صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بخش دوم| پرونده ویژه توییتر و سانسورینگ

خشم دموکرات‌ها از فروش توییتر به ایلان ماسک / بایدن «وزارت حقیقت» تشکیل داد

۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۵:۰۱
کد خبر: ۴۷۴۰۷۷۹
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
خصوصی شدن توییتر، آنچنان اتفاقی غیر منتظره بود که دولت آمریکا برای مقابله با از دست رفتن تریبون پروپاگاندایی خود، وزارت حقیقت را تاسیس کرد.

خبرگزاری میزان - در بخش اول «پرونده ویژه توییتر و سانسورینگ» توضیحاتی درباره ایلان ماسک ارائه و به ماجرای پرحاشیه فروش توییتر به این میلیاردر پرداخته شد.

در بخش دوم این گزارش،  به واکنش سیاستمداران آمریکایی و اروپایی به فروش توییتر به ایلان ماسک پرداخته می‌شود. اخبار این معامله بازتاب گسترده‌ای در فضای رسانه‌ها داشت. بسیاری تهدید به ترک توییتر کردند. در این بازه زمانی، پلتفرم مستادون شاهد افزایش چشمگیر کاربران شد. حتی زاکربرگ پلتفرم تردز threads را راه‌اندازی کرد که البته فعلا شکست خورده است.

 

فروش توییتر به ایلان ماسک

۲۵ آپریل ۲۰۲۲

هیئت مدیره توییتر بالاخره با فروش این پلتفرم به ایلان ماسک موافقت کرد. جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در این رابطه گفت: «مهم نیست که چه کسی مالک و مدیر توییتر است، رئیس جمهور نگران تاثیر به‌سزای شبکه‌های اجتماعی روی زندگی روزمره مردم است. نگرانی ما جدید نیست؛ رئیس‌جمهور به دفعات گفته است که شبکه‌های اجتماعی قدرت بسیاری در پخش اطلاعات غلط و اشتباه دارند.»

 

نگرانی سران کشورهای اروپایی در اکوسیستم رسانه

۲۶ آپریل ۲۰۲۲

سخنگوی دولت وقت انگلیس و چند نماینده اتحادیه اروپا، به ایلان ماسک هشدار دادند تا به قوانین این منطقه در زمینه تفسیر آن‌ها از آزادی بیان و عقیده، احترام بگذارد. اگر به این قوانین پایبند نباشد، منتظر جریمه‌های سنگین باشد.

 

۲۶ آپریل ۲۰۲۲

دیوید وایزمن، خبرنگار و تحلیل‌گر رسانه‌ای درباره فروش توییتر گفت: «من هنوز هم فکر می‌کنم مالکیت توییتر توسط ایلان ماسک، اتفاق خیلی بدی است. او بلندگویی در اختیار نژادپرستان، ریاکاران و اطلاعات‌ غلط قرار داد. او ذات پلیدی دارد و عقاید وی درباره آزادی بیان و سانسورینگ اشتباه است.»

توییت این فرد هنوز در عکس تایم‌لاین او‌ قابل مشاهده است.

 

حمایت جمهوری‌خواهان از فروش توییتر

در زمان خرید توییتر از سوی ماسک، جمهوری خواهان به حمایت از او پرداختند.

۲۵ آپریل ۲۰۲۲

ران دی‌سنتیس، فرماندار جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا در واکنش به خرید توییتر، گفت: «پیشنهاد ایلان ماسک برای خرید توییتر، قرارداد خوبی برای سهامداران بوده و این نوید را می‌دهد که این پلتفرم به بستری برای آزادی بیان تبدیل خواهد شد.»

۲۵ آپریل ۲۰۲۲

تاکر کارلسون، مجری پربیننده‌ترین برنامه خبری در آمریکا، فروش توییتر به ایلان ماسک را تحسین کرد و این اتفاق را خبر خوبی خواند. 

او در برنامه خبری خود، گفت: «یک خبر خوب، امروز ۲۵ آوریل ۲۰۲۲، ایلان ماسک توییتر را خرید. این امر بدین معناست که این پلتفرم خصوصی شد و اکنون مالک این شبکه اجتماعی تصمیم می‌گیرد چه چیزهایی در اینجا مجاز است. حالا چرا اینقدر این قضیه مهم است؟ به‌علت ظهور آلیگارش‌ها 1  نیست. برای این حرف‌ها خیلی دیر شده، آلیگارشی خیلی وقت است که اینجاست. تمامی شرکت‌های فناوری تحت کنترل میلیاردرها است. فروش توییتر از این جهت حائز اهمیت است که می‌تواند نقطه عطفی در تاریخ کشور باشد، به این علت که ایلان ماسک با مابقی میلیاردرها هم عقیده نیست. برخلاف سران گوگل، اپل، آمازون و فیسبوک، ایلان ماسک به آزادی بیان اعتقاد دارد.»

کارلسون، گفت: «توییتر کوچک‌ترین پلتفرم در میان پنج شرکتی است که پخش اطلاعات در این کشور را کنترل می‌کنند. اما مهم نیست، مهم این بود که مونوپولی شکسته شود. اکنون یک گزینه واقعی برای بیان حرف دل خود داریم. از این به بعد اگر با دستورات حاکمیت مخالف هستید، می‌توانید با صدای رسا حرف خود را به مخاطب بزنید.»

به گفته این کارشناس خبری، «تا قبل از امروز، شما حق نشان دادن عدم توافق را در شبکه‌های اجتماعی نداشتید. اگر یک عقیده مخالف و یا خطرناک‌تر از این، یک حقیقتی را بازگو می‌کردید که در تضاد روایت جریان اصلی است، شبکه‌های اجتماعی به سرعت جلوی شما را می‌گرفتند. این مسئله هم برای ما و هم برای خیلی از افراد دیگر اتفاق افتاده است. »

پس از امروز، شما هم قادر خواهید بود تا نظر خود را در پلتفرمی بزرگ بدهید؛ شما هم مثل کاخ سفید قدرت تغییر ذهنیت مردم را خواهید داشت... شما امروز ذره‌ای قوی‌تر شدید و حاکمیت کمی ضعیف‌تر شد.»

 

 

۲۷ آپریل ۲۰۲۲

کولتر، فعال سیاسی مشهور آمریکایی و یکی از عوامل استیضاح بیل کلینتون، در یادداشتی درباره فروش توییتر، نوشت: «من می‌خواهم گل بفرستم برای آن کارمندانی در توییتر که حساب «ببیلون بی» The Babylon Bee را مسدود کردند. شاید یک ماشین هم برایشان بخرم. اینطور که پیداست، یکی از دلایل اصلی که ماسک توییتر را خرید، مسدود شدن این حساب بود.»

کولتر در ادامه با لحنی طنز، گفت: «لیبرال‌ها تا پنج دقیقه پیش: ایلان ماسک یک قهرمان مبارزه با تغییرات آب و هوایی! ماشین‌های الکتریکی! انرژی خورشیدی! او عاشق اوباما است! لیبرال‌ها اکنون: او به آزادی بیان اعتقاد دارد؟ فاشیست!»

کولتر در ادامه افزود: «جمع زیادی از ژورنالیست‌های لیبرال از جمله خبرنگاران نیویورک‌تایمز تهدید به ترک توییتر کردند. ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که چرا لیبرال‌ها - به‌عنوان سردمداران ظاهری آزادی بیان - وقتی که ایده آزادی بیان در یک پلتفرم مطرح شد، اینقدر مشوش شدند؟ به این علت ایده‌های آنان آنقدر محکم و دارای برهان قاطع است که باید کنترل مطلق تمامی شبکه‌های اجتماعی، صنعت سرگرمی، رسانه‌های جریان اصلی، مدارس و دانشگاه‌ها، دولت و غیره در دست آنها باشد...اگر کوچکترین اختلالی در برنامه‌های ۲۴ ساعته برادر بزرگ (اشاره به برادر بزرگ در رمان ۱۹۸۴ اورول) رخ دهد، همه چیز برهم می‌ریزد.»

 

دولت بایدن، وزارت حقیقت را تاسیس کرد

۲۸ آپریل ۲۰۲۲

دولت بایدن در واکنش به فروش توییتر به ایلان ماسک، «سازمان نظارت بر اطلاعات نادرست» Disinformation Governance Board را برای جلوگیری از پخش اخبار به اصطلاح نادرست تشکیل داد. مخالفان دولت، این سازمان را به وزارت حقیقت در رمان ۱۹۸۴ جورج اورول تشبیه کردند. سناتور جاش هاولی درباره این سازمان، گفت: «سازمان امنیت ملی به جای اینکه به امنیت مرزها اهمیت دهد، در صدد نظارت بر عقاید مردم آمریکا است... این همان دولتی است که سازمان اف‌بی‌آی را مسئول نظارت بر پدر و مادر دانش‌آموزان کرده است.»

بر اساس گزارشی از جمهوری‌خواهان کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا US House Judiciary Republicans ، سازمان اف‌بی‌آی به دستور وزارت دادگستری بایدن، آن دسته از والدینی که مخالف تدریس مفاهیم همجنسگرایی و چپگرایی به کودکان هستند، را در فهرست تروریست‌های وطنی قرار می‌دهد.

اما تاسیس وزارت حقیقت با انتقادات تند جناح راست در آمریکا همراه شد. ران دی‌سنتیس، فرماندار فلوریدا در واکنش به این خبر، گفت: «وقتی عملکرد شما خوب نیست، دو راه دارید. می‌توانید کارتان را بهتر انجام دهید تا شاید مردم متوجه پیشرفت شما بشوند، یا می‌توانید هرکسی که از شما انتقاد می‌کند را خفه کنید. مثل دولت بایدن. آنها به‌جای اصلاح اشتباهات خود، سازمان مبارزه با اطلاعات غلط را تاسیس می‌کنند.»

دی‌سنتیس در ادامه افزود: «آنها می‌خواهند تا به هر قیمتی که شده، جلوی حرف مخالف را بگیرند. اکنون این واکنش‌ها را در قبال خریدن توییتر توسط ایلان ماسک، دادند؛ آنها می‌خواستند از توییتر برای تحمیل روایت جریان اصلی استفاده کنند. هر وقت نظری مخالف با امثال آنتونی فائوچی داشتید، سانسور می‌شدید. در یک جامعه آزاد، نباید از این قبیل اتفاقات بیفتد.»

 

تنها دموکراتی که از تندروی چپگرایان انتقاد کرد

۲۹ آپریل ۲۰۲۲

بیل مار، مجری معروف تلویزیون و یکی از شناخته‌شده‌ترین چهره‌های لیبرال در رسانه‌ها درباره واکنش همفکران خود به فروش توییتر، گفت: «صحبت از این‌ است که آیا توییتر خود را به اشتباه قاضی آن چیزی که باید گفته شود، قرار داد؟ من می‌گویم آره. شما داستان رایانه پسر بایدن را سانسور کرده و حساب نشریه نیویورک‌پست را به دلیل پخش این خبر، مسدود کردید. در صورتی که این خبر واقعی بود... (یعنی حربه روسیه برای دستکاری در انتخابات نبود.(قضیه ببیلونبی۲) چطور؟ توییتر حساب آن‌ها را به دلیل محتوای حساس، مسدود کرد. آن‌ها در یک ویدئو، توییتر را مسخره کرده بودند و نشان دادند که مسئولان توییتر خیلی حساس و نحیف هستند. این قضیه در چارچوب طنز منطقی است و بعدا بیایید به‌خاطر محتوای حساس، حساب آن‌ها را مسدود کنید، نشان از بی خبری کامل شما از ایرادهایتان است. شما اشتباه کردید... بنابراین نیاز به یک کلانتر جدید دارید.»

