صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جزایر قناری کانون جدید بحران مهاجرت اروپا

۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۰:۳۷
کد خبر: ۴۷۴۲۸۱۴
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
سختگیرانه‌تر شدن سیاست‌های ضد مهاجرتی کشور‌های اروپایی، مهاجران و پناهجویان را به سمت مسیر‌های مخاطره‌آمیزی سوق می‌دهد که به پایان تراژیکی منجر می‌شود.

خبرگزاری میزان – جزایر قناری در ماه‌های اخیر به مسیر پر تردد مهاجران از آفریقا تبدیل شده است، زیرا تشدید سیاست‌های ضد مهاجرتی کشور‌های اروپایی، مهاجران را به جست‌وجوی راه‌های جایگزین و سفر‌های خطرناک سوق می‌دهد.

وزارت کشور اسپانیا اعلام کرد که میزان مهاجران ورودی به جزایر قناری در ۱۰ ماه نخست سال جاری ۱۱۱ درصد افزایش یافته است؛ تا اکتبر سال جاری، شمار مهاجران وارد شده به این جزایر به رقم ۳۰ هزار و ۷۰۵ نفر رسید که بالاترین رکورد ثبت شده از سال ۲۰۰۶ محسوب می‌شود.

افزایش شمار مهاجران وارد شده به جزایر قناری واقعیت‌های مهمی را آشکار می‌کند که از جمله آن‌ها و مهم‌ترین آنها می‌توان به ناکامی کشور‌های اروپایی در اخذ رویکردی جامع برای بحران مهاجرت اشاره کرد.

 

جزایر قناری کجاست؟

جزایر قناری اسپانیا در ۱۰۰ کیلومتری سواحل غربی آفریقا قرار دارد؛ این مجمع‌الجزایر شامل هفت جزیره است که مقصد اصلی مهاجران اهل سنگال و دیگر کشور‌های آفریقایی هستند.

مجمع‌الجزایر قناری در میان کنترل‌های مرزی شدیدتر در دریای مدیترانه به مسیری محبوب برای ورود مهاجران به اروپا تبدیل شده است.

جزایر قناری؛ مسیری مرگ‌بار برای مهاجرت به اروپا

مسیر مهاجرت به اروپا از طریق جزایر قناری یکی از خطرناک‌ترین مسیر‌های مهاجرت به قاره اروپا است؛ چراکه قاچاقچیان انسان به‌صورت گسترده در این مسیر فعالیت می‌کنند.

آن‌ها برای کسب سود بیشتر قایق‌های کوچکی را که برای سفر در اقیانوس مناسب نیستند با تعداد زیادی از مهاجران پر می‌کنند.

این جزایر در ماه جاری میلادی شاهد رکورد ورود مهاجران بودند؛ به‌طور متوسط روزانه ۵۵۰ مهاجر در پایان سفر با قایق‌های کوچکی که غالبا برای سفر در اقیانوس مناسب نیستند، وارد این جزایر می‌شوند؛ در این قایق‌های پر ازدحام اصولا آب و غذای کافی پیدا نمی‌شود.

براساس آمار‌ها حدود ۳۰ درصد کل جمعیت مهاجر وارد شده به جزایر قناری در سال ۲۰۲۳، در ماه جاری وارد این جزایر شدند.

تداوم این روند می‌تواند به شکسته شدن رکورد تاریخی ورود مهاجران به جزایر قناری در سال ۲۰۰۶ منجر شود.

در حال حاضر حدود ۳ هزار کودک مهاجر بدون همراه در جزایر قناری حضور دارند.

رئیس‌جمهور جزایر قناری از دولت اسپانیا و فرانتکس، آژانس مرزی اتحادیه اروپا درخواست کمک کرد.

در مارس سال گذشته، یک انجمن حقوق بشری اعلام کرد که به ازای هر ۱۰۰ مرد مهاجری که پا در مسیر مهاجرتی جزایر قناری می‌گذارند، پنج مرد جان خود را از دست می‌دهند.

این انجمن اعلام کرد که تلفات زنان مهاجر در این مسیر بسیار بیشتر است و به ازای هر ۱۰ زن مهاجر یک زن جان خود را در این سفر از دست می‌دهد.

دلیل تعداد بالای تلفات زنان مهاجر در این مسیر، باردار بودن آن‌ها یا همراهی کودکان است و آن‌ها مسئولیت بیشتری برای نجات جان کودکان احساس می‌کنند.

یک سازمان اسپانیایی فعال در امور مهاجرت در دسامبر سال گذشته اعلام کرد که از سال ۲۰۱۸ تاکنون به‌طور متوسط روزانه شش مهاجر در مسیر رسیدن به اسپانیا جان خود را از دست داده اند و اکثریت قریب به اتفاق تلفات مربوط به افرادی بوده که در مسیر جزایر قناری حرکت می‌کردند.

جزایر قناری؛ لامپدوزای جدید برای مهاجران به اروپا

برخی وضعیت جزایر قناری اسپانیا را با شرایط جزیره ایتالیایی لامپدوزا مقایسه می‌کنند که در برخی از روز‌ها شاهد ورود ۵ هزار مهاجر است؛ در چنین شرایطی جمعیت این جزیره طی یک روز ۲ برابر می‌شود.

در حال حاضر، جزایر قناری با افزایش بی‌سابقه ورود مهاجران از آفریقا مواجه شده‌اند؛ ال هیرو، غربی‌ترین جزیره از مجمع‌الجزایر قناری اسپانیا در اقیانوس اطلس به‌شکلی ویژه به این مواجه شده است.

ال‎هیرو، یک چهارم جمعیت مهاجران ورودی به جزایر قناری را به خود اختصاص داده است؛ این جزیره شاهد رشد ۸۰ درصدی ورود مهاجران در قیاس با سال گذشته است.

دلیل افزایش شمار مهاجران ورودی به جزایر قنار، آرام بودن اقیانوس و وخامت اوضاع در کشورهای آفریقایی اعلام شده که زمینه سفر دریایی را برای مهاجران از کشور‌های آفریقایی مانند موریتانی و سنگال فراهم کرده است.

کارشناسان می‌گویند که اکنون جزایر قناری به «لامپدوزای ۲» تبدیل شده است.

تداوم اختلاف میان کشور‌های اروپایی بر سر موضوع مهاجرت

اختلاف‌ها در اروپا بر سر موضوع مهاجرت با وجود موفقیت در امضای توافق جدید اتحادیه اروپا باقی مانده است.

در حالی که بزرگ‌ترین باشگاه کشور‌های ثروتمند جهان از ابتکار‌های بروکسل برای توزیع مهاجران حمایت می‌کنند، کشور‌هایی مانند لهستان و مجارستان حاضر به پذیرش مسئولیت مشترک در قبال مهاجران نیستند.

ایتالیا حتی برای مقابله با ورود مهاجران چشم به خارج از اتحادیه اروپا دارد و می‌خواهد با انگلیس ارتباط برقرار کند.

کشور‌های اروپایی از سال ۲۰۱۵ تاکنون با بحران مهاجرتی مواجه شده است و هنوز نتوانسته راهی برای مدیریت این موضوع که دیگر به یک بحران تبدیل شده، بیابد.

این در حالی است که اروپا برای مدیریت موضوع حتی دست به روش‌های نادرستی مانند پرداخت پول به کشور‌های دیگر برای عقب راندن مهاجران پیش از شروع سفر در مدیترانه زده است.

براساس آمار سازمان ملل، از سال ۲۰۱۴ تاکنون حدود ۳۰ هزار مهاجر در دریای مدیترانه جان خود را از دست دادند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *