صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نقش هند در انتشار خبرهای جعلی علیه فلسطین؛ اسلام‌هراسی با استفاده از ترول‎ها

۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۰:۲۸
کد خبر: ۴۷۳۹۶۴۳
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
بررسی خبرهای جعلی درباره فلسطین نشان می‌دهد که بخش عمده‌ای از این اطلاعات از سوی کاربران وابسته به حزب حاکم هند منتشر می‌شود.

خبرگزاری میزان – نخستین قربانی جنگ و درگیری حقیقت است؛ با اشغال فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی، اطلاعات نادرست اغلب با یک بعد ضدفلسطینی و اسلام‌هراسی همراه بوده است که با تقویت رسانه‌های اجتماعی، به‌ویژه تحت هدایت رسانه اجتماعی «ایکس»، که پیشتر توییتر نامیده می‌شد، همراه است.

 

 

موج اطلاعات جعلی درباره غزه از سوی کاربران هندی

الجزیره در گزارشی می‎گوید که یکی از عناصر جالب اطلاعات نادرست که از زمان عملیات مقاومت فلسطین در ۷ اکتبر (۱۵ مهر) به جنوب اراضی اشغالی، رسانه‌های اجتماعی را فراگرفته این است که بسیاری از این اطلاعات از سوی حساب‌های راست‌گرای افراطی هندی تولید یا پخش شده‌اند.

برخی از این روایت‌های جعلی شامل ربودن یک نوزاد و سر بریدن یک پسر جوان در پشت کامیون از سوی حماس است؛ حساب‌های تایید شده «ایکس» (داری تیک آبی) گزارش‌های نادرست را منتشر کرده‌اند؛ یکی از پست‌هایی که هزاران نفر به اشتراک گذاشتند، حتی ادعا‌های بسیار عجیبی را درباره ماهیت عملیات طوفان الاقصی مطرح کرده بود.

 

ترویج اسلام‌هراسی در رسانه‌های اجتماعی

پایگاه «بوم» نیز می‎گوید: یکی از مشهورترین سرویس‌های راستی‌آزمایی هند، چندین کاربر تأیید شده هندی «ایکس» را در راس کمپین اطلاعات نادرست کشف کرده است.

بر اساس گزارش «بوم»، این «مخالفان» - تأثیرگذاران رسانه اجتماعی «ایکس» که به طور معمول اطلاعات نادرست را به اشتراک می‌گذارند – در بیشتر موارد فلسطین را به طور منفی هدف قرار داده یا از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند.

 

 

اخبار جعلی علیه حماس و مبارزان مقاومت

در یک نمونه، حساب کاربری شروع به پخش ویدئویی کرد که ادعا می‌کرد ده‌ها دختر جوان از سوی یک مبارز مقاومت به عنوان برده گرفته شد‌ه‎اند؛ با این حال، این ویدئو مربوط به یک سفر مدرسه‌ای در قدس اشغالی است.

در حالی که این ویدئو کیفیت نسبتا پایینی دارد، اما با کمی دقت می‌توان دخترانی را دید که با خوشحالی در حال پیام دادن در رسانه‌های اجتماعی و استفاده از تلفن همراه خود هستند.

 

 

این ویدیو هزاران بازنشر و دستکم ۶ میلیون بازدید داشت؛ تجزیه و تحلیل حساب‌های اشتراک‌گذاری ویدیو نشان داد که بیشتر آن‌ها در هند مستقر هستند.

حتی در یک حساب تلگرامی اطلاعاتیِ منبع باز که در هند فعالیت می‌کند، این ویدئو به اشتراک گذاشته شد؛ این امر نشان می‌دهد که اطلاعات نادرست با هدف بهره‌برداری از اعتبار برخی کاربران منتشر می‌شوند.

 

 

در نمونه‌ای دیگر، ویدئویی پخش شد که به دروغ ادعا می‌کرد نیروهای حماس را در حال ربودن یک نوزاد نشان می‌دهد؛ این ویدئو تنها در یک پست بیش از یک میلیون بازدید داشت.

۷ مورد از ۱۰ پست برتر «ایکس» که بیشترین اشتراک‌گذاری را داشتند، نمایه‌هایی هستند که در هند قرار دارند یا حاوی پرچم هند در بیوگرافی خود هستند.

این ۷ پست به تنهایی بیش از ۳ میلیون بار در «ایکس» بازدید داشتند؛ با این حال، این ویدئو مربوط به سپتامبر گذشته بود و هیچ ارتباطی به آدم‌‎ربایی یا در کل با غزه نداشت.

 

 

اسلام‎هراسی، هند و رسانه‌های اجتماعی

بسیاری از حساب‌های کاربری «ایکس» که این ویدئو‌های نادرست را به اشتراک می‌گذارند، زمان زیادی را صرف ارسال نظرات ضد مسلمانان می‌کنند.

