بیمارستانهای غزه؛ وحشت و ترس آوارگان و مجروحان همزمان با حملات رژیم صهیونیستی
خبرگزاری میزان – رژیم صهیونیستی در جدیدترین جنایت خود ۳ بیمارستان را در نوار غزه هدف قرار داد؛ بیمارستانهای القدس، الشفا و اندونزی هدف بمباران رژیم صهیونیستی قرار گرفتند.
هدف قرار دادن این ۳ بیمارستان از سوی رژی صهیونیستی به شهادت و مجروح شدن دهها نفر شده است.
بیمارستانهای غزه در آستانه فروپاشی کامل
حمله رژیم صهیونیستی به این ۳ بیمارستان در حالی صورت میگیرد که بیمارستانهای غزه در آستانه فروپاشی قرار دارند و کارکنان با کمبود سوخت، برق و تجهیزات پزشکی در نتیجه محاصره رژیم صهیونیستی مواجه هستند.
به گفته مقامهای بهداشتی، تنها بیمارستان درمان سرطان در نوار غزه در روز یکم نوامبر با اتمام سوخت از کار افتاد و سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین گزارش داد که ژنراتورهای اصلی در ۲ بیمارستان، از جمله بزرگترین مجتمع پزشکی در غزه، ممکن است هر ساعت خاموش و منجر به مرگ در بخشهای مراقبتهای ویژه و جراحی شود.
تصاویر و ویدئوهای منتشر شده وحشت و ناامیدی را نشان میدهد که در داخل بیمارستانهای غزه رخ میدهد، جایی که برخی از پزشکان بیماران را بدون بیهوشی جراحی میکنند، در حالی که برخی دیگر به دلیل کمبود تجهیزات اولیه پزشکی و کمبود آب تمیز، آب آلوده را با نمک مخلوط میکنند.
برق وجود ندارد، تخت و کادر پزشکی کافی برای مراقبت از هزاران فلسطینی که در اثر حملات هوایی رژیم صهیونیستی زخمی شدهاند و بسیاری از آنها در طبقات بیمارستانها تحت مداوا هستند، وجود ندارد.
این وضعیت پزشکان را مجبور کرده که محاسبات دلخراشی انجام دهند و تصمیم بگیرند در محیطی که نمیتوان همه را نجات داد، چه کسی را در اولویت قرار دهند.
تحت فشار بینالمللی، رژیم صهیونیستی اجازه داده که مقدار محدودی کمک به غزه وارد شود، اما این رژیم همچنان به محصور کردن غزه و جلوگیری از ورود سوخت ادامه میدهد و دسترسی به دیگر وسایل اولیه مانند آب، غذا و برق را تا حد زیادی ممنوع میکند.
به گفته سازمان ملل، بخش عمدهای از بیمارستانهای غزه و نزدیک به دو سوم مراکز مراقبتهای بهداشتی اولیه غزه تعطیل شدهاند و فشار بر مراکز بهداشتی باقیمانده که هنوز فعال هستند، افزایش یافته است.
این بیمارستانها علاوه بر رسیدگی به مجروحان، بهعنوان پناهگاهی برای آوارگان فلسطینی نیز خدمت میکنند.
تمامی بیمارستانهای فعال در شمال غزه دستور تخلیه را از سوی رژیم صهیونیستی دریافت کردهاند، اما کادر پزشکی از ترک بیماران نیازمند به مراقبتهای ویژه خودداری کردهاند.
«لین هستینگز»، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در سرزمینهای اشغالی فلسطین در بیانیهای مطبوعاتی گفت: برای افرادی که نمیتوانند - به دلیل اینکه جایی برای رفتن ندارند یا نمیتوانند حرکت کنند- تخلیه شوند، هشدارهای اولیه هیچ تفاوتی ندارد و هیچ جای غزه امن نیست.
جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی علیه غزه، سیستم پزشکی را به هم ریخته و بیمارستانها در تلاش برای ادامه فعالیت هستند.
گزارش وزارت بهداشت فلسطین درباره وضعیت بیمارستانهای غزه
وزارت بهداشت فلسطین روز جمعه گذشته گزارشی منتشر و اعلام کرد که ۱۶ بیمارستان از ۳۵ بیمارستان در منطقه محاصره شده غزه به دلیل بمباران رژیم صهیونیستی یا کمبود سوخت تعطیل شدهاند.
در گزارش وزارت بهداشت فلسطین آمده که ۵۱ مرکز از ۷۲ مرکز مراقبتهای اولیه بهداشتی نیز مجبور به تعطیلی شدهاند.
به ۲۴ بیمارستان در شمال غزه دستور تخلیه داده شده که در مجموع ظرفیت ۲ هزار تخت را دارند.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که ۵۵ درصد از شرکای بخش بهداشت به دلیل آسیب به زیرساختها فعالیت خود را متوقف کردهاند.
موسسه خیریه کمک پزشکی برای فلسطینیان (MAP) مستقر در انگلیس اعلام کرد که بیمارستان الشفا، بزرگترین بیمارستان در نوار غزه، به دلیل کمبود سوخت ژنراتور مجبور به قطع بیشتر برق خود شده است؛ چراغها در بخشها خاموش و برق سردخانه قطع شده است، برق اکنون تنها برای خدمات ضروری از جمله بخش مراقبتهای ویژه و اتاقهای عمل در دسترس است.
«علاء شیتالی»، یک پزشک در بخش اورژانس الشفا، میگوید: کارکنان بیمارستان خسته شدهاند و بهعنوان یک پزشک نمیتوان این وضعیت را تحمل کرد.
وی روزها است که خانوادهاش را ندیده و مجبور است شبها را در بیمارستان بگذراند تا جمعیت انبوهی از مجروحان را که دائما به آنجا سرازیر میشوند درمان کند.
قوانین بینالمللی درباره هدف قرار دادن بیمارستانها چه میگویند؟
بیم آن میرود بیمارستانهای غزه، که بسیاری از آنها در آستانه فروپاشی قرار دارند، هدف حملات شدیدتری قرار گیرند.
در روزهای اخیر، جنگندههای رژیم صهیونیستی به دو بیمارستان در شهر غزه - الشفاء و القدس - نزدیکتر شده و مناطقی را در مجاورت آنها بمباران میکنند؛ هر دو بیمارستان دستور تخلیه را از سوی ارتش این رژیم دریافت کردهاند، خواستهای که پزشکان و کارشناسان مستقل میگویند با توجه به تعداد زیادی از بیماران، از جمله بیمارانی که حمایت حیاتی میشوند، انجام آن غیرممکن است.
این تهدید در حالی رخ میدهد که بیمارستانها در سراسر غزه محاصره شده، از سوخت و داروی ضروری محروم و در حال فروپاشی هستند.
حقوق بینالملل بشردوستانه بر اساس کنوانسیون ۱۹۴۹ ژنو است که پس از وحشت جنگ جهانی دوم امضا شد؛ براساس این کنوانسیونها، بیمارستانها «اماکن غیرنظامی» در نظر گرفته میشوند و عملا از حمایت برخوردار هستند.
پروتکلهای الحاقی ۱۹۷۷ به کنوانسیونها مقررات خاصی را برای بیمارستانها تعیین کرده است؛ در ماده ۱۲ به صراحت آمده است: «واحدهای پزشکی باید همیشه مورد احترام و حفاظت باشند و نباید مورد حمله قرار گیرند.»
این که دشمن به بیمارستانی که بیماران و مجروحان را درمان میکند، هشدار دهد که تخلیه کامل شوند، درست نیست.
انتهای پیام/