لزوم ترویج و فرهنگسازی در جهت تغییر الگوی مصرف در راستای کاهش مصرف کیسهها و ظروف پلاستیکی
خبرگزاری میزان- به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل معاونت خدمات شهری شهرداری تهران، حسین نظری، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران در چهارمین جلسه کمیته برنامهریزی و نظارت بر مصوبه «الزام شهرداری تهران به تغییر الگو و کاهش مصرف کیسهها، ظروف و محصولات یکبار مصرف پلاستیکی و جایگزین کردن مواد قابل بازیافت غیر پلاستیکی در کلیه مراکز وابسته به شهرداری تهران» که با حضور سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران، حلیا سادات حسینی مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران، مرتضوی شهردار منطقه ۹، صفی خانی معاون سازمان بازرسی در حوزه خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، قربانیان مدیرعامل شرکت شهروند، امیری مدیرکل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران، سلاجقه دبیر محیط زیست رویداد خانواده و فرهنگ عامه، نمایندگان سازمانهای میادین میوه و تره بار و مدیریت پسماند شهر تهران، نماینده اتاق اصناف، مشاوران و مدیران ارشد این معاونت عصر روز دوشنبه ۱ آبان ماه در سالن برج آزادی برگزار شد.
در این جلسه حلیا سادات حسینی مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران ضمن تشریح اقدامات اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران در خصوص اجرای مصوبه شورا، گفت: سیاست ما در این راستا کاهش مصرف پلاستیک است نه حذف کامل آن، لذا تلاش کردیم که بتوانیم این سیاست را برای اولین بار در شهرداری تهران اجرایی و عملیاتی کنیم.
حسینی در ادامه با بیان این که این طرح باید به شکل مستمر در شهرداری تهران اجرایی شود، افزود: ظرفیت شرح خدمات در اداره کل محیط زیست موجود است و ضرورتی برای برون سازی آن وجود ندارد، زیرا امکانات اجرایی شدن این طرح فراهم است.
وی بر آسیب شناسی اجرای این طرح در این کمیته تاکید کرد و گفت: جانمایی صندوق سبز در برخی از فروشگاههای شهروند به عنوان راهکار کوتاه مدت بیشترین اثربخشی را در بخش فرهنگ سازی بدنبال خواهد داشت.
به گفته حسینی سیاست کلی در مصوبه «الزام شهرداری تهران به تغییر الگو و کاهش مصرف کیسهها، ظروف و محصولات یکبار مصرف پلاستیکی و جایگزین کردن مواد قابل بازیافت غیر پلاستیکی در کلیه مراکز وابسته به شهرداری تهران» استفاده از کیسههای زیست تخریب پذیر بوده است.
صفی خانی معاون سازمان بازرسی در حوزه خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران نیز در این جلسه بر لزوم اجرای این مصوبه و نیز فرهنگ سازی در زمینه کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی تاکید کرد، گفت: بندهای این مصوبه باید با جدیت و به شکل مستمر از سوی تمامی سازمانها و نهادهای مسئول پیگیری و اجرایی شود تا به نتایج خوبی در این راستا دست پیدا کنیم.
امیری مدیرکل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران نیز در این جلسه گفت: این مصوبه نیازمند تعامل است و آموزش یک طرفه نتیجه بخش نخواهد بود. در این حوزه ما نیازمند یک پویش ۳۶۰ درجه هستیم تا به نتایج مطلوبی دست یابیم.
مرتضوی شهردار منطقه ۹ نیز در این جلسه ضمن تشریح اقدامات زیست محیطی این منطقه گفت: آموزش رکن اساسی در اقدامات این منطقه میباشد و در این زمینه آموزشهای گستردهای در سطح منطقه در حال انجام است، به طور مثال توزیع گسترده کیسههای پارچهای در برخی از نانواییهای سطح منطقه به شکل پایلوت از جمله این اقدامات است.
نجفی: انتظار میرود که نهادهای مسئول در حوزه محیط زیست با تصویب قوانینی چاره اندیشی کنند
همچنین در ادامه این جلسه سوده نجفی، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: در حوزه محیط زیست باید در راستای جهانی شدن و دیپلماسی محیط زیست حرکت کنیم و یکی از نکاتی که همواره مغفول مانده است عدم جرم انگاری در حوزه محیط زیست است، بنابراین انتظار میرود که نهادهای مسئول در این خصوص با تصویب قوانینی چاره اندیشی کنند.
وی در ادامه با ذکر این نکته که هدف ما از اجرای این طرح حذف پلاستیک نیست بلکه ما بدنبال کاهش مصرف آن هستیم و باید مطالعات تطبیقی دراین خصوص صورت گیرد، اظهار کرد: بنابراین در این راستا و در نقطه آغاز؛ این طرح باید در شهرداری تهران اجرایی شود.
نجفی با تاکید بر این که فرهنگ سازی تنها وظیفه صدا و سیما، سازمان زیباسازی و... نیست، عنوان کرد: در مبحث اجرای این مصوبه و کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی آموزش و پرورش، وزارت کشور، نهادها و ارگانهای مسئول و... نیز باید در کنار ما باشند تا به نتایج مطلوبی در این خصوص دست یابیم.
حسین نظری، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران نیز در این جلسه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت محیط زیست و حفظ منابع طبیعی، گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری «برای ما مسأله محیط زیست یا حفظ منابع طبیعی، مسألهای تجملاتی و درجه دو نیست؛ یک مسأله حیاتی است.» و سخنان ایشان در این خصوص سرلوحه اقدامات ما خواهد بود.
وی در ادامه با تاکید بر این که مصوبهای که شورای اسلامی شهر تهران به شهرداری تهران ابلاغ کرده است، به معنای حذف پلاستیک نیست بلکه رویکرد ما در این موضوع کاهش و تغییر الگوی مصرف توسط شهروندان است، گفت: استفاده از ظرفیت مشارکت شهروندان در این امر بسیار مهم و اساسی است، بنابراین باید با استفاده از ظرفیتهای موجود در شهرداری تهران به دنبال فرهنگ سازی مستمر و اثربخش در این خصوص باشیم.
نظری بر تشکیل مستمر این جلسات تاکید کرد و گفت: کاهش مصرف کیسهها، ظروف و محصولات یکبار مصرف پلاستیکی و جایگزین کردن مواد قابل بازیافت غیر پلاستیکی در کلیه مراکز وابسته به شهرداری تهران از اهمیت بسیاری برخوردار است، لذا با جدیت و استفاده از سیاستهای تشویقی این موضوع را دنبال کنید و با همدلی و همگرایی به وجود آمده در شهرداری تهران بدنبال راهکارهای اصولی و کاربردی در این خصوص باشید.
گفتنی است در این جلسه پس از قرائت مصوبات جلسات گذشته و نیز ارائه اقدامات اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران، مدیران شرکت شهروند، سازمان میادین میوه و ترهبار و مدیریت پسماند شهر تهران برنامههای صورت گرفته و نیز اقدامات پیش روی خود را در راستای کاهش مصرف کیسهها، ظروف و محصولات یکبار مصرف پلاستیکی و جایگزین کردن مواد قابل بازیافت غیر پلاستیکی در کلیه مراکز وابسته به شهرداری تهران ارائه دادند و در پایان به بحث و تبادل نظر در خصوص چگونگی اجرا و دستیابی به نتایج مطلوب در این خصوص پرداختند.
انتهای پیام/