دلیل اصلی بروز افسردگی فصلی چیست و چگونه میتوان از این عارضه پیشگیری کرد؟
علی ناظری در گفتوگو با میزان درباره افسردگی فصلی گفت: یکی از زیر مجوعههای افسردگی، افسردگی فصلی است که معمولا در فصلهای بهار و پاییز شایع است؛ در گروهی از افرادی که زمینه افسردگی دارند آسیب پذیری فصلی وجود دارد به نحوی که این افراد در طول زندگیشان طی ۲ تا ۳ سال به صورت پی در پی این مسئله را تجربه میکنند و با آغاز فصل خاصی نظیر پاییز و بهار بدون بروز مشکلی و تنها به دلیل تغییر آب و هوا علائم افسردگی در آنها افزایش مییابد.
وی ضمن اشاره به اینکه غمگینی، افسردگی، عصبانیت و اضطراب از علائم بیشتر افسردگیها است، ادامه داد: بخشی از علائم نظیر خواب زیاد، ماندن در رختخواب، افزایش اشتها و پرخوری عصبی نیز از علائم خاصتر افسردگی فصلی است. تغییرات هورمونی نیز تا حدودی در عصب شناسی این عارضه نقش دارد و به همین دلیل آمار درگیری با افسردگی فصلی در زنان تا حدی بیشتر از مردان است.
این روانپزشک با بیان اینکه دلیل اصلی بروز افسردگی فصلی استعداد افسردگی است که در برخی از اشخاص زمینه فصلی پیدا میکند، افزود: تغییراتی که به دلیل تغییر زاویه تابش اشعه خورشید بر روی کره زمین در برخی فصول صورت میگیرد موجب میشود هوا به تدریج به سمت سرد شدن رود و افراد کمتر در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند و این مورد شرایط را برای بروز افسردگی فصلی فراهم میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی درباره راههای درمان این عارضه بیان کرد: درمان افسردگی پایه بهترین راه کنترل و پیشگیری از افسردگی فصلی است و همچنین شناخت افراد از سابقه بروز افسردگی در برخی فصول و حتی ماههای خاصی از سال میتواند به پیشگیری از بروز این عارضه کمک کند. لازم است افراد و درمانگران هر سال چند ماه مانده به بروز این نوع افسردگی علائم احتمالی را بررسی کنند و مانع از بروز این عارضه شوند.
وی با اشاره به اینکه قرار گرفتن در معرض نور حتی نور مصنوعی هم میتواند به پیشگیری از بروز افسردگی فصلی کمک کند، گفت: در برخی از کشورهای نزدیک به قطب که زمان کمی در طول روز در معرض نور خورشید قرار دارند، نور درمانی و استفاده از نور به ویژه نور زرد با شدت خاصی میتواند در پیشگیری از بروز این عارضه موثر باشد.
انتهای پیام/