یکی از حساب‌های کاربری که ویدئوی جعلی سر بریدن یک پسر را به اشتراک گذاشته بود، هشتگ «مشکل اسلام است» را در همان پست قرار داد.

حساب دیگری که ویدئویی گمراه‌کننده‌ از ربودن دختران به عنوان «برده جنسی» از سوی فلسطینی‌ها را به اشتراک گذاشته بود، پیشتر مدعی شده بود: تنها تفاوت این است که دختران مسلمان وقتی به هندوئیسم گرویده‌اند، با خوشبختی زندگی می‌کنند. اما وقتی دختران هندو به اسلام گرویدند، در یک وضعیت وحشتناک قرار می‌گیرند.

 

 

برخی از پست‌های «ایکس» در نفرت‌پراکنی علیه فلسطین آشکارتر بوده‌اند؛ یکی از حساب‌های کاربری هندی که ادعا می‌کرد متعلق به یک سرباز بازنشسته هندی است، می‌گوید: «اسرائیل باید فلسطین را از این سیاره محو کند.»

این امر بر کسی پوشیده نیست که هند مشکل اسلام‌هراسی دارد، مشکلی که از زمان روی کار آمدن «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند و «بهاراتیا جاناتا» به‌عنوان حزب متبوعش، افزایش یافته است.

گزارشی از سوی شورای اسلامی «ویکتوریا» مستقر در استرالیا نشان داد که اکثر پست‌های ایکس درباره اسلام‌هراسی را می‌توان در هند ردیابی کرد.

وضعیت اسفبار فلسطینیان، اسلام‌هراسان را مانند شب‌پره به سوی نور کشانده است و این موضوع را می‌توان در شبکه‌های اجتماعی مشاهده کرد.

بخشی از این نفرت‌پراکنی آنلاین را می‌توان در چیزی که «سلول فناوری اطلاعات» حزب بهاراتیا جاناتا نامیده می‌شود، جست‎وجو کرد که شعله‌های نفرت را شعله‌ور کرده‌اند.

 

 

یک کارشناس، ترول‌ها، ربات‌های «ایکس» و ارتش رسانه‌های اجتماعی آنلاین حزب بهاراتیا جاناتا را بررسی کرد؛ به گفته این کارشناس، شبکه‌ای از داوطلبان وجود دارند که دستورالعمل‌ها را از سلول رسانه‌های اجتماعی این حزب و ۲ سازمان وابسته دریافت می‌کنند تا صدا‌های منتقد را در «ایکس» گسترش دهند.

ایلان ماسک، حزب حاکم هند و یک طوفان کامل از اخبار جعلی

در حالی که سلول فناوری اطلاعات حزب حاکم هند ممکن است مشکل اسلام‌هراسی داشته باشد، اما علاوه بر این، دارای مشکل اطلاعات جعلی درباره غزه است.

«پراتیک سینها»، یکی از بنیان‌گذاران و سردبیر وب‌سایت غیردولتی بررسی حقایق هندی «AltNews»، در حساب کاربری خود در «ایکس»، نوشت: با توجه به اینکه هند در حال حاضر بازیگران اطلاعات جعلی خود را در رسانه‌های جریان اصلی و در رسانه‌های اجتماعی در حمایت از اسرائیل صادر می‌کند، امیدواریم که جهان اکنون برای مقابله با این اخبار جعلی اقدام کند. 

این روزنامه‌نگار هندی، می‎‌گوید: متوجه شوید که جناح راست هند چگونه این کشور را به پایتخت اطلاعات نادرست جهان تبدیل کرده است.

خرید رسانه اجتماعی «ایکس» از سوی ایلان ماسک و تصمیم او برای کاهش تلاش‌ها در زمینه جلوگیری از انتشار اطلاعات جعلی و دروغ در این پلتفرم، به طور بالقوه سابقه‌ای را ایجاد کرده که ممکن است سایر غول‌های فناوری را در رویکردشان برای مدیریت محتوای مضر تحت تأثیر قرار دهد.

به نظر می‌رسد شرکت‌هایی مانند «متا و یوتیوب» تعهدات موجود خود را برای کاهش سخنان مشوق نفرت، اطلاعات جعلی و سایر محتوای مضر در پلتفرم‌های خود ارزیابی می‌کنند.

اتحادیه اروپا به‎تازگی در پی سیل اطلاعات جعلی در «ایکس» پس از عملیات عملیات طوفان الاقصی، هشداری را برای ایلان ماسک ارسال کرد.

حمایت غرب از رژیم صهیونیستی، بی‌تفاوتی مجدد رسانه‌های اجتماعی مانند «ایکس» به تعدیل محتوا و دسترسی دیجیتالی حساب‌های اسلام‌هراسی راست‌گرا از هند، بحران غزه را به سکوی پرشی از نفرت که فلسطینی‌ها و مسلمانان را هدف قرار داده است، تبدیل می‌کند.

انتهای پیام/


برچسب ها: هند

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *