صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موضوع فلسطین و آزادی بیان یک‌جانبه در دانشگاه‌های آمریکا

۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۵:۰۱
کد خبر: ۴۷۳۹۷۰۹
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
دانشگاه‌های آمریکا در روزهای اخیر مانند دیگر نهادهای غربی، حمایت از فلسطین را سرکوب می‌کنند و آزادی بیان آنها تنها زمانی وجود دارد که حمایت از رژیم صهیونیستی مطرح شود.

خبرگزاری میزان - همزمان با تشدید تنش در نوار غزه، تنش دیگری در آن سوی جهان - در محوطه دانشگاه‌های آمریکا - در حال افزایش است.

تعداد فزاینده‌ای از گزارش‌ها نشان می‌دهد که دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا عمیقا بر سر مناقشه فلسطین اختلاف نظر دارند؛ حقیقت این است که موضوع صرفا مربوط به تضاد دیدگاه‌ها در دانشگاه نیست، بلکه بیشتر به سرکوب آزادی بیان و کاهش تحمل برای بحث آزاد در آمریکا مربوط می‌شود.

 

وضعیت آزادی بیان در دانشگاه‌های آمریکا

۳۶ سازمان دانشجویی در دانشگاه هاروارد در اوایل ماه جاری میلادی و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی بیانیه‌ای مشترک را امضا کردند که رژیم صهیونیستی را مسئول تنش‌های اخیر می‌دانست؛ این نهاد‌ها تاکید کردند که عملیات طوفان الاقصی «در خلأ رخ نداده است».

 

 

بیانیه این نهاد‌ها با واکنش‌هایی مواجه شد؛ «لارنس سامرز»، رئیس سابق هاروارد و وزیر خزانه‌داری پیشین آمریکا، نوشت: نمی‌توانم شکست دولت آمریکا را در جدا کردن دانشگاه از این موضوع و محکوم کردن این بیانیه درک کنم. 

علاوه بر این تعدادی از نهاد‌های اقتصادی آمریکا از دانشگاه هاروارد خواستند تا نام دانشجویانی را که سازمان‌های متبوع آن‌ها بیانیه اخیر را امضا کرده‌اند، منتشر کند.

 

 

نهاد‌های مدکور خواستار اطمینان از این موضوع هستند که اعضای این سازمان‌های دانشجویی را پیش از این استخدام نکرده باشند.

در دانشگاه ییل، درخواست اخراج یک استاد به دلیل پست‌های ضد صهیونیستی و حامی فلسطین در شبکه‌های اجتماعی گزارش شده‌ است.

آزادی بیان یک‌‎طرفه در آمریکا

با ادامه مناقشه، پیچیدگی مسئله رژیم صهیونیستی و فلسطین به طور فزاینده‌ای آشکار می‌شود؛ نمی‌توان این مناقشه را به صورت یک‌طرفه، با محکوم کردن یک طرف در یک زمان خاص برای یک رویداد خاص حل کرد. 

 

 

با جانبداری یک‌جانبه این بحران حل نخواهد شد؛ اولویت اصلی توقف تجاوز رژیم صهیونیستی در اسرع وقت، رعایت قوانین بشردوستانه بین‌المللی و تضمین کامل امنیت غیرنظامیان، قبل از تلاش برای حل‌وفصل عادلانه و پایدار است که حقوق بشر را رعایت کند.

با این حال، روندی نگران‌کننده‌ در میان دانشگاه‌های آمریکایی پدیدار شده است، جایی که ابراز حمایت از رژیم صهیونیستی ایمن است در حالی که طرفداری از فلسطین به یک امر غیر قابل تحمل تبدیل شده است؛ ابراز همدردی با مردم فلسطین یا ابراز اینکه آن‌ها حق مقاومت دارند، می‌تواند به عنوان «حمایت از تروریسم» شناخته و باید با عواقبی روبرو شود. 

 

 

در حالی که برخی تحلیل‌ها حاکی از آن است که آمریکا در حال حاضر در موقعیت دشواری قرار دارد زیرا نمی‌خواهد درگیری در فلسطین اشغالی تشدید شود، حلقه سیاسی آمریکا به تقویت موضع خود که حمایت قوی از رژیم صهیونیستی است، ادامه می‌دهد.

از زمان جنگ ویتنام، سنتی در آمریکا وجود داشته که در آن دانشجویان تمایل دارند نسبت به تصمیم دولت خود در مورد هرگونه مشارکت یا اقدام حمایتی در جنگ‌های سایر نقاط جهان نگرش شکاکانه داشته باشند. 

 

 

با این حال، همان‌طور که سیاست آمریکا بیشتر و بیشتر محافظه‌کار شده و نخبگان سیاسی کنترل قوی‌تری بر افکار عمومی به دست آورده‌اند، شک و تردید در رسانه‌های اصلی کمیاب شده است.

«لو شیانگ»، محقق آکادمی علوم اجتماعی چین، به گلوبال‌تایمز، گفت: در نتیجه، دانشگاه‌های آمریکا دیگر مکانی برای تبادل نظرات مستقل نیستند، بلکه مکان‌هایی هستند که تفکر مستقل با نیرو‌های سرمایه درگیر می‌شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *