انتقال کارگران نیروگاه فوکوشیما به بیمارستان بر اثر تماس با آب آلوده
خبرگزاری میزان - چهار کارگر که مشغول تمیز کردن لولهها برای رهاسازی آب حاوی رادیواکتیو تصفیهشده از نیروگاه هستهای فوکوشیما بودند، در معرض تماس با آب آلوده قرار گرفتند.
به گفته اپراتور نیروگاه توکیو (تپکو) ۲ نفر از این افراد به بیمارستان منتقل شدند.
سخنگوی تپکو، گفت: به ما گفته شده که وضعیت ۲ کارگر بستری در بیمارستان پایدار است.
به گفته اپراتور نیروگاه، بررسیها نشان میدهد که ۲ کارگر بستری شده در بیمارستان در معرض تشعشعات چهار بکرل در سانتیمتر مربع و یا بالاتر قرار گرفتهاند. این میزان از سوی کارشناسان ژاپنی آستانه ایمن در نظر گرفته میشود.
هر ۲ کارگر تقریباً ۲ هفته برای معاینات بعدی در بیمارستان خواهند ماند. تپکو در حال بررسی چگونگی وقوع این حادثه و بررسی اقدامات برای جلوگیری از تکرار آن است.
در ۲۴ آگوست (دوم شهریور)، ژاپن با دریافت مجوز از سازمان بینالمللی انرژی اتمی (IAEA)، تخلیه بیش از یک میلیون تن آب آلوده به اصطلاح تصفیه شده از نیروگاه هستهای تخریب شده «فوکوشیما دایچی» را به اقیانوس آرام آغاز کرد.
انتظار میرود فرآیند تخلیه آب این نیروگاه دهها سال طول بکشد. این تخلیه با مخالفت جامعه ماهیگیری محلی روبرو شده است.
همچنین پس از آغاز رهاسازی آبهای آلوده، چین بلافاصله واردات ماهی و غذاهای دریایی از ژاپن را ممنوع کرد.
از طرح ژاپن برای دفع پسماند هستهای چه میدانیم؟
ژاپن وعده داده بود که سطح آلایندههای موجود به طور قابل توجهی کمتر از استانداردهای بهداشتی بینالمللی خواهد بود و حمایت یک آژانس کلیدی سازمان ملل را به دست آورده است.
اما برخی از دانشمندان همچنان درباره اثرات احتمالی طولانی مدت این پسماند هستهای نگران هستند.
مقامهای ژاپنی علنا این استدلال را مطرح کردند که فضای مورد نیاز برای ذخیرهسازی آب آلوده نیروگاه هستهای در حال اتمام است و اینکه زمینلرزه قدرتمند دیگری میتواند آب ذخیره شده را قبل از تصفیه روانه آبها کند.
اکنون طرح ژاپن این است که آب آلوده را تصفیه و سپس در طول سه دهه آن را در اقیانوس آرام آزاد کند.
مخالفان این طرح چه میگویند؟
مخالفت با طرح دولت ژاپن طیفی گسترده دارد؛ از دانشمندانی که جنبه زیستمحیطی رقیقسازی در مقیاس بزرگ را زیر سوال میبرند تا ماهیگیران محلی که از آسیب مجدد به کسب و کار خود نگرانند، آن هم درست در زمانی که این صنعت شروع به بهبودی از فاجعه اولیه کرده است.
بیشتر نگرانیها درباره ناتوانی دولت ژاپن در تصفیه کردن تریتیوم از پسماندها قبل از رهاسازی آن است.
دانشمندان اشاره کردهاند که ردیابی اثر قرار گرفتن در معرض دوز کم با تریتیوم و سایر رادیونوکلئیدها، در یک دوره زمانی طولانی دشوار است.
بخش بزرگی از مردم ژاپن نیز نسبت به پذیرش تضمینهای شرکت تپکو، که قبلا حقایق ناراحتکننده درباره اقدامات خود پس از فاجعه فوکوشیما را فاش نکرده بود، محتاط هستند.
از سوی دیگر، انتشار پسماند رادیواکتیو نگرانیهایی را در کشورهای اقیانوس آرام، حتی کشورهایی مانند پاپوآ گینهنو و جزایر سالومون ایجاد کرده است.
«وانگ ونبین»، سخنگوی وزارت خارجه چین در ماه ژوئن گفته بود که ژاپن با اقیانوس به عنوان فاضلاب خصوصی خود رفتار میکند و رهاسازی آبهای آلوده را صرفا به این دلیل انتخاب کرده است که کمهزینهترین گزینه است.
انتهای پیام/