ادامه انتقادات و واکنش‌ها به فروش توییتر

۲۹ آپریل ۲۰۲۲

الکساندریا اوکازیو کورتز، نماینده مجلس دموکرات و یکی از چهره‌های سیاسی در واکنش به فروش توییتر، گفت: «دیگر از حرف زدن درباره انفجار جنایت‌های متعصبانه در توییتر خسته شدم، این اتفاقات به این دلیل رخ داد که یک میلیاردر خودخواه کنترل یک پلتفرم بسیار بزرگ را در دستانش گرفت. او فقط به این خاطر توییتر را خرید که تاکر کارلسون و پیتر تیل او را شام مهمان کردند و تحویلش گرفتند.»

 

۴ می ۲۰۲۲

۲۶ سازمان فعال حقوق بشری در نامه‌ای از شرکت‌ها خواستند تا در توییتر تبلیغ نکنند‌.

ماسک در واکنش به این انتقاد سازمان‌ها، در توییتر خود نوشت: «چه کسی بانی سازمان‌هایی است که می‌خواهند دسترسی شما به اطلاعات را کنترل کنند؟ باید بررسی کنیم...»

 

 

ماسک تسلیم قوانین سانسورینگ در اروپا شد

۱۰ می ۲۰۲۲

اگرچه ایلان ماسک در حساب توییتر خود نوشته بود که اتحادیه اروپا قوانین سانسورینگ سختگیرانه‌ای دارد، اما در نهایت برای جلوگیری از ممنوعیت فعالیت توییتر در این قاره، تسلیم خواسته‌های سیاست‌مداران اروپایی شد.

ماسک در ملاقاتی با تیری برتن، رئیس سازمان بازار داخلی اتحادیه اروپا اشاره داشت که به قوانین اتحادیه در قبال آزادی بیان (البته تعریف اروپایی این موضوع) پایبند است. او در ادامه اذعان کرد که موافق سانسورینگ فراتر از قانون نیست.

ماسک پیشتر نیز گفته بود که به قوانین کشورها احترام می‌گذارد؛ اگر مردم هر کشوری آزادی بیان کمتری می‌خواهند، از دولت خود بخواهند تا قانونی در این رابطه وضع کند.

 

واکنش‌های دو جناح سیاسی در آمریکا به خبر فروش توییتر، نشان از شکاف عمیق سیاسی در این کشور است. نکته حائز اهمیت این است که اگر از اساتید دانشکده‌های علوم انسانی بپرسیم: چه حزبی در اروپا و آمریکا طرفدار آزادی بیان است؟ بیشتر آدرس لیبرال‌ها را می‌دهند. اما شواهد و اسناد، پاسخی دیگر را می‌دهد.

در آخر باید به جمله تاکر کارلسون اشاره کنیم: «لیبرال‌ها فقط به دنبال آزادیِ بیانِ خود و همفکرانشان هستند. اگر کسی موضع مخالف با روایت آنها داشته باشد، حق آزادی بیان ندارد.»

در بخش سوم به افشاگری‌های توییتری و در سلسله گزارشاتی به نام فایل‌های توییتر، به سانسورینگ سفارش شده توسط دولت آمریکا و سازمان‌های امنیتی می‌پردازیم.

انتهای پیام/

1 . آلیگارشی: سرمایه‌داران جامعه و کسانی که مالک ابرکمپانی‌ها در زمینه دارو، بیمه، غذا، بانک، بورس و تولید محصولات ضروری هستند.

2 . ببیلون بی Babylon Bee وبسایتی است که در زمینه طنز و شوخی با مسائل روز سیاسی و اجتماعی فعالیت می‌کند. مردم مطالب آن را بیشتر در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند. یکی از پست‌های معروف آنها در زمان بحران غذای کودک در آمریکا این بود: «نوزادان آمریکایی لباس ارتش اوکراین را پوشیدند بلکه شاید بایدن توجهی هم به آنان کند.»

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *