صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‎وگو|

غزه صحنه نقض قوانین حقوق‎بشری و بین‌المللی؛ آمریکا شریک جنایت‎های رژیم صهیونیستی است

۰۹ آبان ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۵:۰۲
کد خبر: ۴۷۴۰۴۷۱
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری اسلامی ضمن تاکید بر لزوم پیگرد رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‎المللی، گفت که آمریکا شریک جنایت‎های این رژیم در جنگ غزه است.

مقاومت فلسطین ۱۵ مهر عملیات طوفان الاقصی را علیه رژیم صهیونیستی آغاز کرده و تاکنون این عملیات به هلاکت حدود هزار و ۴۰۰ صهیونیست و زخمی شدن هزاران صهیونیست منجر شده‌ است.

این عملیات بی‌سابقه، به اذعان بسیاری از کارشناسان، برای رژیم صهیونیستی یک شکست اطلاعاتی به شمار می‌‎رود و واکنش جنون‌آمیز رژیم صهیونیستی را به همراه داشت.

رژیم صهیونیستی در طول هفته‎های اخیر فجیع‌ترین جنایت‌ها را علیه ساکنان نوار غزه مرتکب شده که مصداق جنایت جنگی، پاکسازی قومی و نسل‌‎کشی به شمار می‌روند.

در پی تجاوزهای رژیم صهیونیستی تاکنون بیش از ۸ هزار نفر از ساکنان نوار غزه به شهادت رسیده و هزاران نفر دیگر زخمی شده‌اند؛ بخش عمده قربانیان این جنایت‌ها کودکان هستند.

«صباح زنگنه»، نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری اسلامی و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌‎وگو با خبرگزاری میزان به تشریح ابعادی از رویداد‌های اخیر نوار غزه پرداخت.

دستاورد‌های عملیات طوفان الاقصی

زنگنه با اشاره به دستاورد‌های عملیات طوفان الاقصی، گفت: عملیات طوفان الاقصی به لحاظ ابتکاری بودن و حفاظت اسرار و اطلاعات عملیات، یک عملیات بزرگ محسوب می‌شود که برای بسیاری از سیاستمداران و نظامیان اعجاب‌آور بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه عملیات طوفان الاقصی یک شکست برای رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود، اظهار کرد: این عملیات، شکستی برای رژیم صهیونیستی است که مدعی قدرت در حوزه اطلاعاتی و حفاظت از اطلاعات و سایر مسائل است. 

وی همچنین عملیات طوفان الاقصی را یک شکست معنوی برای رژیم صهیونیستی توصیف کرد و افزود: رژیم صهیونیستی در طول ۷۰ سال هیچگونه عملیاتی در داخل سرزمین‌های اشغالی، نه از سوی کشور‌های همسایه و نه از داخل فلسطین شاهد نبوده است، بنابراین با تمام معیار‌ها این یک عملیات استثنایی بود که به فلسطینی‎‌ها روحیه داد و نها‌های اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی را دچار شکست کرد.

ابعاد نقض حقوق بشر از سوی رژیم صهیونیستی 

زنگنه درباره نقض گسترده حقوق بشر از سوی رژیم صهیونیستی در هفته‌های اخیر، گفت: رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم اشغالگر و بر اساس مقررات بین‌‎المللی باید حافظ و مدافع سلامت افراد تحت اشغال خود باشد، اما این رژیم برخلاف تمامی قواعد و اصول بین‌المللی بیشترین نقض‎کننده حقوق بشر و حقوق جوامع فلسطینی است. 

وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی علاوه بر نقض حقوق بشر، ناقض حقوق بشردوستانه نیز است، بیان کرد: حقوق بشردوستانه به حقوق افراد در زمان جنگ و درگیری اطلاق می‌شود و رژیم صهیونویستی این حقوق را هم به طور کامل نقض کرده و عملا قوانین و مقررات ناظر بر حقوق افراد در زمان جنگ را نادیده گرفته و آن را با تخریب شهر‌ها و شهرک‌های فلسطین، با بمباران غیرنظامیان و کشتار فجیع کودکان، زنان، بیماران و تهاجم به بیمارستان‌ها و مساجد زیر پا گذاشته است.

این کارشناس مسائل بین‎الملل، تاکید کرد: رژیم صهیونیستی از همه محدوده‌ها عبور کرده و همه این‌ها تحت عناوین جنایت جنگی تلقی می‌شود و مشمول قوانین جنایت پاکسازی نژادی محسوب می‌شود؛ این رژیم با تعمد و برنامه‌ریزی مرتکب همه این جنایت‌ها شده و همه دادگاه‌های بین‌المللی می‌توانند به این موضوع ورود کنند.

زنگنه با اشاره به این موضوع که دیوان کیفری بین‌‎المللی نیز می‌تواند به این موضوع ورود کند، توضیح داد: اگرچه رژیم صهیونیستی عضو اساسنامه این دادگاه نیست، اما چون جرم و جنایتی که مرتکب شده بسیار شدید و فاجعه بار است این دادگاه می‌تواند علیه رژیم صهیونیستی اقدام کند و آن را مقصر اعلام کند.

به گفته زنگنه، دولت‌ها و ملت‌ها و سازمان ملل وظیفه دارند که به این موضوع ورود کنند و در برابر آن بایستند.

تجربه شکست رژیم صهیونیستی در ورود زمینی به نوار غزه

زنگنه همچنین درباره تهدید رژیم صهیونیستی برای حمله زمینی به نوار غزه، گفت: رژیم صهیونیستی ۲ بار وارد غزه شد، غزه را اشغال کرد و سپس مجبور به خروج از نوار غزه شد، تلفاتی که ممکن است در حمله به یک منطقه شهری وجود داشته باشد در حمله خارج از شهر وجود ندارد و رژیم صهیونیستی به خوبی از تجربه‌های گذشته متوجه می‌شود که با انجام چنین حمله‌ای متحمل چه تلفاتی در صفوف نیرو‌های نظامی خود خواهد شد.

این کارشناس مسائل منطقه همچنین حمله زمینی احتمالی رژیم صهیونیستی به نوار غزه را فرصتی برای نیرو‌های فلسطینی توصیف کرد.

لزوم پیگرد رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‎المللی

زنگنه در ادامه به موضوع تعقیب کیفری رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی پرداخت و بیان کرد: به طور دائم باید شکایت‌ها و اعتراض‌ها علیه این رژیم هم در مجمع عمومی سازمان ملل و هم در شورای امنیت و هم در دادگاه‌های مختلف بین‌المللی تکرار شود.

این کارشناس مسائل بین‎‌الملل با بیان اینکه جنایت‌هایی را که این رژیم مرتکب شده، کشور‌ها باید مستندسازی کنند همانگونه که پیش از این نیز این اقدام صورت گرفته است، اظهار کرد: این مستندسازی هم برای دادگاه‌ها مناسب است و هم برای مراحل بعدی می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. با اعمال یک وحدت رویه بین کشور‌های مسلمان و کشور‌های عربی می‌توان در برابر این جنایت‌ها اقدامات عملی هم انجام داد

زنگنه در پایان با اشاره به همراهی آمریکا با رژیم صهیونیستی، گفت: تمامی اقدامات آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی باید ثبت شود و این کشور را باید شریک این جنایت‌ها معرفی کرد؛ آمریکا از رژیم صهیونیستنی به عنوان یک پادگان تمام‌عیار در منطقه غرب آسیا استفاده می‌کند و باید آمریکا مسئول همه آثار سوء اقدامات این رژیم تلقی شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *