صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت گفتمان‌سازی صحیح از خدمات عدلیه با تکیه بر جهاد تبیین/ ۵ ویژگی تور نظارتی قوه قضاییه در استان هرمزگان

۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴:۴۸
کد خبر: ۴۷۴۰۴۵۸
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس کل دادگستری هرمزگان، حضور خبرنگاران با علایق و سلایق مختلف، تخصصی بودن، توجه به عدالت اجتماعی، حرکت در جهت راهبر‌دهای دستگاه قضایی و ایجاد تصویر خوب رسانه‌ای از آن را پنج ویژگی مهم تور نظارتی قوه قضاییه عنوان کرد.

خبرگزاری میزان-مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان در سومین تور نظارتی قوه قضاییه که با حضور ۶۰ نفر از خبرنگاران و ۴۵ رسانه کشور در استان هرمزگان در حال برگزاری است، با تشکر از مرکز رسانه قوه قضاییه در این حوزه، اظهار کرد: اقدام رسانه‌ای به این شیوه و با این کمیت و کیفیت، در قوه قضاییه کم سابقه بوده و اکنون در استان هرمزگان،  به عنوان سومین استان، در حال برگزاری است.

وی تصریح کرد: این تدبیر نو، ویژگی‌هایی دارد که آن را نسبت به دیگر اقدامات رسانه ای، خاص و متمایز کرده است.

رئیس کل دادگستری هرمزگان با تأکید بر ضرورت گفتمان سازی صحیح از خدمات عدلیه، حضور رسانه‌های مختلف با گرایش‌های سیاسی و اجتماعی و علایق و سلایق متفاوت در تور نظارتی قوه قضاییه، تخصصی بودن این رویداد، توجه به مسائل مرتبط با عدالت اجتماعی، ارتباط آن با سیاست‌های راهبردی قوه قضاییه و ایجاد تصویر خوب رسانه‌ای از دستگاه قضا را پنج ویژگی مهم تور نظارتی قوه قضاییه عنوان کرد.

وی همچنین با اشاره به آثار و برکاتِ تبیین گفت: تبیین، ارائه، اعلام و بهره برداری هوشمندانه از رشد، بلوغ و بالندگی قوه قضاییه، دارای آثار و برکاتی است که مهمترین آن‌ها عبارتند از افزایش بالندگی نظام و انقلاب در نگاه مخاطبان و جهانیان، ایجاد شأن و جایگاه برای قوه قضاییه در داخل و خارج از کشور، افزایش اعتماد عمومی نسبت به نظام و قوه قضاییه، کاهش هجمه‌های داخلی و خارجی به قوه قضاییه، پذیرش بهتر احکام و تصمیمات قضایی، همراهی مردم جهت اجرای سیاست‌ها و دستیابی به اهداف خصوصاً مأموریت‌های سند تحول قضایی و ارتقای سطح اطمینان مردم از رعایت بی طرفی توسط قوه قضاییه است.

قهرمانی با بیان اینکه برگزاری این تور نظارتی ارتباط تنگاتنگی با سیاست‌های راهبردی قوه قضاییه دارد، افزود: برگزاری یک رویداد رسانه‌ای با این سطح و با حضور طیف وسیعی از خبرنگاران ۴۵ خبرگزاری، روزنامه و سایت خبری مهم کشور بیانگر عزم راسخ دستگاه قضایی به منظور عمل به منویات مقام معظم رهبری در خصوص تبیین عملکرد و ایجاد تصویر خوب رسانه‌ای از قوه قضاییه است.

وی افزود: چیزی که طی روز‌های اخیر شاهد آن هستیم، تلاش بی وقفه مرکز رسانه قوه قضاییه برای ایجاد شفافیت و خصوصاً جهاد تبیین است.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اعتبار قضایی و ارتباط آن با رسانه پرداخت و گفت: اعتبار قضایی همان اعتماد عمومی به دستگاه قضایی و عدلیه است و نوعی احساس درونی و ایمان قلبی است که جزء سرمایه‌های اجتماعی و ثروت ملی به حساب می‌آید.

وی اضافه کرد: در جهت ایجاد اعتبار قضایی هم رسانه می‌تواند کارکرد مثبت یا منفی داشته باشد و در مورد پرونده‌ها و امور مرتبط با دستگاه قضایی با وارونه جلوه دادن مسائل،  به اعتبار قضایی آسیب وارد کند یا با اطلاع رسانی دقیق موجب تنویر افکار عمومی شود.

قهرمانی گفت: در همین راستا ما مدعی هستیم که رشد و بلوغ قوه قضاییه به خوبی تبیین نشده است و محور اصلی این تبیین هم، رسانه است.

رئیس شورای قضایی استان هرمزگان تأکید کرد: انقلاب شکوهمند اسلامی در طول این سال‌ها دستاورد‌های گوناگون داشته است و ارکان مختلف حاکمیت و نظام، در حوزه‌های مختلف این دستاورد‌ها را اعلام می‌کنند، که مایه مباهات و سربلندی مردم و افتخار در سطح بین المللی است.  

وی بیان کرد: یقیناً قوه قضاییه نیز در گام اول انقلاب و در آستانه گام دوم، در شاخص‌های مختلف، هم نسبت به سال‌های اولیه انقلاب و هم در سطح جهانی به بلوغ و رشد قابل توجهی رسیده است که در مقایسه با سایر دستاورد‌های انقلاب به این رشد و بلوغ قوه قضاییه، به نحو مقتضی توجه نشده یا حداقل در اطلاع رسانی، تبیین شاخص‌ها و استفاده مستقیم و غیر مستقیم از آثار بالندگی قوه قضاییه، بهره برداری کافی و مطلوب به عمل نیامده است.

مجتبی قهرمانی گفت : قطعاً در شیوه اعلام، تبیین و اطلاع رسانی، استفاده از ابزار هنر و رسانه و هوشمندی و مهارت، ضروری است که این امر می‌تواند به عهده مرکز رسانه قوه قضاییه و با همکاری سازمان صدا و سیما و هنرمندان صورت گیرد.

وی افزود: البته این اقدام با توصیه‌های رهبر معظم انقلاب مبنی بر «استفاده از شیوه‌های جدید و جذاب اطلاع رسانی و تبلیغی برای انعکاس حجم سنگین کار‌های قضایی» و «ضرورت توجه به پیوست هنری اقدامات قوه قضاییه» نیز همخوانی دارد.

قهرمانی همچنین با تشریح برخی از شاخص‌هایی که می‌تواند در راستای تبیین رشد، بلوغ و بالندگی قوه قضاییه به آن‌ها پرداخت، گفت: رشد عملکرد در حوزه‌های منابع انسانی، مدیریت و برنامه ریزی، آمار و فناوری اطلاعات، نظارت درون و برون سازمانی و مبارزه با فساد اداری، مبارزه با فساد صاحبان قدرت، ثروت و نفوذ اجتماعی، اقدامات حقوق بشری و مطابق با حقوق متهم و کرامت انسانی، اقدامات کمی و کیفی ساماندهی امور مرتبط با کارشناسی، رشد قوه قضاییه در زمینه تشکیلات قضایی و آیین دادرسی و اقدامات ناظر بر حقوق شهروندی متهمان را از جمله شاخص‌هایی است که پس از بررسی و مستند سازی می‌توان از آن‌ها بهره‌مند شد.

رئیس کل دادگستری هرمزگان  ضمن قدردانی و تشکر مجدد از حضور خبرنگاران در تور نظارتی قوه قضاییه در استان هرمزگان، این گردهمایی را آغاز همکاری بیشتر و مؤثرتر دستگاه قضایی این استان با اصحاب رسانه برشمرد و ابراز امیدواری کرد که با استمرار این فعالیت‌ها و همکاری‌ها در جهت عمل به تأکیدات رهبر معظم انقلاب به منظور اطلاع رسانی مؤثر و مطلوب از دستاورد‌ها و اقدامات دستگاه قضایی گام‌های بزرگی برداشته شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *