صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عملیات طوفان الاقصی و شکست نهاد‌های امنیتی رژیم صهیونیستی

۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰:۰۲
کد خبر: ۴۷۴۰۹۸۰
عملیات گسترده طوفان الاقصی که هنوز رژیم صهیونیستی از شوک آن بیرون نیامده، ضعف نهاد‌های امنیتی این رژیم را آشکار کرده است.

خبرگزاری میزان - عملیات «طوفان الاقصی» جسورانه‌ترین عملیاتی است که تاکنون رژیم صهیونیستی با آن مواجه شده است.

در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر)، مقاومت فلسطین از بولدوزر، گلایدر‌ها و موتورسیکلت برای شکستن مرز‌های خود برای اجرای این عملیات با هدف قرار دادن نظامیان در چندین مکان در جنوب اراضی اشغالی و اطراف آن استفاده کرد. 

این عملیات گسترده به هلاکت بیش از هزار و ۴۰۰ صهیونیست منجر شد. علاوه بر این، مقاومت بیش از ۲۰۰ شهرک‌نشین را بازداشت کرده و معمای موجود برای تشکیلات امنیتی رژیم صهیونیستی را پیچیده کرد. 

چندین تحلیلگر استراتژیک عملیات غافلگیرکننده مقاومت را به‌عنوان دژاووی جنگ «یوم کیپور» در سال ۱۹۷۳ نامیده‌اند.

در سال ۱۹۷۳ ائتلافی از کشور‌های عربی به هدایت مصر و سوریه حمله غافلگیرانه‌ای را علیه رژیم صهیونیستی انجام دادند.

در حالی که آژانس اطلاعات داخلی رژیم صهیونیستی «شاباک» اذعان کرده است که قادر به ایجاد هشدار درباره حملات قریب‌الوقوع نیست، گزارش‌های رسانه‌ها حاکی از آن است که ورودی‌های اطلاعاتی کافی در دسترس بوده است. 

این امر باعث شده است که برخی از تحلیلگران آن را یک شکست اطلاعاتی و عملیاتی برای رژیم صهیونیستی بدانند: ناتوانی جامعه اطلاعاتی این رژیم در پیش‌بینی حمله و ناتوانی ارتش در واکنش سریع به آن. 

شکست ارتش رژیم صهیونیستی با وجود دارا بودن انواع تجهیزات پیشرفته

«آبزرور ریسرچ» در مقاله‌ای در این رابطه نوشت که طی چند دهه گذشته، ارتش رژیم صهیونیستی میلیارد‌ها دلار برای دیجیتالی کردن و ارتقای فناوری قابلیت‌های خود سرمایه‌گذاری کرده است. استفاده گسترده از حسگرها، دوربین‌ها، پهپاد‌ها و هوش مصنوعی در سیستم‌های تسلیحاتی خود از برنامه‌های این رژیم بوده است.

با این حال، این مزیت فنی ظاهری ضعف‌های خود را در هفتم اکتبر آشکار کرد. مقاومت در انجام عملیات خود از چندین تاکتیک برای بیهوش کردن ارتش رژیم صهیونیستی استفاده کرد. آن‌ها این کار را با تسخیر پست‌های مرزی غزه، نقض پدافند هوایی، غلبه بر سیستم دفاع هوایی «گنبد آهنین» و استفاده از تاکتیک‌های اطلاعات نادرست انجام دادند. 

در واقع، شدت، هماهنگی، پیچیدگی و گستردگی عملیات مقاومت نشان می‌دهد که ارتش رژیم صهیونیستی برای پاسخ دادن به حملات به پایگاه‌های نظامی در ساعات حساس اولیه آماده نبود.

واضح بود که در حالی که رژیم صهیونیستی برای تامین امنیت مرز‌های خود از فناوری پیشرفته استفاده می‌کرد، مقاومت برای جبران این مزیت به تکنیک‌های کم‌فناوری متوسل شد.

رژیم صهیونیستی یک «حصار هوشمند» در امتداد مرز غزه ایجاد کرده است که شامل یک دیوار زیرزمینی مجهز به حسگر، یک حصار بالای زمینی به ارتفاع شش متر مجهز به دوربین‌های امنیتی و هواپیما‌های بدون سرنشین و برج‌های مجهز به مسلسل از راه دور است.

ساخت دیوار مرزی ۶۰ کیلومتری در سال ۲۰۲۱ به مبلغ یک میلیارد دلار تکمیل شد. رژیم صهیونیستی علاوه بر این، یک مانع دریایی نیز برای شناسایی تهاجمات دریایی ایجاد کرد.

گشت‌های ارتش در اطراف مرز از دوربین‌ها و حسگر‌ها برای زیرنظر گرفتن تحرکات استفاده می‌کردند؛ بنابراین رژیم صهیونیستی به طور مداوم تبلیغ می‌کرد که با وجود به اصطلاح «دیوار آهنین» نیرو‌های مقاومت حتی قادر به نزدیک شدن به این دیوار هم نیستند. 

با این حال، این حصار هوشمند اولین هدف حمله مقاومت بود که مبارزان مقاومت بار‌ها و بدون مقاومت زیاد حصار را شکستند تا به اراضی اشغالی راه یابند.

برخی از مبارزان مقاومت حتی در نقاط کمتر محافظت‌شده از بولدوزر استفاده کردند، در حالی که در برخی موارد دیگر از قایق و پاراگلایدر برای ورود به اراضی اشغالی استفاده کردند. 

علاوه بر این، پهپاد‌ها مواد منفجره را به سمت برج‌های دیده‌بانی و زیرساخت‌های ارتباطی رژیم صهیونیستی در امتداد مرز پرتاب کردند. این اقدامات بلافاصله مرز را بی‌دفاع کرده و مزیت امنیتی رژیم صهیونیستی را از بین برد. به گفته ارتش رژیم صهیونیستی، حصار در ۲۹ نقطه شکسته شده است. 

نه تنها مرز، بلکه مقاومت سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین را نیز هدف قرار داد. این سامانه که ادعا می‌شد با هر نوع موشکی مقابله می‌کند، با شلیک دست‌کم ۳ هزار موشک از سوی غزه در چند دقیقه عملا ناکام بود.

در اینجا نیز، مقاومت فناوری پیشرفته را با راکت‌های کم‌فناوری و ارزان جبران کرد و محدودیت‌های آنچه «بهترین سیستم‌های دفاع هوایی» خوانده می‌شد، را آشکار کرد. 

در عین حال، این واقعیت که مقاومت توانسته بود هزاران راکت را در یک دوره زمانی بدون شناسایی شدن جمع‌آوری و بسازد، نشان‌دهنده شکست سازمان‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی بود.

فضای سایبری

با این حال، این عملیات همچنین نشان داد که توانایی‌های سایبری مقاومت در دهه گذشته تقویت شده است. فضای سایبری برای مقاومت در جهت تبلیغات و حملات علیه رژیم صهیونیستی مفید بوده است.

در حالی که رژیم صهیونیستی از قابلیت‌های سایبری تهاجمی قدرتمندی برخوردار است، اما مقاومت با موفقیت فضای سایبری این رژیم را هک کرده و گاهی اوقات جمع‌آوری اطلاعات استفاده می‌کند. 

در سال ۲۰۱۹، ارتش رژیم صهیونیستی حتی بخش فناوری مقاومت مستقر در نوار غزه را بمباران کرده بود تا از یک حمله سایبری جلوگیری کند. 

در جریان درگیری‌های کنونی، گروه‌های هکری حامی مقاومت ده‌ها حمله سایبری را با هدف قرار دادن وب‌سایت‌های خود رژیم صهیونیستی و بخش خصوصی آن انجام دادند که عملکرد آن‌ها را برای مدتی مختل کرد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *