پایگاههای آمریکا در تیررس مقاومت؛ افزایش درخواستها برای خروج نیروهای اشغالگر از منطقه
خبرگزاری میزان - مقامهای پنتاگون بهتازگی اعلام کردند که نیروهای آمریکایی دستکم ۲۷ بار در کمتر از ۲ هفته از سوی نیروهای مقاومت منطقه هدف حمله قرار گرفتهاند.
مقامهای آمریکایی گفتهاند که دستکم ۱۴ مورد از این حملات راکتی و پهپادی علیه پایگاههای آمریکایی در عراق و ۹ مورد دیگر در سوریه انجام شده است.
چندین حمله پس از آن انجام شد که آمریکا حملات هوایی در شرق سوریه انجام داد.
حضور غیرقانونی آمریکا در منطقه
نیروهای آمریکایی به بهانه مبارزه با داعش در عراق و سوریه حضور دارند. حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی در عراق حضور دارند. این در حالی است که حدود ۹۰۰ نظامی آمریکایی هم در سوریه مستقر هستند.
شدیدترین حملات گروهها علیه نیروهای آمریکایی در ۱۷ و ۱۸ اکتبر (۲۵ و ۲۶ مهر) رخ داد که در آن ۲۱ نفر لز کارکنان نظامی آمریکایی در حملات به پادگان «التنف» در سوریه و پایگاه هوایی «عینالاسد» در عراق زخمی شدند. گفته میشود که یک پیمانکار آمریکایی هم بر اثر ایست قلبی جان خود را از دست داده است.
«مایکل نایتز»، کارشناس موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، گفت که به نظر میرسد حملات گروههای مقاومت در سوریه در روزهای اخیر با سرعت بیشتری افزایش یافته است.
در پی افزایش حملات به پایگاههای آمریکایی در منطقه، تقریباً هزار و ۲۰۰ نظامی یا بهتازگی مستقر شدهاند یا در حال اعزام از آمریکا به غرب آسیا برای افزایش حفاظت از این پایگاهها هستند.
نگرانی آمریکا از افزایش حملات علیه نظامیان این کشور
چارلز لیستر، مدیر بخش برنامههای سوریه و مقابله با تروریسم و افراطگرایی در موسسه «میدل ایست» در واشنگتن، میگوید: دولت آمریکا بسیار نگران است که ما وارد یک بحران منطقهای شویم.
به گفته وی، این حملات نشان میدهد که مقاومت منطقه شبکه گستردهای از نیروهای به خوبی مسلح، تهاجمی و هماهنگ در سراسر منطقه دارد که دقیقا برای این سناریو ایجاد تشکیل است.
یک گروه مقاومت مستقر در عراق هفته گذشته بیانیهای صادر و تهدید کرد که به پایگاههای نظامی آمریکا در امارات و کویت حمله خواهد کرد. همچنین گروههای مقاومت در سوریه در اقدامی تهدیدآمیز برای آمریکا و رژیم صهیونیستی در نزدیکی بلندیهای جولان مستقر شدهاند.
«توبیاس بورک»، پژوهشگر ارشد مطالعات امنیت خاورمیانه در موسسه خدمات متحد لندن، گفت: آنچه ما شاهد آن هستیم، مرحله بعدی جنگ غزه است. همه اینها برای نشان دادن همبستگی با فلسطین همراه با دقت کالیبره شده است.
بورک، اظهار کرد: آنها (گروههای مقاومت) میگویند ما ناوهای هواپیمابر را میبینیم، اما از آنها نمیترسیم و میتوانیم به شما هم صدمه بزنیم. این وضعیتی فوقالعاده خطرناک است.
افزایش احساسات ضدآمریکایی و ضدصهیونیستی در منطقه
تجاوزهای گسترده رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و حمایتهای بیچونوچرای واشنگتن از این اقدامات باعث افزایش احساسات ضدآمریکایی در میان مردم کشورهای مسلمان و همچنین افزایش حملات به پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه شده است.
«کنسول فورِن ریلیشنز» در مقالهای درباره مواجهه آمریکا با بحران روبط با کشورهای اسلامی و عربی، نوشت که در پی عملیات مقاومت در هفتم اکتبر (۱۵ مهر)، بسیاری از نقاط جهان، بهویژه جوامع مسلمان و عربی، شاهد شعلهور شدن احساسات ضدآمریکایی شده است.
بسیاری در منطقه ارتباطی یکپارچه بین اقدامات رژیم صهیونیستی و آمریکا میبینند. اظهارات دولت «جو بایدن» مبنی بر اینکه آمریکا از رژیم صهیونیستی حمایت میکند و تأیید مجدد تعهد واشنگتن به امنیت این رژیم به دامن زدن به این احساسات کمک کرده است.
انتهای پیام/