سیاستی برای هدف قرار دادن روزنامه‌نگاران داشته باشد، این یک جنایت جنگی محسوب می‌شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *