صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بحران آوارگی در غزه؛ بی‌خانمان شدن یک میلیون نفر طی یک هفته

۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۱:۲۰
کد خبر: ۴۷۳۹۳۹۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
تجاوزهای اخیر رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان طی یک هفته موجب بی‌خانمانی یک میلیون نفر شده است.

خبرگزاری میزان - آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گزارش داد که دستکم یک میلیون نفر در غزه تنها طی یک هفته مجبور به ترک خانه‌های خود شدند.

آنروا، می‎گوید: دستکم یک میلیون نفر تنها در یک هفته مجبور به ترک خانه‌های خود شدند، هیچ مکانی در غزه امن نیست و سیلی از مردم به سمت جنوب غزه در حال حرکت هستند.

 

گزارش نهاد‌های حقوق بشری درباره آوارگی مردم غزه

ناظر حقوق بشر مدیترانه (یورو مد مانیتور)، گزارش داد که نوار غزه شاهد بزرگترین موج آوارگی خود در تاریخ است و بیش از ۵۲۱ هزار نفر به دلیل حملات مداوم رژیم صهیونیستی مجبور به ترک خانه‌های خود شدند.

 

 

«یورو مد مانیتور» در بیانیه خود هشدار داد که این افراد آواره با شرایط زندگی بسیار دشوار، فاقد نیاز‌های اولیه زندگی و عملا فاقد تجهیزات بشردوستانه از جمله غذا، آب، رختخواب و پتو هستند و در مراکز سرپناه شلوغ اسکان یافته و در معرض خطر بیماری‌ها و از جمله بیماری‌های همه‌گیر هستند.

 

 

این نهاد حقوق بشری افزایش شدید آوارگان جمعی در سراسر غزه را ثبت کرد که تنها در یک شبانه‌روز بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است؛ این افزایش در نتیجه هدف قرار دادن تمامی محله‌های مسکونی از سوی رژیم صهیونیستی و بمباران خانه‌ها بدون هشدار قبلی و مستقیما بر سر ساکنان آن است.

 

 

حدود نیمی از آوارگان به ۹۲ مدرسه که از سوی آنروا اداره می‌شود، پناه بردند، در حالی که بقیه به دنبال سرپناه در مدارس دیگر بودند؛ بیش از ۲۰۰ هزار نفر به دلیل تخریب یا آسیب دیدن خانه‌هایشان در حملات هوایی رژیم صهیونیستی آواره شده‌اند.

 

 

«عدنان ابوحسنه»، مشاور رسانه‌ای آنروا، به تیم ناظر «یورو مد مانیتو» در غزه اطلاع داد که وضعیت تعداد زیادی از آوارگان، که به طور پیوسته در حال افزایش هستند، چالش برانگیز است؛ بسیاری از آن‌ها به برپایی چادر در داخل مدارس متوسل شده‌اند که در نتیجه آن ازدحام بیش از حد خطرناکی به وجود آمده است.

 

 

«ابوحسنه» اشاره کرد که آنروا در مدارس خود غذا و مراقبت‌های پزشکی را به طور حداقلی برای آوارگان ارائه می‌کند و بسیاری از خانواده‌ها به دلیل منابع محدود آژانس و محدودیت‌هایی که با آن مواجه هستند، همه زندگی خود را از دست داده و از خانه‌های خود آواره شده‌اند.

محدودیت‌های قابل توجه برای نهاد‌های امدادی در غزه

آژانس‌های بشردوستانه فعال در غزه با محدودیت‌های قابل توجهی در ارائه کمک‌های بشردوستانه مواجه هستند، در حالی که کمبود حاکم بر امنیت مانع از دسترسی ایمن به مناطق آسیب‌دیده می‌شود.

این امر توزیع کمک‌ها را به‌خصوص برای خانواده‌هایی که در پناهگاه‌های آنروا حضور ندارند، با مشکل مواجه می‌کند. 

علاوه بر این، محدودیت‌های رفت و آمد، ممنوعیت واردات، کمبود برق، سوخت، آب و سایر اقلام ضروری، همگی به محدود کردن هر بخش از واکنش‌های بشردوستانه منجر می‌شوند.

 

 

رژیم صهیونیستی به تشدید حملات هوایی و توپخانه‌ای خود در سراسر غزه از جمله تخریب کل محله‌های مسکونی ادامه می‌دهد که منجر به از بین رفتن ده‌ها خانواده شده است؛ گزارش‌ها حاکی از آن است که تمامی اعضای دستکم ۶۱ خانواده به شهادت رسیده‌اند.

تناقض جنایت‌های ارتش رژیم صهیونیستی با اصول بین‌المللی

بیشتر اقدامات ارتش رژیم صهیونیستی در غزه با اصول حقوق بشردوستانه بین‎المللی به خصوص اصول تناسب، تمایز و ضرورت نظامی در تضاد است.

نهاد‌های حقوق بشری از رژیم صهیونیستی خواسته‌اند تا به مسئولیت‌های خود تحت قوانین بین‌المللی بشردوستانه پایبند باشد و امکان دسترسی فوری و ایمن برای تیم‌ها و کالا‌های بشردوستانه به صد‌ها هزار نفر از مردم نیازمند در غزه را فراهم کند.

این بیانیه بر اهمیت پایبندی به اصول تمایز و تناسب، با تمرکز بر حفاظت از غیرنظامیان، به‌‎ویژه کودکان، مراکز پزشکی، کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، و کارکنان بشردوستانه و رسانه‌ها تاکید کرد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *